Hoppa till innehåll

Få senaste nytt via vårt nyhetsbrev! Prenumerera här.

Till Monica

Datum 13–14 oktober 2018

Den 13 och 14 oktober, i samband med Stockholm Jazz Festival, ges en världsunik möjlighet att njuta av Monica Zetterlunds mest älskade sånger i två exklusiva konserter där originalarrangemangen för storband möter tolkningar av kända artister. Konserterna ackompanjeras av Ekdahl & Bagge Big Band under ledning av Carl Bagge.

Monica Zetterlund har ackompanjerat den svenska folksjälen i decennier. Alla har hört henne: ung som gammal, rik som fattig. Hon har berört med sin humor, sårbarhet och sitt naturliga uttryck, eller alltihop på en och samma gång – hon var en stor berättare.

Vi kan förvänta oss en konsertupplevelse utöver det vanliga, med stora originalarrangemang med stråk och blås som klingar i den tidlösa kvalitet som Monica Zetterlund och hennes kapellmästare Lars Bagge stod för. I denna inramning träder nya tolkningar av låtarna och texterna fram, där solister som Rigmor Gustafsson, Svante Thuresson, Isabella Lundgren och Sarah Riedel, får säga sitt.

Här får vi chans att ta del av flera av de fantastiska musikaliska arrangemang som Monica sjöng till. All musik som spelas på konserten finns inspelad på några av Monicas skivor, men låtarna och arrangemangen har aldrig tidigare samlats i en konsert som denna.

Ekdahl & Bagge Big Band under ledning av Carl Bagge utökas med Migdal Strings stråkar. Svenska texter av bl.a. Tage Danielsson, Hasse Alfredson, Lars Forsell, Olle Adolphson och Lars Nordlander.

Speldatum

13–14 oktober kl 19.00 i Artipelags Artbox

Biljettpriser

Ord. pris: 450–495 kr

Art.Pass

425–465 kr – Art.Pass-medlemmar (se medlemsmejl)

13 oktober


14 oktober

Allmän information, buss & transport

Spellängd

Cirka 2 timmar inklusive 20 minuters paus. Konserten framförs i vår Artbox.

Sittplatser

Denna konsert har ingen gradäng. Samtliga sittplaster är numrerade. Konsertgästerna sitter på stolar som står på golvet.

Rullstolsplatser

Vi har ett begränsat antal platser inne i salongen som är avsedda för rullstolar. Dessa bokas via Ticketmasters kundsupport (0771–70 70 70) eller på plats i vår informationsdisk. Det är viktigt att du vid bokningen uppger att du vill boka en rullstolsplats, samt om du är Art.Pass-medlem. En ledsagarplats per rullstol ingår i biljettpriset.

Bil och parkering

För den som kommer med bil finns det gott om parkeringsplatser.

Buss och transport

Vid föreställningens slut har kollektivtrafiken slutat gå för dagen. Men du kan boka plats i våra direktbussar för 100 kr tur och retur från centrala Stockholm till Artipelag. Bussen avgår i anslutning till konserten och resan tar cirka 25 minuter.

Avgång från Vasagatan

Buss avgår kl 16.30 och 18.00.

Bussarna är gula och körs av Traveller. De avgår från Vasagatan, nära Centralplan 9 (den lilla vändplatsen utanför O’Learys). En hållplatsstolpe med texten ”Artipelag” finns vid avgångsplatsen.

Bussen bokas och betalas via Ticketmaster i samband med biljettköp. Observera att bussbiljett måste bokas senast kl 15.00 dagen före konserten.

Mat & dryck

Pauspaket

Pauspaket ett
Skagenkanapé och ett glas mousserande.
145 kr

Pauspaket två
Getostkanapé och ett glas mousserande.
145 kr

Pauspaket tre
Artipelags morotskaka med bryggkaffe.
65 kr

Pauspaket bokas och betalas via Ticketmaster i samband med biljettköp.

Pausen är 20 minuter lång. Vi rekommenderar förbokning till pausen för att undvika kö. 

Buffé i Artipelag Restaurang

Vår välsmakande buffé består av en fiskrätt, en kötträtt och en vegetarisk rätt, liksom ett urval av säsongens grönsaker och passande tillbehör. Även sallad, aperitifs, kalla små rätter samt hembakat bröd ingår. De varma rätterna från buffén plockar ni av kockarna direkt i köket. Dessutom ingår vårt dignande dessertbord bestående av olika läckerheter att avsluta måltiden med samt bryggkaffe / te.

Pris 375 kr (inklusive dessertbord samt kaffe / te).

Buffén bokas och betalas via Ticketmaster i samband med biljettköp. Buffén serveras från kl 16.45 (två timmar innan konsertens start i Artipelag Restaurang).

Buffé, Artipelag Restaurang
Buffé, Artipelag Restaurang.
Buffé i Artipelag Restaurang
Buffé i Artipelag Restaurang.
Event i foajén på Artipelag
Event i foajén på Artipelag.

Foto artister: Tina Axelsson, Miki Anagrius, Kenth Wånkklev, Izabelle Nordfjell, Magnus Selander, Ida Borg.

Rigmor Gustafsson, Till Monica

Rigmor Gustafsson.

Svante Thuresson, Till Monica

Svante Thuresson.

Isabella Lundgren, Till Monica

Isabella Lundgren.

Sarah Riedel, Till Monica

Sarah Riedel.

Per Ekdahl och Carl Bagge, Till Monica

Carl Bagge och Per Ekdahl.

Ekdahl Bagge Big Band, Till Monica

Ekdahl & Bagge Big Band.