Hoppa till innehåll

Få senaste nytt via vårt nyhetsbrev! Prenumerera här.

Upplev en timme natt på Artipelag

Onsdagen den 11 augusti släcks ljuset i artboxen. I totalt mörker framförs den populära, och tidigare slutsålda, föreställningen En timme natt. Skådespelaren Etienne Glaser reciterar förinspelade texter till toner av violasten Göran Fröst och gitarristen Jacob Kellermann. 

Bild Göran Fröst och Jacob Kellermann
Göran Fröst och Jacob Kellermann framför den hyllade föreställningen En timme natt

Under stor del av föreställningen, som är en timme lång, råder totalt mörker i konsertsalen. Publiken kommer inte kunna se ens sin egen hand framför sig, utan tillgodogör sig denna musikaliska upplevelse främst genom hörseln. Ett slags sinnligt experiment där musiken ges extra stort utrymme genom det totala mörker som råder.

Förbered dig på en annorlunda musikupplevelse!

Föreställningen, som tidigare visats på teater Giljotin i Stockholm, har fått lysande recensioner av såväl DN som SvD.

”De spelar på insidan av huden, på insidan av ögonlocken. När Göran Fröst och Jacob Kellermann bjuder in till ’En timme natt’ kapitulerar sinnena.”

– Sofia Nyblom, Svenska Dagbladet

”En timme natt är en kammarmusikaliskt befriande fantasi att kontemplerande och kravlöst sjunka in i.”

Johanna Paulsson, Dagens Nyheter

Göran Fröst, viola, har en lång bakgrund som kammarmusiker och solist i flera europeiska orkestrar och är sedan 2016 soloviolinist i Svenska kammarorkestern. Han uppmärksammas även mer och mer som tonsättare, bland annat har han komponerat verket ”Klezmer dances” för klarinettisten och brodern Martin Fröst.

Jacob Kellermann, gitarr, har etablerat sig som en av Sveriges mest aktiva och eftersökta gitarrister. Han har framträtt både som solist och kammarmusiker såväl nationellt som internationellt, och ingår även i den internationellt uppmärksammade duon KeMi tillsammans med Daniel Migdal. Hans senaste album tilldelades en Grammis samt utnämndes till årets klassiska album av DN.

Konserten genomförs i vår Artbox kl 18.00. Pris: 250 kr.

Designbutiken, utställningen Rolf Hanson – Retroactive och Bådan Café & Konditori har öppet fram till konsertstart denna dag.

Dessutom finns extrainsatta bussar både till och från Artipelag med avgångstid kl 17.15 till Artipelag och kl 19.15 från Artipelag.

Varje onsdag och söndag hela sommaren är det evenemang på Artipelag. Läs mer.

Publicerad: