Hoppa till innehåll

Få senaste nytt via vårt nyhetsbrev! Prenumerera här.

Skulptur i natur

Utställning i det fria
Permanent utställning

Skulptur i natur är Artipelags permanenta utomhusutställning. Verken går att se utmed promenadstråken i de omgivande skogarna och ängarna, vid strandkanten och på entrégården.

Information

Köp audioguide till utställningen och lyssna på din egen smartphone eller surfplatta. Audioguiden finns tillgänglig på både svenska och engelska.

Köp folder med karta samt information om varje verk i vår reception. Pris: 50 SEK
Art.Pass-innehavare får foldern gratis mot uppvisande av Art.Pass i receptionen.

I en del av området finns en spång anpassad för rörelsehindrade, men några av verken är placerade i lättare terräng. Vid blött eller isigt väder sker nyttjande av spång och stigar på egen risk. Promenadskor rekommenderas.

Vänligen respektera naturen. Klättra inte på konstverken och använd stigarna i skogen.

Här hittar du all praktisk information om ditt besök på Artipelag.

Karta över utomhusutställningen Skulptur i natur

Missa inte Artipelags samling i de allmänna utrymmena inomhus. Här visas verk av bland andra LG Lundberg, Tommy Östmar, Annika Liljedahl, Bror Hjorth och Denise Grünstein.

Ändringar av verken inomhus kan förekomma beroende på husets
övriga aktiviteter.

Om utställningen

Som namnet antyder handlar Skulptur i natur om det samspel som uppstår när konst placeras i naturen och inte som brukligt i den neutrala vita kuben. Ett samspel som alltid varit av stor vikt på Artipelag, inte enbart via konstens placering utan även genom arkitekturen och sättet naturens element både tar plats inomhus och släpps in genom väggar och tak.

Skulptur i natur inkluderar konstverk av nordiska såväl som internationella konstnärer. I den permanenta samlingen ingår Tal R, Jaume Plensa, Maria Miesenberger, Berlinde De Bruyckere, Lars Nilsson, Klara Kristalova, Joel Fisher och Per Kirkeby m fl.

Skulptur i natur är en pågående process och det tillkommer kontinuerligt nya verk, både permanenta och inlånade. Dessutom flyttas verk med jämna mellanrum till nya omgivningar för att skapa nya sammanhang och upprätthålla utställningens dynamiska format.

Nyhet!

Under sommaren 2024 gästspelar verket Kokong/Skal av Annika Liljedahl i Skulptur i Natur.

Kokong/Skal, 1997 är utfört i sidentyg, lack, järntråd, knappnålar och akrylfärg.
Verket ställdes ut under Stockholms kulturhuvudstadsår 1998 i skulpturparken vid Görvälns slott och sedan 2021 ingår det i Artipelags samling.

Hur det ser ut? Det får du uppleva på plats, så välkommen ut till Artipelag.

Bilder