Bloomsbury Spirit

Bloomsburyverkstad

I Artipelags Bloomsburyverkstad får deltagarna välja ett föremål (en mugg, en skål eller en tygpåse) och därefter ge det nytt liv med utgångspunkt i de färger, former och idéer som präglade Bloomsburygruppen under början av 1900-talet.

Bloomsburygruppen skapade sina egna möbler och mönstrade tyger. De skrev, målade och diskuterade många olika ämnen. Allt i hemmet kunde få en personlig prägel genom nya färger och mönster och hela livet blev till konst. I verkstaden får du välja mellan en mugg, en skål eller en tygpåse och ge föremålet ett nytt liv! Vi kommer även diskutera varför dessa tankar är aktuella även idag.

Praktisk information

Bokning: Det går utmärkt att boka in verkstaden för en grupp. För mer information om hur du bokar, vänligen kontakta visning@artipelag.se 
Personer som önskar delta behöver lösa biljett till utställningen Bloomsbury Spirit samt en verkstadsbiljett (se nedan) i informationen.
Åldersgräns: Från 8 år och uppåt.

Plats: Verkstaden genomförs i Bergrummet (inne i konsthallen).
Pris: 75 kr per person inklusive material. Entré till utställningen tillkommer (165 kr för vuxna, fri entré upp till och med 18 år).
Betalning: Betalning sker på plats vid anmälan i informationen på Artipelag samma dag. Verkstaden går ej att förboka.
Torktid: Det går utmärkt att hämta ut föremålet när det har torkat. Beroende på föremål och färg kan det dröja mellan 60-80 min. Fråga ledaren för verkstaden så hjälper denne dig.