Hoppa till innehåll

Få senaste nytt via vårt nyhetsbrev! Prenumerera här.

OBS! Söndag 23 juni stänger Artipelag 15:00. För alla med biljetter till Scensommarföreställningen är Artipelag öppet fram tills konsertens start.

Konsthallen

Artipelags konsthall har som ambition att lösa upp tidsbegreppet till förmån för ett gränssnitt som går genom epokerna, där historia och nutid inte längre är en självklar uppdelningsgrund. Genom att erbjuda ett utställningsutbud som omfattar både klassiskt måleri som de moderna mästarna och deras samtida kollegor hoppas vi kunna överraska besökaren.

Det handlar om att inte bara att producera intresseväckande utställningar utan också att utveckla utställningsformer, där kunskaps- och upplevelseaspekter går hand i hand. Dessa dubbla aspekter har sitt ursprung i konstpublikens förändrade sammansättning som har blivit bredare och därmed mera heterogen.

Bo Nilsson
Bo Nilsson

Artipelags ambition är att tilltala olika grupper och ålderskategorier som ställer stora krav på skilda former av kunskapsförmedling. Vi arbetar med utställningsvärdar som med sitt personliga tilltal är uppskattade av många, och erbjuder även besökare att själva söka kunskap med hjälp av digitala hjälpmedel. Den tryckta katalogen som tas fram till respektive utställning, är med sin dialektik mellan bild och text ett utmärkt medel för kunskapsfördjupning. Det är vår ambition att skräddarsy pedagogiska modeller som skall väcka intresse och utveckla kunskapen för alla besökare.

Och sist, men inte minst, har vi som mål att attrahera en så bred publik som möjligt. Både långväga gäster och närboende skall känna sig välkomna till Artipelags konstmuseum!

Bo Nilsson

Museichef

Utställningar

Vill du se vilka våra pågående och kommande utställningar är och läsa mer om dessa?
Då ska du klicka på länken för att komma till vårt kalendarium.

Våra värdar är till för din konstupplevelse

På Artipelag möter du konstvärdar som är utbildade konstnärer och konstvetare. De är till för att förmedla konsten till våra besökare på bästa sätt. Vi tror på den upplevelse som ett samtal mellan människor ger så tveka inte att fråga om och diskutera konsten med våra konstvärdar!

Tidigare utställningar.

Missade du någon av våra utställningar? Här kan du se vad som visats tidigare.

Tidigare utställningar

Art.Pass

Art.Pass.

Vårt medlemskort ger dig förmånliga erbjudanden samt fri entré till alla konstutställningar under ett år.

Se alla förmåner

Guidade visningar.

Få ut mer av ditt besök på Artipelag med en guidad visning av våra konstvärdar.

Läs mer