Hoppa till innehåll

Få senaste nytt via vårt nyhetsbrev! Prenumerera här.

Yoga för Ukraina

Foto av initiativtagarna Susanne Engren och Cecilia Eliasson

Fakta

Pris
Det är gratis att delta, men bokning krävs. På plats uppmanar vi alla att ge en valfri donation till UNHCR.
Tid
9.30–10.45
Datum
14 maj 2022
Övrigt
Inga förkunskaper krävs. Ta med egen yogamatta.

Lördagen den 14 maj arrangerar yogainstruktörerna Susanne Engren och Cecilia Eliasson en donationsklass till förmån för Ukraina.

De allra flesta känner nog att man vill göra något för att bidra. Att yoga är att förenas, och att göra saker tillsammans ökar samhörigheten. Träningen i sig kan för blotta ögat se ut som något man gör för sitt eget välbefinnande, men det skapar ofta ett läge av observation och lyhördhet – något som gör att man är mer inkännande gentemot sin omgivning.

Kort sagt: yoga för att agera!

Praktisk information

Susanne Engren har yogat i över 20 år och varit yogalärare det senaste decenniet. I lika många år har hon anordnat insamlingar till välgörande ändamål. Susanne undervisar främst i hatha och restorative yoga. Hon är RYT 500 + 350 h advanced level 2 YT, Brahmani Yoga. Hennes klasser kännetecknas av enkla rörelser i mjukt flöde och stillhet, med fokus på att uppleva kroppen inifrån.

Cecilia Eliasson har sedan 2002 varit verksam inom fysisk och mental hälsa. Med utbildning från Lunds universitet, Karolinska Institutet, SAFE och Yogayama (RYT 200) har hon lett klasser i naturen, på yogastudio och på gym. Hon har fördjupat sig i yogisk filosofi och meditation.

Cecilias undervisning guidar utövaren till en förbättrad kontakt mellan kropp och sinne, gärna med naturen till hjälp. Hon undervisar främst i hatha och restorative yoga.

Cecilia driver även SpektRUM, en podcast inom mental hälsa med utgångspunkt i frågan: ”Hur kan vi bäst möta livet vad vi än kommer med?”

Yogaklassen sker i ett mjukt flöde med en avslutande meditation.

Vill du donera pengar redan nu så går det att göra här >>

Observera att du även måste anmäla dig till evenemanget för att kunna delta. Att göra en donation räknas inte som en anmälan.

Bådan Café & Konditori på entréplan har öppnar kl 11, det vill säga 15 minuter efter yogapasset är över. Bådan erbjuder varmrätter, soppa, smörgåsar, matiga sallader, bakelser samt drycker.

Passa gärna på att promenera i naturen och se vår utomhusutställning Skulptur i natur.

Vid frågor vänligen kontakta evenemang@artipelag.se.