Artipelag flygfoto

Hur corona påverkar Artipelag

Denna sida uppdaterades senast den 16 november kl 17.00, år 2020.

Efter att ha stängt inomhusutställningarna och butiken helgen den 30 oktober till 1 november, och detta på grund av de skärpta allmänna råden kring corona, har vi nu anpassat verksamheten för att ytterligare minska risken för spridning besökare emellan.

Från den 5 november är Artipelag öppet torsdag till och med söndag igen. Vi begränsar dock antalet samtidiga besökare i våra utställningar. Samma sak sker i designbutiken, där vi även inför separata in- och utgångar, för att inte olika sällskap ska mötas. Våra utomhusaktiviteter Skogsbad och Visningar av Skulptur i natur genomförs med max sju deltagare.

Utställningen Jan Håfström – Den vita bussen i artboxen, som egentligen skulle avslutats den 1 november och ersatts av Alexander Ekmans interaktiva performance Vanmakt, kommer vara fortsatt öppen då coronaläget tyvärr föranleder att Vanmakt skjuts på framtiden.

I Bådan Café & Konditori har borden likt tidigare rikligt med avstånd mellan varandra, vilket även gäller markeringarna för köbildningen.

Artipelag Restaurang, där vi vanligtvis serverar en gastrobuffé, är tillsvidare stängd. I år blir det ingen julshow i vår artbox, dock serverar vi julbord i restaurangen.

De som vill njuta av restaurangens mat hemma kan så göra genom att beställa från vår take away. Vi erbjuder helgkassar och under december julmat.

Vår verksamhet med möten, event, bröllop och privata fester är inte aktiv under pandemin.

Våra egna direktbussar till Artipelag avgår inte, men det går fint att ta sig hit med lokaltrafik och egen bil eller båt.

Vi följer Folkhälsomyndighetens och Visitas direktiv och rekommendationer för att göra ett besök på Artipelag så säkert som möjligt. Har du frågor, utöver informationen ovan, inför ditt besök på Artipelag är du välkommen att kontakta oss via info@artipelag.se eller tel 08–570 130 00.