Hoppa till innehåll

Få senaste nytt via vårt nyhetsbrev! Prenumerera här.

Artipelag Restaurang

Högst upp i huset på plan tre, med oslagbart läge ovan Baggensfjärdens glittrande vatten finner ni Artipelag Restaurang. Här kan du boka bord och uppleva det bästa av Stockholms mat och skärgård.

Med ett marint trägolv, stora panoramafönster och en öppen spis får hela matsalen en aura av lugn och harmoni. Möblemanget med bord och stolar från November-serien är speciellt framtaget för Artipelag och tänkt som en hyllning till det vackra november-ljuset. I slutet av november tänder vi upp den öppna spisen och dukar fram ett traditionellt julbord med lantlig karaktär – liksom ett dessertbord som är lika vackert som gott. Du kan läsa mer om julbordet nedan.

All mat lagas från grunden av kökschef Patrik Gullmarsvik tillsammans med Artipelags kockar. Menyn inspireras av den omgivande naturen, med betoning på säsong och närodlat. Alla desserter tillagas på ett hantverksmässigt och kvalitetsmedvetet sätt, av chefskonditor Annie Hesselstad tillsammans med Artipelags konditorer och bagare.

Vi är stolta över att Annie Hesselstad blev den första kvinnan någonsin att bli 2022 års Nobelkonditor och en Nobelbakelse, inspirerad av desserten som serverades på Nobelbanketten, finns ofta på menyn.

Julbord på Artipelag

Njut av ett klassiskt julbord i vacker skärgårdsmiljö med enastående utsikt över Baggensfjärden. I slutet av november tänder vi upp den öppna spisen och dukar fram ett traditionellt julbord med lantlig karaktär – liksom ett dessertbord som är lika vackert som gott.

23 november–22 december
Installationsvy av serien Wunder. Foto: Jean-Baptiste Béranger.

Art'n Christmas Buffet

Kombinera en konstupplevelse med ett klassiskt julbord i Artipelag restaurang. När du bokar julbord erbjuds du ett fördelaktigt entrépris på Artipelags aktuella utställning Denise Grünstein – Eftermäle.

Visa upp din bekräftelse eller kvitto på din bordsbokning i receptionen och köp entrébiljett till utställningen för 150 SEK/person (ordinarie pris 195 SEK/person).

Brunch med utsikt över Baggensfjärden

Från och med januari dukar Artipelag Restaurang upp den uppskattade helgbrunchen igen. Avnjut en vällagad brunch med panoramavy över Baggensfjärden. All mat lagas från grunden av kökschef Patrik Gullmarsvik tillsammans med Artipelags kockar med inspiration av den omgivande naturen och betoning på säsong och närodlat.

Bild från Artipelag Restaurang på ett dukat bord men en sprakande brasa i bakgrunden.
uppdukat bord

Bådan Café & Konditori

Bådan Café & Konditori ligger på entréplan, och är döpt efter den slipade stenhäll som skjuter upp ur golvet framför de stora fönstren.