Hoppa till innehåll

Få senaste nytt via vårt nyhetsbrev! Prenumerera här.

OBS! Söndag 23 juni stänger Artipelag 15:00. För alla med biljetter till Scensommarföreställningen är Artipelag öppet fram tills konsertens start.

barn leker med såpbubblor

Information

Datum
5–9 januari
15–16 januari
22–23 januari
Pris
Heldagsbiljett barn: 50 kr
Heldagsbiljett vuxen: 75 kr
Ålder
Från 4 år och uppåt

INSTÄLLT! Detta evenemang ställs tyvärr in efter de nya direktiven kring corona. Du som redan köpt biljett kommer få ett mail med information kring återköp.

Vi jublar igång året genom att förvandla hela Artboxen till vår version av ett lekland. Tillsammans med Tillitsverkets upplevelseutställning ”Skapa, leka, lyssna” förvandlar vi jullovet till ett enda stort lekpalats. Kom och upplev den största skapande-upplevelsen du kan vara en del av.

Nu förvandlas Artboxens 1200 kvadratmeterstora yta till en enorm fantasivärld. Eller snarare, flera olika små fantastivärldar i världen. Där du ska kunna skapa, måla, bygga och ha roligt – själv och tillsammans med andra. Vem blir du efter ett besök i teatergarderoben? Vad är det som byggs där borta i byggleken. Och vilka känslor kommer upp i känslighetens rum? Bara fantasin sätter gränser för vad en dag under leklovet kan erbjuda.

Så funkar det.

  • Köp ett dagspass till leklovslandet
  • Kom och lek, när som helst på dagen, mellan 11–17.
  • Avbryt för en promenad i skogen eller en pannkakslunch i Bådan Café & Konditori, sen fortsätt leken när du vill.

De här världarna byggs upp under årets leklov:

barn lyssnar till högläsning av saga

Sagoleken.

Förtrollande sagor berättas och får liv. I sagoleken allt kan hända. Den får fantasin att gå över skogar och berg. Kommer vi att klara oss fram?

barn lyssnar engagerat på utklädd person

Äventyrsleken.

Vågar du ge dig in i äventyrsleken och gå nära själva trollberget? Är det självaste bergatrollet som ligger där och sover? I slöjskogen dansar älvorna så att stjärnorna gnistrar och i det lilla huset i skogen, berättas det tusenåriga hemligheter. I äventyrsleken är det lätt att både berätta och lyssna.

barn och vuxna springer runt och leker

Tillsammansleken.

Går det att kurragömma sig för solen? Lyckas människorna tillsammans överlista de busiga trollen? Och var gömmer sig de blyga pinglorna? Stundtals virvlande högljudda lekar och stafetter, sedan viskandes, smygandes, lyssnandes aktiviteter. Kom och var med!

pojke utklädd till kung

Teatergarderoben.

Vem blir du efter ett besök i teatergarderoben? Vad händer i manegen? Är det en modeparad eller en cirkusföreställning? Vågar du och vill du vara med?

barn och vuxna målar

Målerivärlden.

Kom med på en upptäcktsfärd i färgernas underbara värld - genom nyanser, skiftningar och den fria formen. Här finns plats för alla underbara färger. Kom och måla med oss!

pojke snickrar och hamrar

Byggleken .

Se där, på andra sidan är det något som växer fram. Med gemensamma krafter bygger vi något fantastiskt. Blir det en rymdraket, ett äventyrsskepp eller vad? Tillsammans kan vi!

barn som leker bland draperade tyger

Känslighetens rum.

I den blåa, nästan svävande delen, ovanför och bredvid finns det särskild plats för alla varma, värnande känslor. I det här rummet ger vi näring till alla våra känslor. I glädje och skratt, nyfikenhet och inlevelse. I lek och skapande, för förståelse och samspel.

Praktisk information

Evenemanget sker inomhus.

Den 1 december infördes krav på vaccinationsbevis för allmänna sammankomster och offentliga tillställningar inomhus med över 100 personer.

Du som är under 18 år behöver i dagsläget inte kunna uppvisa vaccinationsbevis.

Viseringen av vaccinationsbevis kan komma att ske vid insläpp till evenemanget. Förutom att visa upp din biljett kommer du även att behöva visa upp ett vaccinationsbevis i din mobil eller i utskriven form. Vi ber dig ha både din biljett och ditt vaccinationsbevis redo för att det ska gå så smidigt som möjligt.

Aktiviteterna är bäst lämpade för 4 år och uppåt men tillsammans med en vuxen är alla välkomna.

 

På plats är tillitsverkets pedagoger och lekvärdar, som har 15 års erfarenhet av att bjuda in barn och vuxna i lekens och skapandets magiska värld.

Bådan Café & Konditori på entréplan har öppet kl 11–17. Bådan erbjuder varmrätter, soppa, smörgåsar, matiga sallader, bakelser samt drycker och pannkakor för barn.

Leklov kostar 50 kr per barn och 75 kr per vuxen. Din biljett räcker under hela dagen, så du kan förflytta dig in och ut i mellan fantasivärlden och verkligheten precis som du vill.

Du som förälder kan välja att medverka tillsammans med barnen i deras fantasivärld, eller sitta lugnt tillbaka i myshörnan medan barnen leker.

Leklov är ett samarbete tillsammans med Tillitsverket. Artipelag, liksom Tillitsverket, tror på att leken är ett första steg till skapande för barnen. Genom upplevelseutställningen Skapa, leka, lyssna tar vi till vara på just det och bygger upp en hel fantasivärld där barnen är välkomna till skapande på sina villkor.

Vid frågor vänligen kontakta info@artipelag.se.