Öppet på tisdagar och direktbussar alla dagar

Från och med den 8 januari 2019 har Artipelag även öppet på tisdagar liksom direktbussar till Artipelag tisdag till och med söndag.

Tisdagsöppet gäller hela huset – utställning, buffé, café och butik. Tiderna blir samma som övriga dagar, det vill säga kl 11–17 (Artipelag Restaurang kl 11.30–17 med sista bokningsbara sittning kl 14.30).

Bussarna avgångar från centrala Stockholm, för avgångsplats och tider klicka här >>

Välgörenhetsevent drog in
100 136 kr till Ecpat

Välgörenhetseventet Move by Heart, som genomfördes den 24 november 2018 i vår Artbox, drog in hela 100 136 kr till barnrättsorganisationen ECPAT.

Eventet var en gruppträning med drygt 160 anmälda deltagare och volontärer, där anmälningsavgifterna bidrog till donationssumman. Även företag bidrog och Artipelag erbjöd en kostnadsfri lokal.

Move by heart startades av Rebecca Krantz i liten skala 2014 (då gick alla intäkter oavkortat till UNICEF). Denna gång valde Rebecca att alla intäkter ska gå till barnrättsorganisationen ECPAT och deras förbyggande arbete för att sexuella övergrepp mot barn ska stoppas innan de begås.

På scen under dagen stod bland andra författaren Caroline Engvall, kostföreläsaren Jill Holmström, Tobias Karlsson (Let´s Dance), Åsa Fornander (Nike Master Trainer), Frida Lindström (UCSP), Norberto Lacourt och Niloo Lopez.

Björn Jakobson om Artipelags tillkomst

Lördagen den 3 juni 2017 höll Artipelags grundare Björn Jakobson en öppen föreläsning i vår Artbox om Artipelags bakgrund och tillkomst. Föredraget spelades in och kan nu ses av alla på nätet.

Hör hela historien från den första idén till att dörrarna slogs upp den 3 juni 2012 då utställningen Platsens själ öppnade.

Utställningsbakelse för Margiela, åren med Hermès

Som brukligt har vi till vinter- och vårutställningen tagit fram en bakelse inspirerad av Margiela, åren med Hermès.

Det är en delikat anrättning med mjölkchokladbavaroise gjord på Valrhona Jivara, havtornskompott, salt smörkola och brownie med chokladcrisp på solroskärnor och kakaonibs. Finns till försäljning i Bådan Café & Konditori för 85 kr från med utställningens öppning fredagen den 26 oktober 2018.

Våra konditor Annie Hesselstad om bakelsen:

”Vår första tanke var självklart något elegant, lyxigt och genomtänkt ner till minsta detalj. Vi ville precis som i utställningen kombinera Hermès orangea värld med Margielas vita värld. Den orangea delen som grund för modehuset Hermès tidlösa elegans och det den vita färgen på ett hörn som symboliserar Margielas avantgardism.”

I videon nedan träffar Annie Hesselstad matgeeken Johan Hedberg och berättar om bakelsen.

Välgörenhetsevent med fokus på träning den 24 november

Den 24 november 2018 är Artipelag medarrangör av välgörenhetseventet Move by Heart. Idén bakom eventet är att 100% av intäkterna går till välgörenhetsorganisationer som skapar skillnad för barn i Sverige och runt om i världen. Denna gång går alla intäkter till barnrättsorganisationen ECPAT.

Move by heart startades av Rebecca Krantz i liten skala 2014 (då gick alla intäkter oavkortat till UNICEF). Denna gång har Rebecca valt att alla intäkter ska gå till barnrättsorganisationen ECPAT och deras förbyggande arbete för att sexuella övergrepp mot barn ska stoppas innan de begås.

– Jag har alltid engagerat mig för barns rätt till trygghet och värme. Med min bakgrund som dansare / instruktör, coach och projektledare vill jag bidra med det jag kan för att göra skillnad. Genom att jag har fått sponsring av lokal, scen, anmälningsverktyg mm, är det möjligt att skänka 100% av intäkterna, vilket är grundtanken med hela eventet, säger Rebecca.

Vinst till välgörenhet
Upplägget är enkelt. Du anmäler dig till en dag fullspäckad av träning, inspiration och föreläsningar. All vinst går till organisationen som arbetar för att bekämpa sexhandel med barn i världen.

Move by Heart – till förmån för sexuellt utsatta barn

Plats: Artipelag, Gustavsberg. (20 min från Stockholm City)
Tid: Lördag 24 november kl 10.00 – 17.00 (registrering från kl 09.00)
Gåva till ECPAT: 500 kr (inkl.moms). Betalas in efter att du fått betalningsinformation via bekräftelsemejl.
Schema:
 Tobias Karlsson (Let´s Dance), Åsa Fornander (Nike Master Trainer), Frida Lindström (UCSP), Norberto Lacourt och Niloo Lopez.
Föreläsare: Kostföreläsare, Leg. dietist Jill Holmström.
Konferencier: Journalisten och författaren Caroline Engvall.

ANMÄL DIG HÄR >>


Tillbaka till Artipelags startsida >>

Sista veckan med Bloomsbury Spirit

Nu är vi inne i sista veckan för vår huvudutställning Bloomsbury Spirit som avslutas söndagen den 30 september 2018. Ta chansen att se utställningen för första gången, eller en andra gång om du redan varit här.

Testa gärna vår uppskattade utställningsbakelse Little Henry’s Honey Cake, på bild ovan, som nu snart försvinner från menyn. Lördagen den 29 september öppnar Artipelag redan kl 10, en timme tidigare än vi vanligen öppnar.

Båtar och bussar
Kommande helg är även sista möjligheten för i år att åka med Strömma Kanalbolagets reguljära turer till Artipelag. Läs mer och boka på vår sida för båttrafiken.
Avslutningshelgen sätter vi in fler direktbussar, så besökare lättare kan ta sig till och från Artipelag.

Utomhusutställning och buffé i Artipelag Restaurang
Notera att det denna vecka inte bara avslutas saker – utomhusutställningen Omvägar fortsätter till söndagen den 4 november. Fredag denna vecka (28 september) öppnar även vår utställning med mottagaren av årets Fredrik Roos-stipendium. Vill ni äta buffé i Artipelag Restaurang rekommenderar vi att ni bokar ett bord.

Öppettider sista helgen

Lördagen den 29 september kl 10-18
Söndagen den 30 september kl 11-18

Varmt välkomna!


Tillbaka till startsidan >>

Björn Jakobson debuterade som sommarvärd

Den 13 juni presenterades årets sommarpratare i Sommar i P1 i en direktsänd livesändning från Berwaldhallen. I år debuterar Artipelags grundare Björn Jakobson som en av årets sommarvärdar 2018.

Mitt program handlar om vad jag lärt mig om barn och av barn och att jag har grundat två företag. Det blir vidare även några okända anekdoter om Evert och Sven-Bertil Taube.” 

Måndagen den 6 augusti kl 10 sänds avsnittet. Läs mer om Björn och bakgrunden till Artipelag här >>

Foto: Mattias Ahlm, Sveriges Radio

Läs mer på Sveriges Radios hemsida >>
Tillbaka till Artipelags startsida >>

Ekologisk öl med slånbärssmak

Tillsammans med närliggande Värmdö Bryggeri har Artipelag tagit fram en helt ny ölsmak. Låt oss presentera Artipelag Ekologisk Lager med smak av slånbär.

Ölen, som är en lager, innehåller slånbär som vi plockat för hand i våra omgivningar kring Artipelag. Saften från bären har tillsatts i ölen. Smaken beskrivs som lätt, blommig, söt och frisk av Artipelags sommelier Tim Good, som har varit med i processen och dessutom plockat slånbären för hand.
– Ölen ska avnjutas vid 8–10°, gärna i lugn och ro, säger Tim.

Slånbär – taggiga och oätliga bär

Att brygga öl kan ta allt från fyra veckor och upp till ett halvår eller flera år. Det beror helt och hållet på vilken sorts öl och vad för ingredienser ölen ska bestå av. Slånbären i Artipelags öl är plockade på senhösten. De växer i kustlandskapet som omger Artipelag och hör till familjen ros vilket syns på deras vassa taggar och buskiga snår. De blommar från maj till juni med vackra vita, små blommor. I september är de redo att bli plockade men smakar dessvärre inte så gott färska. Bäst kommer smaken fram när bären kokas.

Artipelag Ekologisk Lager med smak av slånbär säljs endast i Artipelag Restaurang och i Bådan Café & Konditori. Välkomna att prova!

Närproducerat öl

Värmdö Bryggeri grundades av några barndomsvänner 2012 och huserar i Säbyviken på Ingarö i Stockholms skärgård och är helt enkelt ett riktigt skärgårdsbryggeri. Lokalen rymmer även ett äppelmusteri.

Tillbaka till Artipelags startsida >>

Tillbaka till Artipelag Möten & Events startsida >>

Kontantfria kassor

Från och med den 1 juni 2018 går vi över till kontantfria kassor.

Vi accepterar likt tidigare bankkort och kreditkort från VISA, Mastercard och American Express.

Vid frågor vänligen kontakta artipelag@artipelag.se.