Utställningsbakelse till Rolf Hanson – Retroactive
Till utställningen Rolf Hanson – Retroactive har vår chefskonditor Annie Hesselstad tagit fram en bakelse som inspirerats av konsten.
Bakelsen är en mjölkchokladbavaroise med aprikoskompott smaksatt med vanilj, hasselnötscrisp och hasselnötsbotten med brynt smör. Den säljs under utställningsperioden (6 juni till 28 november 2021) i Bådan Café & Konditori och kostar 75 kr.
– Att skapa en bakelse utifrån Rolf Hansons kändes till en början lite av en utmaning. Jag hittade mönster och former i många verk som jag försökt återskapa i bakelsens olika nivåer, likt många av trapporna som syns i utställningen. Smakerna har kommit till från färgerna i konsten och dekorens form är inspirerade av mönstren i verken, berättar Annie.
Den utställningsbakelseerfarne kanske även hittar en viss retroaktivitet, både i utseende och smak, till tidigare utställningars bakverk.