Hemligheten bakom den perfekta semlan

Det är något speciellt med en hembakad semla. Krämig grädde, fyllig mandelmassa och en puffig, välsmakande bulle på finaste mjöl. Men vad är då hemligheten bakom Artipelags semla? Vår chefskonditor Fredrik Otterberg, som tidigare tävlat för Svenska Konditorslandslaget, berättar här sin hemlighet bakom den perfekta semlan.

– Vi gör dem helt från grunden på vetemjöl av bästa sort från Strängnäs valskvarn. Hemligheten är att göra mandelfyllningen på rostade mandlar vilket, tillsammans med kardemumman, ger semlan en rejäl karaktär. Den krämiga, vispade grädden är givetvis ekologisk och locket pudrar vi med florsocker. Resultatet blir vad vi vill hävda är en av både Värmdös och Stockholms bästa semlor.

Prova att rosta mandlarna när du gör dina semlor hemma nästa gång. Om du inte orkar, känner för det eller helt enkelt bara inte har lust är du välkommen till Artipelag och till Bådan Café & Konditori och prova dem här.

Vi lovar, du kommer inte bli besviken.

Besök startsidan för Möten & Event här >>