Hoppa till innehåll

Få senaste nytt via vårt nyhetsbrev! Prenumerera här.

2023 års Nobelbakelse

26 december 2023 – 30 april 2024
Nobelbakelsen 2023
Annie Hesselstad, Artipelags chefskonditor tillika 2023 års Nobelkonditor. Foto: Dan Lepp

Artipelags chefskonditor Annie Hesselstad, Nobelkonditor år 2022 samt 2023 lanserar nu årets Nobelbakelse.

Under året har Bådan Café & Konditori serverat en bakelse inspirerad av desserten som serverades på Nobelbanketten 2022. Nu har du möjlighet att besöka Artipelag och njuta av den nya Nobelbakelsen som är inspirerad av årets dessert.

Nobelbakelsen består av creme fraiche-mousse, lingonkompott smaksatt med tjärsirap, lingonsmörkola, browniebotten, lingonglaze samt lingonmaränger.

Njut på plats eller beställ, hämta och avnjut hemma.

Även om det är fantastiskt att få sitta och se ut över naturen och Baggensjärden när du fikar på Artipelag så kanske du hellre vill beställa Nobelbakelsen och ta med den hem.

Via länken nedan kan du enkelt beställa det antal du önskar och sedan komma och hämta dem i Bådan Café & Konditori.

Lite kuriosa

Tjärsirap: tjära utvunnen ur kåda från tall, bränns och kokas ner till sirap med socker.
Bakelsen är gjord på choklad från Malmö Chokladfabrik, Sambirano 70% 

Innehåller: laktos, ägg, gelatin 

Pris: 95 kr