Bloomsbury Spirit

Bloomsburyverkstad

I Artipelags Bloomsburyverkstad får deltagarna välja ett föremål (en mugg, en skål eller en tygpåse) och därefter ge det nytt liv med utgångspunkt i de färger, former och idéer som präglade Bloomsburygruppen under början av 1900-talet.

Bloomsburygruppen skapade sina egna möbler och mönstrade tyger. De skrev, målade och diskuterade många olika ämnen. Allt i hemmet kunde få en personlig prägel genom nya färger och mönster och hela livet blev till konst. I verkstaden får du välja mellan en mugg, en skål eller en tygpåse och ge föremålet ett nytt liv! Vi kommer även diskutera varför dessa tankar är aktuella även idag.

Praktisk information

Vill du boka Bloomsburverkstaden för en grupp?

Det går utmärkt att boka in verkstaden för en grupp. För mer information om hur du bokar, vänligen kontakta visning@artipelag.se. Är ni fler än 15 personer, vänligen mejla in din förfrågan så hjälper vi dig!

Materialkostnad:  75 kr per person. Entré till utställningen tillkommer (165 kr för vuxna, fri entré upp till och med 18 år)
Förberedelse: Engångskostnad förberedelse av workshop 1100 kr
Antal: Plats i verkstaden för upp till 15 personer.

Plats: Verkstaden genomförs i Bergrummet (inne i konsthallen) för grupper upp till 15 personer.
Torktid: Det går utmärkt att hämta ut föremålet när det har torkat. Beroende på föremål och färg kan det dröja mellan 60-80 min. Fråga ledaren för verkstaden så hjälper denne dig.