Två för priset av en på vardagar

Vardagar fram till och med fredagen den 26 april gäller två för priset av en till Margiela, åren med Hermès.

Ta chansen att tillsammans med släkt eller vänner se den uppskattade modeutställningen Margiela, åren med Hermès som avslutas den 28 april. Vardagar går två vuxna in för halva priset, det vill säga endast 185 kr.

Förbeställ semlor till Fettisdagen

Var förutseende och förbeställ dina semlor till Fettisdagen tisdagen den 5 mars.

Sista beställning inför Fettisdagen är måndagen den 4 mars kl 12.00. För att beställa så maila till restaurang@artipelag.se och ange ditt namn, antal och storlek, telefonnummer och vilken tid du ämnar hämta dem (vi har öppet kl 11-17).

Läs mer om våra semlor här >>

Alla hjärtans dag-bakelse

Givetvis har vi likt tidigare år tagit fram en särskild bakelse till Alla hjärtans dag som går att avnjuta i Bådan Café & Konditori fram till söndagen den 17 februari 2019.

I år är Alla hjärtans dag-bakelsen en tartelette med hasselnöt, hasselnötscrisp, passionskräm, crémeux på Valrhona Azélia och passionsfruktsmaräng (65 kr). Vi har även uppdaterat vår vaniljbavaroise med hallonkompott, en botten av brynt smörkaka och mandel, samt hallonglaze (55 kr).

Missa inte heller våra uppskattade semlor.

Öppet på tisdagar och direktbussar alla dagar

Från och med den 8 januari 2019 har Artipelag även öppet på tisdagar liksom direktbussar till Artipelag tisdag till och med söndag.

Tisdagsöppet gäller hela huset – utställning, buffé, café och butik. Tiderna blir samma som övriga dagar, det vill säga kl 11–17 (Artipelag Restaurang kl 11.30–17 med sista bokningsbara sittning kl 14.30).

Bussarna avgångar från centrala Stockholm, för avgångsplats och tider klicka här >>

Välgörenhetsevent drog in
100 136 kr till Ecpat

Välgörenhetseventet Move by Heart, som genomfördes den 24 november 2018 i vår Artbox, drog in hela 100 136 kr till barnrättsorganisationen ECPAT.

Eventet var en gruppträning med drygt 160 anmälda deltagare och volontärer, där anmälningsavgifterna bidrog till donationssumman. Även företag bidrog och Artipelag erbjöd en kostnadsfri lokal.

Move by heart startades av Rebecca Krantz i liten skala 2014 (då gick alla intäkter oavkortat till UNICEF). Denna gång valde Rebecca att alla intäkter ska gå till barnrättsorganisationen ECPAT och deras förbyggande arbete för att sexuella övergrepp mot barn ska stoppas innan de begås.

På scen under dagen stod bland andra författaren Caroline Engvall, kostföreläsaren Jill Holmström, Tobias Karlsson (Let´s Dance), Åsa Fornander (Nike Master Trainer), Frida Lindström (UCSP), Norberto Lacourt och Niloo Lopez.

Björn Jakobson om Artipelags tillkomst

Lördagen den 3 juni 2017 höll Artipelags grundare Björn Jakobson en öppen föreläsning i vår Artbox om Artipelags bakgrund och tillkomst. Föredraget spelades in och kan nu ses av alla på nätet.

Hör hela historien från den första idén till att dörrarna slogs upp den 3 juni 2012 då utställningen Platsens själ öppnade.

Utställningsbakelse för Margiela, åren med Hermès

Som brukligt har vi till vinter- och vårutställningen tagit fram en bakelse inspirerad av Margiela, åren med Hermès.

Det är en delikat anrättning med mjölkchokladbavaroise gjord på Valrhona Jivara, havtornskompott, salt smörkola och brownie med chokladcrisp på solroskärnor och kakaonibs. Finns till försäljning i Bådan Café & Konditori för 85 kr från med utställningens öppning fredagen den 26 oktober 2018.

Vår konditor Annie Hesselstad om bakelsen:

”Min första tanke var självklart något elegant, lyxigt och genomtänkt ner till minsta detalj. Jag ville precis som i utställningen kombinera Hermès orangea värld med Margielas vita värld. Den orangea delen som grund för modehuset Hermès tidlösa elegans och det den vita färgen på ett hörn som symboliserar Margielas avantgardism.”

Bakelsen uppmärksammas i en artikel om lyxdesserter i Svenska Dagbladet den 15 februari:

”Elegant, lyxigt och välskräddat. Det här är ett bakverk värdigt en catwalk. … En perfekt efter-utställning-fika för den som inte är ute efter sockerkick, utan föredrar kombinationen av syra, sötma och sälta.”

I videon nedan träffar Annie Hesselstad matgeeken Johan Hedberg och berättar om bakelsen.

Välgörenhetsevent med fokus på träning den 24 november

Den 24 november 2018 är Artipelag medarrangör av välgörenhetseventet Move by Heart. Idén bakom eventet är att 100% av intäkterna går till välgörenhetsorganisationer som skapar skillnad för barn i Sverige och runt om i världen. Denna gång går alla intäkter till barnrättsorganisationen ECPAT.

Move by heart startades av Rebecca Krantz i liten skala 2014 (då gick alla intäkter oavkortat till UNICEF). Denna gång har Rebecca valt att alla intäkter ska gå till barnrättsorganisationen ECPAT och deras förbyggande arbete för att sexuella övergrepp mot barn ska stoppas innan de begås.

– Jag har alltid engagerat mig för barns rätt till trygghet och värme. Med min bakgrund som dansare / instruktör, coach och projektledare vill jag bidra med det jag kan för att göra skillnad. Genom att jag har fått sponsring av lokal, scen, anmälningsverktyg mm, är det möjligt att skänka 100% av intäkterna, vilket är grundtanken med hela eventet, säger Rebecca.

Vinst till välgörenhet
Upplägget är enkelt. Du anmäler dig till en dag fullspäckad av träning, inspiration och föreläsningar. All vinst går till organisationen som arbetar för att bekämpa sexhandel med barn i världen.

Move by Heart – till förmån för sexuellt utsatta barn

Plats: Artipelag, Gustavsberg. (20 min från Stockholm City)
Tid: Lördag 24 november kl 10.00 – 17.00 (registrering från kl 09.00)
Gåva till ECPAT: 500 kr (inkl.moms). Betalas in efter att du fått betalningsinformation via bekräftelsemejl.
Schema:
 Tobias Karlsson (Let´s Dance), Åsa Fornander (Nike Master Trainer), Frida Lindström (UCSP), Norberto Lacourt och Niloo Lopez.
Föreläsare: Kostföreläsare, Leg. dietist Jill Holmström.
Konferencier: Journalisten och författaren Caroline Engvall.

ANMÄL DIG HÄR >>


Tillbaka till Artipelags startsida >>