Sista helgen för Lars Wallin – Fashion Stories

De sista två dagarna med utställningen Lars Wallin – Fashion Stories (den 11 och 12 mars) förlänger vi öppettiderna samt bjuder på lördagen in till en lyxig middag i Artipelag Restaurang. Lars Wallin kommer till Artipelag berättar om utställningen både lördag och söndag eftermiddag.

Vill du undvika kö till kassan? Köp då entré till utställningen online och gå direkt till konsthallen utan att först behöva besöka kassan.
Köp biljetter till avslutningshelgen >>

Lördag 11 mars

Utökade öppettider

Lördagen den 11 mars förlänger vi öppettiden i konsthallen, butiken och Bådan Buffet & Café till kl 10.00–19.00. Brunchbuffén serveras kl 11.00–16.00. Utöver brunchbuffén serverar vi vårt ordinarie caféutbud med bakverk och matiga smörgåsar.

Bussar från Stockholm till Artipelag och tillbaka

Under dagen avgår bussar från Vasagatan till Artipelag samt tillbaka. Biljett från Artipelag (kostnad 50 kr) köpes i Artipelags informationsdisk.

Läs mer om bussarna >>

Presentation av Lars Wallin

Lars Wallin kommer vid tre tillfällen intervjuas om utställningen av Artipelags VD Riitta Östberg. Intervjuerna genomförs kl 14.00, 15.00 och 18.00. Intervjuerna kl 14.00 och 15.00 hålls i lokalen Artbox och intervjun kl 18.00 hålls inne i konsthallen.

Artipelag Restaurang dagtid

Mellan kl 11.00–17.00 serveras i Artipelag Restaurang på våning tre en à la carte-meny med Wallin-rätter samt andra rätter.

Boka bord till serveringen dagtid >>

Artipelag Restaurang kvällstid

Artipelag Restaurang, som ligger högst upp i huset, öppnar på lördagen den upp kvällstid. Med start kl 19.00 går det att här avnjuta vår särskilt framtagna Wallin-meny. Middagsgästerna får även se utställningen och höra Lars Wallin presentera den. Lars Wallin medverkar även under middagen.

Läs mer om menyn samt boka bord >>

Söndag 12 mars

Utökade öppettider

Söndagen den 12 mars förlänger vi öppettiden i konsthallen, butiken och Bådan Buffet & Café till kl 10.00–17.00. Brunchbuffén serveras kl 11.00–16.00. Utöver brunchbuffén serverar vi vårt ordinarie caféutbud med bakverk och matiga smörgåsar.

Bussar från Stockholm till Artipelag och tillbaka

Under dagen avgår bussar från Vasagatan till Artipelag samt tillbaka. Biljett från Artipelag (kostnad 50 kr) köpes i Artipelags informationsdisk.

Läs mer om bussarna >>

Presentation av Lars Wallin

Lars Wallin kommer intervjuas om utställningen av Artipelags VD Riitta Östberg. Intervjun sker inne i lokalen Artbox och genomförs kl 14.00 och 15.00.

Artipelag Restaurang

Här serveras en à la carte-meny mellan kl 11.00–17.00. Boka bord via formuläret nedan.

 


 

Boka bord i Artipelag Restaurang dagtid den 11–12 mars här:


Alternativt maila restaurang@artipelag.se eller ring 08–570 130 50.
Middagsmenyn som serveras lördagen den 11 mars kan endast bokas och beställas via Biljettforum.

Påskmeny i Artipelag Restaurang

Mellan långfredag och annandag påsk finns möjlighet att njuta av påskens godaste smaker signerade kökschef Stefan Pernemar med personal. Det serveras bland annat påsklamm samt fjällröding och för de minsta finns en särskild barnmeny.

Läs mer >>

Artipelag vann pris på årets SSQ Award

Scandinavian Service and Quality Award, SSQ Award, gick av stapeln tisdagen den 11 januari på Stockholm Waterfront. Artipelag var nominerade i kategorin ”Bästa dagkonferens” och knep där en andraplats bland de tio nominerade anläggningarna, vilka i sin tur var ett urval från 30 utvärderade anläggningar.

Utvärderingen gjordes i huvudsak genom mystery shopping samt test av hemsida. Övriga kategorier var ”Årets affärshotell och ”Årets konferenshotell”. Tidningarna Affärsresenären och Kick Off tog fram nomineringarna.

Jul i Artipelag Designbutik

Kom in i värmen och se vår butik på Artipelag där du hittar julklappar till hela familjen. Vi erbjuder produkter i hållbar, enkel och unik formgivning.

Veckans fina presenttips är ett urval av askar och förvaringsburkar i sammetslen mocka, betong och täljsten. Varför inte även unna dig något själv och förbereda julens läckerheter på våra egna skärbrädor i ask, ek och valnöt?

God jul önskar vi alla i designbutiken!

 

Läs mer på www.artipelag.se/butik

Höstlov på Artipelag

Under höstlovet onsdagen den 2 november till söndagen den 6 november blir det extra kul för alla stora och små barn, föräldrar och mor- och farföräldrar att besöka Artipelag utanför Stockholm!

Vi bygger upp en trafikstad i vår 1200 m² stora lokal Artbox. Här kan barnen utan kostnad roa sig med trampbilar, byggleken Building Pieces och annat kul. Utomhus har vi en tipspromenad för barn som ringlar fram genom skog och mark.

Vår buffé dukar upp plättbuffé för barn onsdag till söndag.

Fredagen den 4 november öppnar utställningen Lars Wallin – Fashion Stories och lördag och söndag är det premiärhelg då en särskild Wallinmeny serveras i Artipelag Restaurang. Gratis direktbuss kommer gå från Vasagatan och ut till Artipelag.

 

Premiärhelg för Lars Wallin – Fashion Stories

Lördag och söndag den 5 och 6 november är första helgen utställningen Lars Wallin – Fashion Stories håller öppet. För att uppmärksamma detta kommer Lars Wallin själv att hålla en introduktion av utställningen på lördag kl 14.00. Hela helgen har vi en buss som kör besökare från centrala Stockholm till Artipelag och i Artipelag Restaurang serverar vi en högst delikat Lars Wallin-meny.

Vår kökschef Stefan Pernemar hade Lars Wallins färger och former som inspiration då rätterna i Lars Wallin-menyn skapades. Även smak och dryck vidrör det exklusiva och eleganta. Som final serveras en Wallin-dessert signerad Fredrik Otterberg, som utöver att vara chefskonditor på Artipelag verkar inom det svenska konditorlandslaget.

Till menyn har vår sommelier Tim Good satt samman ett passande vinpaket som inleds med en välsmakande fördrink av gin, äppelmust och hemgjord ingefärssirap.

Boka bord online nedan, per mail till restaurang@artipelag.se eller genom att ringa 08-570 130 50 (vardagar 9.00-17.00 samt vid mån av tid under helger).

Facebook-event för helgen >>

Meny à la Lars Wallin

Förrätt

Löjrom och guld ”Limited Edition”
Löjrom från Kalix, rostad brioche och syrad grädde.
250 kr

Huvudrätt

Ugnsbakad torsk ”Couture Blanc”
Svarta pärlor och vit miso.
295 kr

Dessert

Tonkabavaroise ”Red Carpet”
Hallongelé, grön kardemumma och chokladpistagebrownie.
110 kr

Vinpaket

Fördrink

Ginger Dream
Gin, äppelmust och hemgjord ingefärssirap.

Till förrätten

NV, André Clouet Grande Réserve, Champagne, Frankrike
Ett glas.

Till huvudrätten

2015, Jordan Barrel Fermented Chardonnay, Stellenbosch, Sydafrika
Ett glas med påfyllning.

Till desserten

Kaffe eller te.

Priset för vinpaketet är 380 kr.

Bordsbokning

Värmdö företagargala 2016

Värmdö företagargala genomförs i år på Artipelag. Evenemanget äger rum torsdag den 6 oktober och det blir bland annat en festlig prisutdelning, där vi kommer att utse Årets Värmdöföretag, Årets Företagare i Värmdö, Årets Nyföretagare i Värmdö, Årets skärgårdsföretag, Årets upplevelseföretag och Årets småföretagare i Värmdö.

Läs mer >>

Viltdag i Artipelag Restaurang

På fars dag, söndag den 13 november, bjuder vi in till en femrätters viltmeny i Artipelag Restaurang. Passa på att njuta av skogens läckerheter med Artipelags vackra natur och arkitektur som fond. För de minsta har vi en särskild barnmeny.

Meny

Älgtartar
Serveras med gotlandstryffel, mandelpotatischips och krasse.

Wallenbergare på dovhjort
Serveras med kantareller, lingon och brynt smör.

Vildsvinskorv
Serveras med surkål och Artipelag-senap.

Rådjursinnanlår
Serveras med hasselbackspotatis, rönnbärsgele och gräddsås.

Blåbärscrumble
Serveras med vaniljsås och cognacsgrädde.

Kostnad 695 kr per person.

Vegetarisk meny

Rödbetstartar
med rapsolja från Säby och senapspickels.

Jordärtkocksoppa
på jordärtskocka med Gotlandstryffel och stekt svamp.

Glömd ekologisk rotselleri
med krämigt lantägg och lagrad ostkräm.

Karl-Johan-kroppkakor
med lingon och brynt smör.

Blåbärscrumble
Serveras med vaniljsås och cognacsgrädde.

Kostnad 595 kr per person.

Barnmeny

Grönsaksstavar
Serveras med dip ”Duplo”.

Köttbullar
Serveras med lingonsylt och mandelpotatis.

Vaniljglass
med blåbärscrumble.

Kostnad 175 kr per barn. Enbart köttbullar 85 kr.

Tillfälle

Söndagen den 13 november (fars dag) kl 11.30–17.

Dryck

Dryck tillkommer. Dagens anpassade viner kommer från norra Italien och vi erbjuder vin på hela och halva glas, flaska och/eller som vinpaket.

Bokning

Boka online nedan eller via restaurang@artipelag.se eller per telefon 08-570 130 50.

Familjehelg med Tillitsverket

Utöver familjehelgen 15–16 oktober 2016 anordnar Tillitsverket en konferensdag med fördjupande samtal på fredag 14 oktober. Läs mer och anmäl dig dit genom att klicka här >>

Välkomna till en helg fylld av lek- och skapande äventyr när Tillitsverkets upplevelseutställning Skapa, Leka, Lyssna har premiär på Artipelag! Utställningen vill bjuda in till upplevelser om den lekande, skapande människan. Insikter för tanken, känslan och kroppen. Möjligheter för roliga gemensamma stunder i lekens värld. Och för vuxna att än mer förstå lekens och skapandets betydelse för människans välmående.

Tillit är en nyckel för social hållbar utveckling. Under tre år har Tillitsverket, med stöd från Allmänna arvsfonden, skapat utgångspunkter för fördjupning, insikter och upplevelser tillsammans med pedagoger, myndigheter, ensamkommande flyktingbarn, företagare, föräldrar, dropouts, forskare, tjänstemän, vuxna och barn i alla åldrar. Upplevelseutställningen Skapa, Leka, Lyssna – en hyllning till människans skaparkraft vill samla och vidare inspirera fler att tro på och vilja satsa på lek, kreativitet, skapande, samverkan för positiv samhällsutveckling.

Kom alla glada stora och små, vuxna och barn och ta del av vår stad. Strosa omkring hela dagen lång och pröva det den kan bjuda.

Ja, kom och besök det vackra sagoslottet där allt är möjligt. I sagans förtrollade värld. Lyssna och lek
. Var med i en sagodans.

För dig som vill äventyr finns också något att hämta. Nu startar äventyrsleken där allt kan hända. Den går i fantasin över skogar och berg. Kommer vi att klara oss fram?

Vem blir du efter ett besök i teatergarderoben? Och vad händer i manegen? En modeparad eller en cirkusföreställning? 
Vågar du och vill du vara med?

Vi bygger kanske en båt. Eller springer i balansbanan där mod och beslutsamhet övas.
 Här finns något för både barn och vuxna. Men att leta efter trollkarlens skatt, det får bara barnen göra.

Tillitsverkets utställning är en stad där allt är möjligt.

Sagolekshuset

Lyssna på saga, förundras, inspireras och låt sagan leva vidare i leken.

Äventyrslek

Följ med på äventyr i fantasins värld. En lekledare tar oss med i en lek genom skogen, över ängen, in i grottan. För vuxna och barn tillsammans.

Teaterlek

I vår välfyllda maskeradgarderob kan du klä dig i olika kläder och skepnader. Gör entré som vacker dam, mystisk spion eller cirkusakrobat.

Skaparhuset

Här finns möjlighet att genom färg och form eller genom att göra collage övervinna det vita pappret. Eller skriva dikter på ”klotterplanket”.

Bygglek

Prova på att hamra, såga, snickra. Med gemensamma krafter skapar vi ett allt-är-möjligt-bygge. Vad blir det? Ett skepp, en koja eller ett slott?

Balansbana

Balansera över stock och lina. Öva ditt mod, din balans och beslutsamhet.

Vuxna är varmt välkomna även utan barn. Tillitshuset är fyllt med inspiration, kunskap och forskning om leken och skapandets betydelse för människan. Här finns också Tillitsstjärnan, en workshop för det svåra begreppet tillit. I anslutning till utställningen visas dokumentärfilmen Den lekande människan.

Tidsschema Skapa, Leka, Lyssna >>

Håll utkik på www.artipelag.se och www.tillitsverket.se för detaljerat program senare i oktober. Inträdet kostar 100 kr, oavsett du kommer en person eller en hel familj. Betalas på plats på Artipelag.

Trailer – Den lekande människan från TillitsverketVimeo.