Artipelag flygfoto

Hur corona påverkar Artipelag

Denna sida uppdaterades senast den 27 mars kl 14.48, år 2020.

Informationen på denna sida uppdateras löpande, då läget snabbt kan förändras.

Har du frågor, utöver informationen nedan, inför ditt besök på Artipelag är du välkommen att kontakta oss via info@artipelag.se eller tel 08–570 130 00.

Helt stängt från 29 mars

Fr.o.m. söndagen den 29 mars stängt tillsvidare i väntan på mer information kring hur beslutet om samlingar på max 50 personer påverkar Artipelags verksamhet.

Informationen längre ner på denna sida gäller fram t.o.m. 28 mars.

Öppettider

Våra öppettider i utställningar, butik och Bådan Café & Konditori är numera torsdag till söndag kl 11–17. Vi har tillsvidare slutat med kvällsöppet på torsdagar, och Artipelag Restaurang och dess gastrobuffé håller stängt alla dagar.

Folksamlingar

Artipelag följer regeringens beslut i frågan om coronaviruset och säkerställer att museets antal samtidiga besökare inte överskrider 500 personer. Vi räknar antalet besökare som samtidigt vistas i våra lokaler och säkerställer att det totala antalet inte överskrider 500 personer. Denna rutin pågår så länge som myndigheter har begränsningarna i kraft.

Insatser för att förhindra trängsel

I Bådan Café & Konditori har vi utökat avstånden mellan bordsgrupperna samt öppnat upp vår stora uteservering. Vid beställning uppmanar vi alla gäster att hålla avstånd, och för att underlätta detta har vi i närheten av kassorna satt ut avståndsmarkeringar i golvet.

Bussar

Alla våra direktbussar till och från Artipelag är inställda från och med tisdagen den 24 mars 2020. Vi kan i dagsläget tyvärr inte ange ett datum för när direktbussarna börjar gå igen. Det går dock fortsatt fint att resa hit med lokaltrafik.

Att resa med SL från Slussen till Artipelag och vice versa tar cirka 35 minuter, om timingen är rätt. Resan börjar med buss 474 från Slussens bussterminal mot Mölnvik eller Hemmesta. Avstigning sker vid Värmdö marknad, där byte sker på motsatt sida vägen till buss 468 mot Hålludden. Gå av vid hållplats Hålludden. Sök fram lämpliga avgångar via SL:s hemsida.

Kommande evenemang

Bloom med Cirkus Cirkör, som skulle genomförts den 3–13 april, har blivit framflyttat. Nya datum meddelas inom kort. De som redan köpt biljetter kommer få mer information via e-post.

Övriga evenemang (konserter, samtalskvällar osv) som omfattar färre än 500 personer kommer att genomföras enligt plan. Om nya restriktioner uppkommer innan evenemangsdagen och då förhindrar ett genomförande så kommer evenemanget antingen flyttas fram eller ställas in.

Du som besökare

Vi uppmanar alla som har de minsta sjukdomssymtom att inte besöka Artipelag. Samma sak gäller för alla som befinner sig i de av Folkhälsomyndigheten utpekade risk– och åldersgrupperna.