Hoppa till innehåll

Få senaste nytt via vårt nyhetsbrev! Prenumerera här.

Scen och publik vid Gyllene Hjulet 2017

Gyllene Hjulet 2017

Den 27 april 2017 firade Gyllene Hjulet sitt 20-årsjubileum på Artipelag. Det blev en jubileumskväll fylld med kreativa möten, en pampig prisutdelning och mat med inspiration från naturen. Kvällen avslutades i foajén med storslagen utsikt över Baggensfjärden och dans ända in på småtimmarna.

Hälften av gästerna anlände till Artipelag under eftermiddagen. I konstmuseet presenterades de nominerade bidragen av en livejury från en scen under Edmund de Waals konstverk Atmosphere. I pausen serverades smårätter till alla gäster i foajén tillsammans med öl från Värmdö Bryggeri.

Resterande gäster anlände för en gemensam fördrink i foajén innan dörrarna till Artbox öppnades och galan och prisutdelningarna startade. Konferencier för kvällen var Gina Dirawi och kvällens meny hade temat ”en vandring kring Artipelag” och bestod av en vackert dukad bordsbuffé med inspiration från Artipelags omgivande natur. Råvarorna som serverades kom främst från lokala leverantörer på Värmdö och smaksättare så som ramslök och enris hade plockats i naturen runt Artipelag. Till varmrätt serverades ungtupp från Tockafarmen med vårens första primörer, frasig potatis i lager och nässeljuice. Desserten, signerad Artipelags egna chefskonditor Fredrik Otterberg, var speciellt framtagen för kvällen och gjord på rabarber, fänkål, rödbeta och jordgubbar samt dekorerad med ett gyllene hjul på choklad.

Prisutdelning och underhållning skedde under middagen och uppträdanden av Ola Salo, Joy, Naomi Pilgrim och D1gits underhöll gästerna. Kvällen avslutades med en mäktig efterfest med DJ och bar i foajén och med utsikt över Baggensfjärdens glittrande vatten.

Fakta om Gyllene hjulet

  • Gyllene Hjulet är den svenska upplevelseindustrins branschgala som syftar till att prisa och hylla de bästa svenska projekten inom event och sponsring.
  • Totalt 600 gäster kom till galan som hölls i foajén och i Artipelag Artbox.
  • Sponsrings & Eventsverige var arrangör för jubileumskvällen.
  • Bland de 600 gästerna fanns landets ledande byråer, köpare, leverantörer, arenor och destinationsutvecklare.
  • Foton på denna sida: Jonas Borg
Mötesvärd Gina Dirawi på Gyllene Hjulet 2017
Dessert som serverades på Gyllene hjulet 2017
DJ i foajén på Gyllene Hjulet 2017
Ola Salo framträder på Gyllene Hjulet 2017
Plockmat på Gyllene Hjulet 2017
Mötesvärd Gina Dirawi på Gyllene Hjulet 2017
Dessert som serverades på Gyllene hjulet 2017
DJ i foajén på Gyllene Hjulet 2017
Ola Salo framträder på Gyllene Hjulet 2017
Plockmat på Gyllene Hjulet 2017

”Tusen tack Artipelag för att vi tillsammans kunde arrangera 20-årsjubileumet av upplevelseindustrins branschgala – Gyllene Hjulet. Ni har på ett suveränt sätt visat hela branschen att Artipelag är stället där man ska arrangera galor och andra upplevelser på. Med hög servicenivå, fantastiska lokaliteter och en härlig matupplevelse ser jag mer än gärna att vi kommer tillbaka!”

– Niklas Birgetz, VD Sponsrings & Eventsverige
Video från 20-årsjubileumet av Gyllene Hjulet på Artipelag.

”Artipelag är ur flera perspektiv en fantastisk partner för en eventarrangör. Med fantastiska lokaler, ett vackert läge, en matupplevelse utöver det vanliga och inte minst personal med ett väldigt högt kunnande och engagemang har Artipelag varit ett rent nöje att samarbeta med. Jag skulle säga att Artipelag som plats för event B2B och B2E har unika möjligheter som få kan matcha.”

– Mattias Walfridsson, VD Heja!

”På Artipelag vill vi erbjuda något för alla sinnen. Dels en miljö som är rogivande och som ger utrymme för eftertanke, dels en miljö som har alla de moderna tekniska och praktiska förutsättningar som krävs för att kunna genomföra både mindre och större evenemang.”

– Anna Breitholtz, projektledare på avdelningen Möten & Event på Artipelag