Hoppa till innehåll

Få senaste nytt via vårt nyhetsbrev! Prenumerera här.

Utställningsbakelse till Rolf Hanson – Retroactive

Till utställningen Rolf Hanson – Retroactive har vår chefskonditor Annie Hesselstad tagit fram en bakelse som inspirerats av konsten.

Foto av utställningsbakelsen för Rolf Hanson – Retroactive
Utställningsbakelse för Rolf Hanson – Retroactive. Foto: Paulina Simon.

Bakelsen är en mjölkchokladbavaroise med aprikoskompott smaksatt med vanilj, hasselnötscrisp och hasselnötsbotten med brynt smör. Den säljs under utställningsperioden (6 juni till 28 november 2021) i Bådan Café & Konditori och kostar 75 kr.

– Att skapa en bakelse utifrån Rolf Hansons kändes till en början lite av en utmaning. Jag hittade mönster och former i många verk som jag försökt återskapa i bakelsens olika nivåer, likt många av trapporna som syns i utställningen. Smakerna har kommit till från färgerna i konsten och dekorens form är inspirerade av mönstren i verken, berättar Annie.

Den utställningsbakelseerfarne kanske även hittar en viss retroaktivitet, både i utseende och smak, till tidigare utställningars bakverk.

Publicerad: