Hoppa till innehåll

Få senaste nytt via vårt nyhetsbrev! Prenumerera här.

OBS! Imagine Monet visas inte 27-29 september.

Kvällssol på berghällen i Bådan Café & Konditori

Bådan
Café & Konditori

Bådan Café & Konditori ligger på entréplan, och är döpt efter den slipade stenhäll som skjuter upp ur golvet framför de stora fönstren.

Här finns under vår, sommar och höst en stor uteservering med eftermiddagssol och vacker utsikt över Baggensfjärden. Inomhus finns gott om sittplatser och många fönsterbord.

Alla sötsaker och bröd skapas från grunden, på ett hantverksmässigt och kvalitetsmedvetet sätt, av chefskonditor Annie Hesselstad tillsammans med Artipelags konditorer och bagare. Här varvas klassiska bakverk och bröd med mer moderna kreationer. Annie var även 2022 års Nobelkonditor och en Nobelbakelse, inspirerad av desserten som serverades på Nobelbanketten, finns att köpa för avnjutning på plats. Maten tas fram av kökschef Patrik Gullmarsvik med personal. Både konditori och kök inspireras av den omgivande naturen, med betoning på säsong och närodlat.

Det finns gott om platser i Bådan Café & Konditori, bordsbokning är ej möjligt.
Allergener finns med inom parantes under alla rätter i menyn nedan.

Meny

Månadens erbjudande.

Tisdag till fredag kan du köpa en utvald bakelse, med kaffe eller te, till ett fördelaktigt pris.

Se aktuellt erbjudande

Nobelbakelser uppradade på en bricka utomhus

Nobelbakelsen.

En bakelse inspirerad av desserten som serverades på Nobelbanketten 2022 finns nu till försäljning. Bakelsen är skapad av Annie Hesselstad, Nobelkonditor tillika Artipelags chefskonditor.

Läs mer

Utställningsbakelse.

Bakelsen till nuvarande utställning är inspirerad av Olle Bærtlings geometriska verk och färger. Bakelsen består av en pumpafrö-pistagebotten, pistagecrisp, svartvinbärskompott, hallonmousse och hallonglaze.

Läs mer

Praktisk information

Artipelag Restaurang

Högst upp i huset på plan tre, med oslagbart läge ovan Baggensfjärdens glittrande vatten finner ni Artipelag Restaurang. Allt med matsalen andas lugn och harmoni. Från det magnifikt marina trägolvet och de stora panoramafönstren, till de vackra och specialdesignade möblerna.