Hoppa till innehåll

Få senaste nytt via vårt nyhetsbrev! Prenumerera här.

Barnvisningar av I Follow the Sun

Varje dag under hela höstlovet
29 oktober – 3 november 2024


Varje dag under hela höstlovet erbjuder Artipelag barnvisningar av den aktuella utställning I Follow the Sun – Solrosor i konsten 1889–2024. Följ med på en spännande konstvisning där vi undersöker solrosen som motiv i konstens olika former – genom målningar, skulpturer och fotografier, från dåtid till nutid. Visningen ingår i entrépriset, barn (0–17 år) har fri entré.

En grupp tonåringar står med ryggen mot betraktaren och lyssnar på en konstvärld som håller i i en konstvisning.

Information

Visningen ingår i entrépriset till utställningen, barn (0–17 år) har fri entré.

Entrépriser
Vuxen (18 år+): 195 SEK
Senior (65 år+): 165 SEK
Student: 95 SEK
Barn (0–17 år): fri entré
Art.Pass-medlemmar: fri entré

29 oktober–3 november kl. 11:30

Om barnvisningen

Följ med på en resa genom solrosens olika skepnader i konsten – från målningar och skulpturer till fotografier. Solrosen har inspirerat många konstnärer, både i Norden och runt om i världen, här visas verk av välkända konstnärer som Carl Larsson och Lena Cronqvist likväl som internationella namn som Ai Weiwei och Emil Nolde, som alla har tolkat solrosen på sitt alldeles egna sätt.

Under visningen får du höra om solrosens betydelse i konsten och se utvalda verk tillsammans med en konstvärd från Artipelag. Det blir en chans att lära känna både solrosens historia och de olika konstnärerna. En inspirerande upplevelse för alla som är nyfikna!

Kombinera gärna visningen med Artipelags höstlovsverkstad.