Hoppa till innehåll

Få senaste nytt via vårt nyhetsbrev! Prenumerera här >>

Artipelag Restaurang

Högst upp i huset på plan tre, med oslagbart läge ovan Baggensfjärdens glittrande vatten finner ni Artipelag Restaurang. 

Med ett marint trägolv, stora panoramafönster och en öppen spis får hela matsalen en aura av lugn och harmoni. Möblemanget med bord och stolar från November-serien är speciellt framtaget för Artipelag och tänkt som en hyllning till det vackra november-ljuset.

All mat lagas från grunden av kökschef Patrik Gullmarsvik med personal.
Menyn inspireras av den omgivande naturen, med betoning på säsong och närodlat.

Alla desserter tillagas på ett hantverksmässigt och kvalitetsmedvetet sätt, av chefskonditor Annie Hesselstad tillsammans med Artipelags konditorer och bagare.
Vi är stolta över att Annie Hesselstad blev första kvinnan någonsin att bli 2022 års Nobelkonditor och en Nobelbakelse, inspirerad av desserten som serverades på Nobelbanketten, finns ofta på menyn.

Boka brunch

Får det lov att vara brunch med havsutsikt?

Lördagar och söndagar serveras Artipelags variant på brunch i Artipelag Restaurang.
Det serveras flera olika kalla och varma rätter på buffén samt utsökta desserter gjorda i vårt egna konditori.

Då rätterna kommer varieras så kommer vi ej skriva ut fullständig meny, men som exempel kan nämnas rätter såsom Avocado med 63-graders ägg & chillirostade krutonger, Sotad lax med koriandermajonäs & picklad kålrabbi, slow cooked biff med tortillachips och mycket annat gott.

På dessertbordet finns exempelvis Yogurtmousse med björnbärskompott, Morotskaka med citronkräm, Chokladsufflé med råsocker och kardemumma för att nämna några.

Om allt är lagat från grunden i vårt kök och konditori? Absolut!

Art´n brunch?

Varför inte starta dagen med en uppfriskande promenad i skogen, längs vattnet och förbi ängar på Artipelags olika naturstigar. Njut av naturens egna konstverk och även vår permanenta utställning, Skulptur i natur, innan ni slår er ner till bords. Ja, det går såklart bra att ”gå ner maten” även i efterhand.
Läs gärna mer om vilka utställningar som finns den dag du bokat in dig på brunch här

Sittningar kan bokas från 11.30 på lördagar och söndagar. Sista sittning kan bokas kl.15.30.

Pris
495 kr för vuxna, 225 kr för barn 4 till 12 år, barn upp till 4 år äter gratis.

uppdukat bord
Talllrik med varmrätt och bestick
Buffé, Artipelag Restaurang
En värmande brasa och ett dukat bord

Bådan Café & Konditori

Bådan Café & Konditori ligger på entréplan, och är döpt efter den slipade stenhäll som skjuter upp ur golvet framför de stora fönstren.