Hoppa till innehåll

Få senaste nytt via vårt nyhetsbrev! Prenumerera här.

OBS! Söndag 23 juni stänger Artipelag 15:00. För alla med biljetter till Scensommarföreställningen är Artipelag öppet fram tills konsertens start.

2023 års Nobelbakelse

Creme fraiche-mousse & lingonkompott smaksatt med tjärsirap på en browniebotten
26 december 2023 – 30 april 2024

Artipelags chefskonditor Annie Hesselstad, Nobelkonditor år 2022 samt 2023 lanserar nu 2023 års Nobelbakelse, inspirerad av desserten som serverades på den senaste Nobelbanketten.

2023 års Nobelbakelse

Om bakverket

Under 2023 har Bådan Café & Konditori serverat en bakelse inspirerad av desserten som serverades på Nobelbanketten 2022. Nu finns möjligheten att besöka Artipelag och njuta av den nya Nobelbakelsen som är inspirerad av 2023 års dessert.

Nobelbakelsen består av creme fraiche-mousse, lingonkompott smaksatt med tjärsirap, browniebotten, lingonsmörkola samt lingonglaze toppat med lingonmaränger.

Njut på plats eller beställ, hämta och avnjut hemma

Även om det är fantastiskt att få sitta och se ut över naturen och Baggensjärden i Bådan Café & Konditori så finns möjligheten att förbeställa bakelsen för upphämtning.

Via länken nedan kan man enkelt beställa önskat antal bakelser och sedan hämta dem på plats på Artipelag.

Ytterligare information

  • Bakelsen innehåller tjärsirap från Högtorp Gård som består av utvunnen kåda från tall som bränts och kokats ner till sirap med socker.
  • Chokladen som använts i bakelsen kommer från Malmö Chokladfabrik, Sambirano 70% 
  • Bakelsen innehåller laktos, ägg och gelatin