Hoppa till innehåll

Få senaste nytt via vårt nyhetsbrev! Prenumerera här.

Sångare och kammarorkester framför Mahlers epos Das Lied von der Erde

För alla som saknat den oersättliga upplevelsen av att se och höra Gustav Mahlers storslagna musik live, kom och upplev hans magnumepos Das Lied von der Erde i vår Artbox söndagen den 8 augusti. Kammarorkestern leds av dirigent Christian Karlsen och på sång hör vi hovsångare Michael Weinius (tenor) och Carina Vinke (alt). Dessutom genomförs den kombinerade musik- och konstupplevelsen Sounding paths samt barnföreställningen Eldflugan.

Bildcollage av musiker
Konsert 8 augusti: Christian Karlsen och Artipelag kammarorkester.

Das Lied von der Erde (”Jordens sång”) skrevs 1908–09 och har naturen i all sin mäktighet som fond för att väva samman ett musikaliskt drama om livets olika villkor. Efter ett och halvt år utan publika orkesterkonserter är vi på Artipelag oerhört stolta över att kunna erbjuda denna konsert med några av världens främsta Mahler-tolkare. Konserten, som är ca 90 minuter lång,  avslutar sommarens tre större konserter inspirerade av naturens element (jord, vind och vatten).

Sounding paths är en promenad där deltagarna får röra sig mellan konstverken i vår utomhusutställning Skulptur i natur och höra musiker framföra musik invid skulpturerna.

För de minsta ges popupföreställningen Eldflugan för barn på 3–6 år. Föreställningen sätter fokus på insekterna omkring oss och sammansmälter dans, dockteater, soundscapes och rumslig gestaltning för att skapa en fantasivärld som går att ta på, röra sig i och känna. Eldflugan följs av en workshop där barnen får bygga ett eget insektshotell att ta med hem.

Schema

Kl 11.30 – Barnföreställningen Eldflugan
Kl 14.30 – Barnföreställningen Eldflugan
Kl 15.15 – Sounding paths grupp 1 (ca 45 min promenad med musik)
Kl 15.45 – Sounding paths grupp 2
Kl 18.00 – Konserten Das Lied von der Erde inne i vår Artbox

Denna dag är designbutiken, utställningen Rolf Hanson – Retroactive och Bådan Café & Konditori öppet fram till konsertstart kl 18.00.

Biljetter och antal

Biljett köps separat till respektive programpunkt. Priser: Eldflugan 150 kr, Sounding paths 200 kr, konserten Das Lied von der Erde 300 kr.

Extrainsatta konsertbussar

Extrainsatta konsertbussar avgår från Cityterminalen, till Artipelag 17.15 och från Artipelag 19.45.

Nästan varje onsdag och söndag hela sommaren är det evenemang på Artipelag. Läs mer

Publicerad: