Hoppa till innehåll

Få senaste nytt via vårt nyhetsbrev! Prenumerera här.

Musikfest på Artipelag

En tribut till Evert Taube
14 augusti 2024

Peter Nordahl leder en musikfest av högsta kaliber som hyllar Sveriges nationalskald Evert Taube. Med sig har han några av Sveriges mest älskade artister och vistolkare som sångerskan Myrra Malmberg och Taubestipendiaten Päyam Tabatabay. Medverkar gör också Göteborgs Flickkör, gitarrduon Gothenburg Combo samt tonsättarna Britta Byström och Andrea Tarrodi.

Information

Ordinarie: 395 SEK
Senior (65 år+):  345 SEK
Art.Pass-medlemmar: 295 SEK

Biljettförsäljning öppnar inom kort.

14 augusti.

Mer information om tid kommer inom kort.

Medverkande

Kompositör, arrangör och dirigent. Har gjort symfoniska projekt, live och på skiva, med bland andra Sven-Bertil Taube, Tomas Ledin, Miss Li och Håkan Hellström. Har komponerat operan “Herr Arnes penningar” som har premiär på Folkoperan i september 2024.

Sångerska, skådespelerska och musikalartist. Har gjort huvudroller i Londons West End, på Göteborgsoperan, Malmöoperan, Chinateatern och på Cirkus. Samt medverkat i ett flertal filmer och teateruppsättningar.

Sångare, kompositör och musiker på bland annat setar (persisk luta). Kom till Sverige från Iran 2016 och lärde sig svenska genom att studera Evert Taubes visor. Är i dag en eftertraktad visartist och har medverkat i radio och tv.

Konferencier, recitatör och dramaturg. Musikkritiker på Dagens Nyheter. Senast synlig i tv i dokumentärerna om Evert Taube och Olle Adolphson.  Författare till bland annat “Konsten att se långt – nya perspektiv på Evert Taube” (2019) och “Eviga ögonblick” (2016) – om den klassiska musikens historia

Göteborgs flickkör

Uppsala Kammarorkester är Upplands professionella orkester, av många bedömare ansedd som en av de främsta orkestrarna i Sverige. Utmärkande för Uppsala Kammarorkester är flexibilitet i olika stilar från tidig barock till samtida musik och en ädel orkesterklang med både värme och lyster. I orkestern ingår en rad fina solister som borgar för dess höga kvalité.

Gitarrduon David Hansson och Thomas Hansy har turnérat världen över och gett 100-tals konserter i Sydamerika, Nordamerika, Asien, Europa, Australien och Nya Zealand. De har hyllats för sina skivor och samarbeten med bland annat Terry Riley, Lina Nyberg, Pernilla August, Reine Brynolfsson och Lena Willemark.

Om konserten

Dirigenten och kompositören Peter Nordahl leder en musikfest av högsta kaliber som hyllar Sveriges nationalskald Evert Taube. Med sig på scen har han några av Sveriges mest älskade artister och vistolkare, som Myrra Malmberg och Päyam Tabatabay. Medverkar gör också Uppsala Kammarorkester, Katarina Kyrkas flickkör och gitarrduon Gothenburg Combo samt tonsättarna Britta Byström och Andrea Tarrodi. Alla vill de lyfta fram Everts Taubes förenande perspektiv på livet.

Missa inte denna helkväll i Taubes universum som sker i samarbete med Stiftelsen Taubes Värld.