Julshow Cirkus Cirkör

Julbordsshow med
Cirkus Cirkör


Foto: Einar Kling Odencrants

2018 års julbordsshow är nu över! Välkomna åter under 2019.

Denna sida är för privatpersoner och företag om färre än 10 personer. För att komma till sidan för större företag, klicka här >>

Framförs utvalda datum mellan den 30 november och 15 december 2018.

 

I år är det Cirkus Cirkör som står för Artipelags traditionsenliga julbordsshow. Under kvällen kommer gästerna uppleva cirkusartisteri av absolut toppklass och julmat på lika hög nivå. Med mycket hjärta och med glimten i ögat bjuds besökarna på det senaste och det hetaste inom nycirkusgenren.

Med sig till Artipelag tar Cirkus Cirkör en specialkomponerad show bestående av en konferencier, livemusiker och cirkusartister i världsklass. I sann Cirkus Cirkör-anda kommer publiken att få uppleva något de inte förväntat sig. Samtliga sittplatser ger åskådarna en unik upplevelse av showen. Det blir cirkus överallt, på scen, bland gästerna och i luften.

Ta chansen och upplev en spektakulär julshow tillsammans med familj och vänner samtidigt som ni kan njuta av ett vällagat julbord framtaget av vår kökschef Gustav Otterberg samt chefskonditor Fredrik Otterberg.

När ni anländer till Artipelag blir ni varmt mottagna av vår hovmästare som hänvisar er till ert reserverade bord. Julbordet står framdukat och underhållningen av Cirkus Cirkör varvas med julbordet och pågår under hela sittningen.

Välkommen till Artipelag och en helkväll ni sent kommer att glömma!

Speldatum, priser och bokning

Speldatum

Tor 29 nov kl 19.00 (genrep)
Fre 30 nov kl 19.00
Lör 1 dec kl 19.00

Ons 5 dec kl 19.00 (endast ett fåtal biljetter kvar)
Tor 6 dec kl 19.00
Fre 7 dec kl 19.00 (endast ett fåtal biljetter kvar)
Lör 8 dec kl 19.00 (slutsålt)

Ons 12 dec kl 19.00 (slutsålt)
Tor 13 dec kl 19.00 (slutsålt)
Fre 14 dec kl 19.00 (slutsålt)
Lör 15 dec kl 19.00 (slutsålt)

Tider

18.30 Insläpp
19.00 Middag och show
Ca 22.15 Showen slutar

Priser

Pris från 895 kr per person. Vi tillämpar dynamiska priser vilket innebär att priset kan variera beroende på veckodag, tillgång och efterfrågan.

I biljetten ingår ett traditionellt julbord av högsta klass samt underhållning med Cirkus Cirkör i vår Artbox.

Rekommenderad ålder

Ingen rekommenderad åldersgräns.

Bokning(Köp alltid dina biljetter från vår enda officiella biljettleverantör Ticketmaster. Övriga sajter som säljer våra biljetter gör det till ett högre pris och vi har ingen möjlighet att komma i kontakt med och informera innehavare av dessa biljetter.)

Klassiska smaker på julbordet
Mat och dryck

Klassiska smaker på julbordet

Vårt klassiska julbord inkluderar alla klassiska rätter samt spännande överraskningar. All julmat görs från grunden här på Artipelag eller levereras från lokala producenter på Värmdö med omnejd. Fisk och kött röker vi i vårt eget rökeri, sill och strömming lägger vi själva in och Artipelaglimpan bakas av vårt bageri.

Förbokade dryckespaket till maten

Till julbordet har vår sommelier Tim Good tagit fram flera olika dryckespaket som passar utmärkt till de klassiska smakerna på julbordet. Alkoholfria alternativ finns att beställa från dryckesmenyn och det är enbart dryckespaket som kan förbokas, enstaka drycker beställs på plats.

Dryckespaket

Lilla
En snaps (5 cl)
Två öl (50 cl) eller två glas vin
290 kr inkl. moms

Mellan
En snaps (5 cl)
Två öl (50 cl) eller två glas vin
En avec (5 cl)
445 kr inkl. moms

Stora
Ett glas champagne
En snaps (5 cl)
Två öl (50 cl) eller två glas vin
En premiumavec (5 cl)
655 inkl. moms

Transport och parkering

Buss och transport

Ta dig smidigt till julbordsshowen genom att boka plats i vår direktbuss för 70 kr tur och retur från centrala Stockholm till Artipelag. Vid föreställningens slut har kollektivtrafiken slutat gå för dagen. Bussen avgår i anslutning till showens slut och resan tar cirka 25 minuter.

Bussen bokas och betalas via Ticketmaster i samband med biljettköp. Observera att bussbiljett måste bokas senast kl 15.00 dagen före föreställningen.

Avgång från Vasagatan

Buss avgår kl 16.30 och 18.00.

Bussarna är gula och körs av Traveller. De avgår från Vasagatan 24, utanför det McDonalds som ligger under bron för Klarabergsviadukten). En hållplatsstolpe med texten ”Artipelag” finns vid avgångsplatsen.

Bil och parkering

För den som kommer med bil finns det gott om parkeringsplatser.

Från avfarten på motorväg 222 slingrar sig en smal väg mellan hagar, ängar och anrik skärgårdsnatur. Därför uppmanar vi ödmjukt alla som kommer med bil att köra sakta och njuta av naturen och på så sätt visa hänsyn till mötande bilar, bussar och människor.

Förlängda öppettider i konsthallen och designbutiken

Under de datum då julbordsshowen äger rum kommer vi ha förlängda öppettider i konsthallen samt i designbutiken. Konsthallen och designbutiken kommer då stänga kl 18.30. Passa på att se utställningen Margiela – Åren med Hermès och besök designbutiken som erbjuder både utställningsspecifika och egendesignade produkter. Varmt välkomna!

Medverkande och kreatörer

Artister

Nelli Kujansivu
Regina Baumann
Aaron Hakala
Lukas Ivanow
Peter Åberg
Anna Ahnlund

Kreativt arbetslag

Regissör – Jesper Nikolajeff
Cirkuskoreografi – Artisterna
Kompositör, arrangemang & ljuddesign – Anna Ahnlund
Scenografi – Fanny Senocq och Alma Arkitekter/Siri Edling
Ljusdesign – Oskar Cresso
Mask och kostym – Linda Sandberg
Mask- och kostymassistent – Dea Lundström
Mix och mastering – Daniel Ögren
Kreativ producent – Camilla Hammarström och Nina Wande

Tack till Alma arkitekter.

Vanliga frågor

Bordsdukning på Gyllene hjulet i Artipelags Artbox

Hur är bordsplaceringen?
Placering görs på plats på Artipelag. Ert bord är förberett när ni anländer. Ni anmäler er till hovmästare, och blir sedan visade till bordet. Observera att andra sällskap kan sitta placerade vid samma bord. De som finns i er bokning placeras självklart tillsammans. Är ni flera i sällskapet som har bokat separat, men vill sitta samlade, behöver ni anmäla det till jul@artipelag.se helst en vecka innan showdagen. Vi försöker alltid tillgodose era önskemål men efter kl 17.00 dagen före show kan vi inte garantera era önskemål.

Jag önskar en vegansk meny, hur funkar det?
Inga problem. Mejla till jul@artipelag.se eller ring 08–570 130 50 till bokningen och ange ditt bokningsnummer och datum för ankomst så löser vi det.

Måste man förboka dryckespaket?
Nej man behöver inte förboka, bar finns i lokalen, men vi rekommenderar att förboka för att få ett förmånligt pris. Kontakta oss på jul@artipelag.se eller 08–570 130 50 för att boka dryckespaket. Större sällskap bör förboka dryckespaket för att undvika kö till baren.

Finns det barer inne i lokalen?
Bar finns i lokalen.

Julshow med Cirkus Cirkör

När börjar showen?
Vi öppnar dörrarna till Artbox kl 18.30, och julbord samt show börjar kl 19.00.

Finns det garderob?
En obevakad garderob samt avgiftsfria klädskåp finns en trappa ned.

Hur lång är julbordsshowen?
Cirka tre timmar, och beräknas sluta ca kl 22.00. Showen består av cirkusnummer som varvas med julbordsbuffén. När buffén är öppen, gör cirkusnumren uppehåll, och tvärt om.

Finns det rullstolsplatser?
Ja det finns ett obegränsat antal rullstolsplatser, och dessa köps som ordinarie biljett. Meddela oss via jul@artipelag.se eller ring 08–570 130 50 och ange ditt bokningnummer och datum för ankomst, så ordnar vi med bra placering för sällskapet.

Om Cirkus Cirkör

Skandinaviens ledande nycirkuskompani

Sedan starten 1995 har Cirkus Cirkör uppträtt för över 2 000 000 människor och över 500 000 barn och unga har tränat, skapat och lärt genom cirkus. Cirkus Cirkörs verksamhet rymmer nu föreställningar på turné, kurser och pedagogiska program för unga med eller utan funktionsnedsättning och för äldre, gymnasieprogram i nycirkus samt events för företag och organisationer. Tilde Björfors är grundare och konstnärlig ledare för Cirkus Cirkör liksom regissören bakom de flesta av Cirkus Cirkörs stora succéer som Borders, Knitting Peace, Wear it like a crown och Inside out. Tilde har vid sidan av ledarskapet för Cirkus Cirkör haft en professur på Dans- och Cirkushögskolan i Stockholm där hon presenterat forskningsprojektet Cirkus som gränsöverskridare i konsten och samhället.

Regi

För julbordsshowens regi står Jesper Nikolajeff, mångårig cirkusartist som bland annat medverkat i över 400 föreställningar med Cirkörs största succé, föreställningen Wear it like a crown.