Hoppa till innehåll

Få senaste nytt via vårt nyhetsbrev! Prenumerera här >>

Torsdag den 8 juni är hela Artipelag abonnerat och har stängt för övriga gäster, både utomhus och inomhus. Vi välkomnar alla besökare från imorgon igen.

Artipelag Restaurang

Högst upp i huset på plan tre, med oslagbart läge ovan Baggensfjärdens glittrande vatten finner ni Artipelag Restaurang. 

Med ett marint trägolv, stora panoramafönster och en öppen spis får hela matsalen en aura av lugn och harmoni. Möblemanget med bord och stolar från November-serien är speciellt framtaget för Artipelag och tänkt som en hyllning till det vackra november-ljuset.

All mat lagas från grunden av kökschef Patrik Gullmarsvik tillsammans med Artipelags kockar.
Menyn inspireras av den omgivande naturen, med betoning på säsong och närodlat.

Alla desserter tillagas på ett hantverksmässigt och kvalitetsmedvetet sätt, av chefskonditor Annie Hesselstad tillsammans med Artipelags konditorer och bagare.

Vi är stolta över att Annie Hesselstad blev den första kvinnan någonsin att bli 2022 års Nobelkonditor och en Nobelbakelse, inspirerad av desserten som serverades på Nobelbanketten, finns ofta på menyn.

brunchbuffé

Får det lov att vara brunch med havsutsikt?

Lördagar och söndagar serveras Artipelags variant på brunch i Artipelag Restaurang.

Det serveras flera olika kalla och varma rätter på buffén samt utsökta desserter gjorda i vårt eget konditori. Om allt är lagat från grunden i vårt kök och konditori? Absolut!

Då rätterna kommer varieras så kommer vi ej skriva ut fullständig meny, men som exempel kan nämnas rätter såsom avocado med 63-graders ägg & chillirostade krutonger, sotad lax med koriandermajonnäs & picklad kålrabbi, slow cooked biff med tortillachips och mycket annat gott.

På dessertbordet finns exempelvis vaniljbavaroise med hallonkompott och mandelkaka smaksatt med fänkål, morotskaka med frostning och citronkräm, lime/citron pralin med vit choklad och kakor, för att nämna några.

Pris
495 kr för vuxna, 225 kr för barn 4 till 12 år, barn upp till 4 år äter gratis.

Bordsbokningar kan göras från kl. 11.30 till kl. 15.00 på lördagar och söndagar.

Sommarbuffé
28 juni - 3 september

Sommarbuffé med havsutsikt?

Under hela sommaren, onsdag till söndag, serveras en variationsrik sommarbuffé med kalla och varma rätter samt utsökta desserter gjorda i vårt eget konditori.

Allt lagas från grunden och menyn inspireras av den omgivande naturen, med betoning på säsong och närodlat.

Då rätterna kommer att varieras så kommer vi inte att skriva ut en fullständig meny, men som exempel kan vi nämna rätter såsom kantarell-& ostpaj med karamelliserad lökkräm, kall inkokt lax med fänkålscrudité & dillmajonnäs, Artipelags gubbröra på kavring, ryggbiff, bakad torsk och mycket annat gott.

Pris
495 kr för vuxna, 225 kr för barn 4 till 12 år, barn upp till 4 år äter gratis.

Bordsbokningar kan göras från kl. 11.30 till kl. 15.00.

Art´n brunch - "Brunchpris" på utställningen

Varför inte kombinera en konstupplevelse med brunch?

När du bokar brunch erbjuder vi dig ett fördelaktigt entrépris på vår stora utställning På armlängds avstånd – Hundra år av nordisk konst.

Visa upp din bokningsbekräftelse eller kvitto för brunchen i receptionen och köp entrébiljett till utställningen På armlängds avstånd – Hundra år av nordisk konst för 150 kr/person (ordinarie pris 295/245/195 kr per person).

Elina Brotherus tavlor på vägg
uppdukat bord
Talllrik med varmrätt och bestick
Buffé, Artipelag Restaurang
En värmande brasa och ett dukat bord

Bådan Café & Konditori

Bådan Café & Konditori ligger på entréplan, och är döpt efter den slipade stenhäll som skjuter upp ur golvet framför de stora fönstren.