Signature Women förlängd

Utställningen, som ursprungligen skulle avslutats söndagen den 27 september, 2020, har förlängts till söndagen den 29 november.

Signature Women – 100 år på den svenska konstscenen öppnade den 8 mars, men efter bara några veckor ledde coronapandemin till en stängning som varade i nästan tre månader.

Läs mer om utställningen här >>

 

Spara pengar med en kombobiljett

Nu när vi har tre utställningar i gång samtidigt är det en god affär att slå till på en kombobiljett.

Kombobiljetten inkluderar entré till huvudutställningen Signature Women – 100 år på den svenska konstscenen (ord 185 kr), Artbox-utställningen Jan Håfström – Den vita bussen (ord 100 kr) och utomhusutställningen Skulptur i natur (ord 50 kr). Kombobiljetten kostar endast 235 kr – det vill säga 100 kr billigare än att köpa alla biljetterna separat.

Se alla våra rådander priser här >>

Bikupor

Nu finns två bikupor från Skärgårdskupan på plats på Artipelag – en på ängen nära parkering Lillemor och en nära stigen som leder ut till Jaume Plensas skulptur.

Kuporna är producerade på Värmdö och ska efterlikna honungsbiets naturliga boplats, trädstammen, men i ett traditionellt lådformat. De är gjorda av naturmaterial som trä, spån och lin och behandlade med kallpressad linolja. Benen är brända för att inte murkna mot marken. I varje kupa bor mellan fem- och tiotusen bin.

Mer om kuporna

I Skärgårdskupan återskapas en del av de naturliga processer som sker i ett bisamhälle – produktion av livsnödvändig propolis och det naturligt antibiotiska honungsvattnet bland annat. En inbyggd, massiv trätrumma isolerar och hjälper bina med den viktiga uppgiften att behålla en jämn innetemperatur, något som kräver oerhört mycket energi av bina i traditionella kupor. Genom en bättre, mer naturlig livsmiljö, minskas stress och bina får större motståndskraft mot sjukdomar och skadliga kvalsterangrepp. Skärgårdskupan är formgiven utifrån forskning som tydligt visar på binas egen förmåga att överleva om rätt förutsättningar ges. Med sin unika design tar Skärgårdskupan hänsyn till honungsbiets naturliga beteenden, samt utvinner enbart den honung bisamhället kan avvara, i ett försök att skapa den ultimata bikupan.

Skärgårdskupan tillåter utvinning av honung, samtidigt som den värnar honungsbiets fortlevnad och växternas pollinering.

Skärgårdskupan på Instagram >>

Halloween-bakelser i Bådan

Halloween-bakelserna för 2020 har nu slutat säljas. Information om halloween 2021 kommer längre fram.

Nu går det att smaka 2020 års härliga halloweenbakelser i Bådan Café & Konditori.

Bakelserna är framtagna av vår chefskonditor Annie Hesselstad med personal.

Till vänster i bilden har vi en mjölkchokladbavaroise på havtornsgelé med stjärnanis, solrosfröbrownie, passionsglaze och solrosfröcrisp. I mitten en körsbärsbavaroise med körsbärskräm, hasselnötskaka med brynt smör och kaffeglaze. Och till höger en citrontartelette med italiensk maräng.

Utöver dessa tre har vi även en kryddig pumpakaka med färskostfrosting smaksatt med apelsin!

Säljs så länge lagret räcker.

Hur corona påverkar Artipelag

Denna sida uppdaterades senast den 16 november kl 17.00, år 2020.

Efter att ha stängt inomhusutställningarna och butiken helgen den 30 oktober till 1 november, och detta på grund av de skärpta allmänna råden kring corona, har vi nu anpassat verksamheten för att ytterligare minska risken för spridning besökare emellan.

Från den 5 november är Artipelag öppet torsdag till och med söndag igen. Vi begränsar dock antalet samtidiga besökare i våra utställningar. Samma sak sker i designbutiken, där vi även inför separata in- och utgångar, för att inte olika sällskap ska mötas. Våra utomhusaktiviteter Skogsbad och Visningar av Skulptur i natur genomförs med max sju deltagare.

Utställningen Jan Håfström – Den vita bussen i artboxen, som egentligen skulle avslutats den 1 november och ersatts av Alexander Ekmans interaktiva performance Vanmakt, kommer vara fortsatt öppen då coronaläget tyvärr föranleder att Vanmakt skjuts på framtiden.

I Bådan Café & Konditori har borden likt tidigare rikligt med avstånd mellan varandra, vilket även gäller markeringarna för köbildningen.

Artipelag Restaurang, där vi vanligtvis serverar en gastrobuffé, är tillsvidare stängd. I år blir det ingen julshow i vår artbox, dock serverar vi julbord i restaurangen.

De som vill njuta av restaurangens mat hemma kan så göra genom att beställa från vår take away. Vi erbjuder helgkassar och under december julmat.

Vår verksamhet med möten, event, bröllop och privata fester är inte aktiv under pandemin.

Våra egna direktbussar till Artipelag avgår inte, men det går fint att ta sig hit med lokaltrafik och egen bil eller båt.

Vi följer Folkhälsomyndighetens och Visitas direktiv och rekommendationer för att göra ett besök på Artipelag så säkert som möjligt. Har du frågor, utöver informationen ovan, inför ditt besök på Artipelag är du välkommen att kontakta oss via info@artipelag.se eller tel 08–570 130 00.

Kanelbullens dag

Under kanelbullens dag, som år 2020 infaller söndagen den 4 oktober, går det att köpa en kanelbulle med kaffe eller te för endast 55 kr.

Kanelbullarna från Artipelag är bakade på ekologiskt vetemjöl från Limabacka Kvarn och äkta svenskt smör. Välbalanserat med kanel och mandel i fyllningen och perfekt gräddade ger en kanelbulle som passar lika bra till kaffe och te som till ett glas mjölk.

Ordinarie pris 78 kr.

Öppet inomhus igen

Efter att vi under ett antal veckor endast haft öppet utomhus, öppnar vi nu upp inomhus igen.

Från och med den 25 juni är Artipelag öppet torsdag till söndag kl 11–17. Det innebär att det  återigen går att besöka utställningarna Signature Women – 100 år på den svenska konstscenen. och Jan Håfström – Den vita bussen.

Öppningen inkluderar även designbutiken och Bådan Café & Konditori, som serverar wraps, sallader och fika. Artipelag Restaurang, där en gastrobuffé vanligtvis serveras, är fortsatt stängd.

Vi vidtar givetvis åtgärder för att förhindra att trängsel uppstår i våra olika verksamheter.

Läs mer om hur corona påverkar Artipelag >>

Gästhamnen

Vår avgiftsfria gästhamn har öppnat för säsongen 2020. Här finns plats för både större och mindre båtar samt kajaker.

Välkomna att lägga till i sommar!

Läs mer >>

Köp eller beställ en utställningskatalog

Utställningen Signature Women – 100 år på den svenska konstscenen är för stunden stängd, men det går fortfarande fint att köpa utställningens katalog. Antingen via post eller i vårt utecafé som är öppet på helger.

Katalogen kostar i båda fallen 300 kr och finns tillgänglig på svenska eller engelska.

Frakt ingår vid leverans med post (rekommenderat brev kostar 80 kr extra). Betalning kan ske via banköverföring eller Swish. Leveranstiden är cirka en vecka. Beställningar görs till butik@artipelag.se.

Katalogen säljs även i vårt utecafé som är öppet på lördagar och söndagar. Här kan du betala katalogen med kort.

Läs mer om utställningen här >>

Annie nominerad till Årets Värmdöbo

Vår chefskonditor Annie Hesselstad har nominerats till Årets Värmdöbo 2020. Ge henne gärna en röst!

Motiveringen lyder:
”Hon har lyft café och kondis på Artipelag till världsklass och bakar för andra året den bästa semlan. Ökar turistnäringen och livskvalitén på ön!”

Lär känna Annie och veta mer om hennes insatser för Värmdö i videon ovan.

Se alla nominerade och rösta >>

Röstningen pågår fram till den 7 maj.