Brunch i Artipelag Restaurang
Avnjut en vällagad brunch med panoramavy över Stockholms skärgård. Här tillagas all mat från grunden av Artipelags skickliga kockar, inspirerade av den omgivande naturen och med fokus på säsongens närodlade råvaror. Det dignande dessertbordet signeras av Artipelags erfarna bagare och konditorer.

Information
Lördagar och söndagar från och med 8 mars 2025.
Kl. 11:30-17:00
Sista sittningen är kl. 15:00
Vuxen (18 år +): 495 SEK
Ungdom (13–17 år): 495 SEK
Barn (4-12 år): 295 SEK
Barn (0-3 år): Gratis
Om brunchen
Artipelags brunch bjuder på en valfri varmrätt från restaurangens à la carte-meny, en buffé med noggrant utvalda kalla rätter samt ett avslutande dessertbord. Välkommen att välja bland dina favoriter från vår fantastiska brunch, här finns något för alla.
På den kalla buffén erbjuds delikatesser så som citrusgravad röding med dillmajonnäs och picklad fänkål, svenska charkuterier, tomat–, vitlök– och mandelsalsa, kallrökt lax med sikromsmajonnäs och krasse samt lammstek toppad med krispig jordärtskocka. Vegetariska inslag som sallad på matvete, sotad gemsallad med getost, granatäpple och persilja kompletterar utbudet.
Buffén erbjuder även veganska alternativ så som rostad broccoli med chili, ingefära, soja och sesamfrön, örtbakade morötter med rostade frön och gräslök samt apelsinsallad med hyvlad rödlök, fänkålscrudité och svarta oliver.
På dessertbordet finner ni bland annat saltkola och chokladtarteletter med chokladganache och flingsalt, yoghurtmousse med citroncurd och pistagekaka, brödpudding med vaniljsås samt lingon och kanelgodis – allt tillverkat från grunden i Artipelags konditori.
Artipelag förbehåller sig rätten att ändra menyn.
À la carte meny
Honungsglacerad lammlägg
serveras med linsragu, potatis och senapscréme
Dagens fisk
serveras med apelsinbakad endive, örtaioli och friterad potatis
Friterad jordärtsskocka (vegansk)
serveras med rostat matvete, svartkål, bönpuré och örter