Hoppa till innehåll

Få senaste nytt via vårt nyhetsbrev! Prenumerera här.

Skulptur i natur

Utställning i det fria
Alltid öppet
Skulptur – Bigert & Bergström: Solar Egg
Lars Nilsson, Pojke, 2012

Skulptur i natur

Karta med guidning
Köp kartan med information om varje verk i vår reception. Pris: 50 SEK
Art.Pass-innehavare får kartan gratis mot uppvisande av Art.Pass i receptionen.
Audioguide
Köp audioguide till utställningen lyssna på den på din egen smartphone eller surfplatta. Audioguiden finns tillgänglig på både svenska och engelska.

Skulptur i natur är Artipelags permanenta utomhusutställning. Verken går att se utmed promenadstråken i de omgivande skogarna och ängarna, vid strandkanten och på entrégården.

Som namnet antyder handlar Skulptur i natur om det samspel som uppstår när konst placeras i naturen och inte som brukligt i den neutrala vita kuben. Ett samspel som alltid varit av stor vikt på Artipelag, inte enbart via konstens placering utan även genom arkitekturen och sättet naturens element både tar plats inomhus och släpps in genom väggar och tak.

Skulptur i natur inkluderar konstverk av nordiska såväl som internationella konstnärer. I den permanenta samlingen ingår Tal R, Jaume Plensa, Maria Miesenberger, Berlinde De Bruyckere, Lars Nilsson, Klara Kristalova, Joel Fisher och Per Kirkeby m fl.

Skulptur i natur är en pågående process och det tillkommer kontinuerligt nya verk, både permanenta och inlånade. Dessutom flyttas verk med jämna mellanrum till nya omgivningar för att skapa nya sammanhang och upprätthålla utställningens dynamiska format.

Praktisk information

Per Kirkeby, Minnesmärke, 1997
Ulrika Sparre, Kvinnlig energipunkt, 2018
Lars Nilsson, Pojke, 2012
Berlinde De Bruyckere, Rodt, 6 januari, 2012