Artipelag Restaurang & fredagsgrill

Högst upp i huset på plan tre, med oslagbart läge ovan Baggensfjärdens glittrande vatten finner ni Artipelag Restaurang. Allt från matsalen med magnifikt marint trägolv, de vackra för Artipelag specialdesignade möblerna och de stora panoramafönstren andas lugn och harmoni.

Öppettider juni, juli och augusti
Artipelag Restaurang har under juni månad öppet lördagar och söndagar kl 11.30-17.00.
Under juli och augusti håller restaurangen öppet onsdag–söndag kl 11.30–17.00.
Lördag den 1 juli är Artipelag Restaurang abonnerad – välkommen till vår utegrill som är öppen kl 12.00-16.00. 

Midsommarhelgen
Midsommarafton 23 juni – stängt
Midsommardagen 24 juni 11.30–17.00
Söndag 25 juni 11.30–17.00

Se öppettider >>

Fredagsgrill i Artipelag Restaurang
På fredagar under juli och augusti har vi grillkvällar kl 17.00–22.00 (undantaget 11 augusti–abonnerat).

För att boka bord, se längre ner på sidan.

Gruppbokningar
Vi kan öppna upp för gruppbokningar. För bokning och frågor kontakta restaurang@artipelag.se eller ring 08–570 130 50. Onlinebokning längre ner på denna sida.

Meny – fredagsgrill under juli–augusti

Rökta räkor 145 kr
Serveras med chiliaioli, citron och lantbröd. 

Grillad grön sparris 145 kr
Serveras med parmesanost och sommartryffel.

Hamburgare ö-märkt 195 kr
Serveras kolgrillad i ett rostat briochebröd med syrad rödlök, tomat, kryddig barbequesås, dragoncremé och rotfruktschips.

Kolgrillad flankstek med kryddrubb 275 kr
Serveras med örtsmör och saltbakad potatis. 

Grillad gårdskyckling från Tockafarmen 225 kr
Serveras med krispig romansallad, lagrad ost, krämig caesardressing och syrad rödlök. 

Sotad makrill från västkusten 245 kr
Serveras med tomatsallad, citron och forellrom.

Glass eller sorbet från vår egen gelatovagn.
Fråga din servis om dagens smaker.

Artipelag reserverar sig för eventuella förändringar i menyn.

À LA CARTE juni

Skagen ”Original” Hel 225 kr / Halv 145 kr
Serveras med smörstekt toast, Kalix löjrom, liten sallad och citron.

Gazpacho 155 kr
Serveras med tärnade sommargrönsaker, harsyra, krutonger och olivolja.

Steak frites 265 kr
Serveras med kryddig bearnaisesås, tomatsallad och pommes frites.

Vegetariskt alternativ
215 kr
Fråga din servis om dagens vegetariska varmrätt.

Räksallad 228 kr
Serveras med handskalade räkor, nobisdressing, ramslök och lagrad ost från Ostmakeriet på Rindö.

Svenska jordgubbar 115 kr
Serveras med krämig hemmagjord vaniljglass, färska jordgubbar, flädersirap och jordgubbsmaränger.

Inkokt rabarber 108 kr
Serveras med gräddfilsmousse, inkokt rabarber, rostad mandelkräm och ängssyra.

Artipelag reserverar sig för eventuella förändringar i menyn.

À LA CARTE juli

Skagen ”Original” Hel 225 kr / Halv 145 kr
Serveras med smörstekt toast, löjrom, liten sallad och citron.

Ungtupp från Tockafarmen 218 kr
Serveras med krispig romansallad, krämig caesardressing, körsbärstomater och toppad med en vällagrad parmesanost tillsammans med våra hemgjorda surdegskrutonger.

Fisk- och skaldjursgryta 235 kr
Med saffran, vitt vin, syrad fänkål och tomat. Därefter toppad med en pepprig ramslöksemulsion.

Wallenbergare enligt Tore Wretman 238 kr
Med kalvkött från Upplandsbonden, spritade ärtor, lingon och potatispuré.

Ogräscanneloni 215 kr
Serveras med primörgrönsaker, söta tomater, smörad nässelbuljong, lagrad parmesan och nyplockat ogräs.

Vegetariskt alternativ
215 kr
Fråga din servis om dagens vegetariska varmrätt. 

 

Svenska jordgubbar 115 kr
Serveras med krämig vaniljglass, färska jordgubbar, flädersirap och jordgubbsmaränger.

Inkokt rabarber 108 kr
Serveras med gräddfilsmousse, inkokt rabarber, rostad mandelkräm och ängssyra.

Kaffegodis 65 kr
Välj mellan tre söta smaker.

Glass eller sorbet 45 kr
Fråga din servis om dagens smak.

Artipelag reserverar sig för eventuella förändringar i menyn. 

Boka bord i Artipelag Restaurang

”Artipelag: Konst och arkitektur. Och mat som är lika vacker!”
White Guide 2017

Läs den fullständiga recensionen här >>

Boka bord