Klassiskt julbord

Julbord

Julborden 2020 är nu över. Välkomna åter 2021!

Välkomna att njuta av jullunch i en vacker skärgårdsmiljö med enastående utsikt över Baggensfjärden. Från början av december 2020 tänder vi upp den öppna spisen och dukar fram ett traditionellt julbord med lantlig karaktär – liksom ett dessertbord som är lika vackert som gott.

Julen – vinterns midsommar!

Det finns många – men samtidigt få – likheter mellan jul och midsommar. Men oavsett likheter och olikheter, är det högtider att älska. Då säsongens första primörer, som potatis och jordgubbar, spelar huvudrollen på midsommarbordet är det i sin tur julskinkan och Janssons frestelse som karaktäriserar julbordet. I övrigt finner vi många likheter och så även här i Artipelag Restaurang, där julmaten görs från grunden eller levereras från lokala producenter på Värmdö med omnejd.

Fisk och kött röker vi i vårt eget rökeri, sill och strömming lägger vi själva in. Den söta avslutningen dukas upp av vårt prisbelönta bageri och konditori.

Vår Kökschef Patrik Gullmarsvik lämnar inget åt slumpen utan säkrar hög kvalitet in i minsta detalj. Chefskonditor Annie Hesselstad står för det dignande dessertbordet och sommelier Tim Good kompletterar med passande drycker såsom vår egen julmust samt hemkryddad snaps och lokalt producerat öl.

Boka bord

Boka bord online nedan eller via restaurang@artipelag.se eller per telefon 08–570 130 50.

Vill ni sitta avskilt har vi chambre séparée för upp åtta personer. Dessa bokas via mail eller telefon.

Om ni är fler än åtta personer behöver ni ringa eller mejla in er bokning. Sällskap på fler än åtta personer kommer delas upp på olika bord, för att Folkhälsomyndighetens direktiv ska följas.

Datum och tider som inte är valbara är fullbokade eller av annan anledning inte tillgängliga för bokning.

Information

Tillfällen och tider

Julbord serveras den 3–6, 10–13 och 17–20 december 2020.
Sittning kl 12–15.30 alla dagarna, med ankomsttid kl 12–13.

Vegetarian eller vegan?

Det finns flera vegetariska och veganska alternativ som fås på begäran. Har du mer specifika frågor, vänligen kontakta restaurang@artipelag.se.

Allergier

Du kan alltid fråga oss om innehållet i maten. Mejla dina frågor till restaurang@artipelag.se.

Pris

495 kr per person (442 kr exkl moms).
0–3 år gratis, 4–9 år 195 kr, 10–15 år 295 kr.

Med anledning av coronapandemin

Med anledning av coronapandemin

Inför julbordet följer vi Folkhälsomyndighetens och Visitas direktiv och rekommendationer för att göra ett besök i Artipelag Restaurang så säkert som möjligt.

  • Vi har utökat vår städning och rengör löpande våra lokaler samt relevanta ytor i restaurangen
  • Vi tillhandahåller handdesinfektionsmedel, desinficerande servetter och plasthandskar till gäster
  • För att undvika trängsel har vi detta år färre sittplatser i lokalen
  • Vi håller oss till enmetersregeln i enlighet med Folkhälsomyndighetens föreskrifter
  • För att undvika köbildning kommer vår personal hjälpa till och meddela sittande gäster när det är möjligt att gå och förse sig med mat

Att skapa en säker miljö bygger givetvis på samarbete – det är ett ansvar vi måste ta tillsammans. Det innebär att du som gäst exempelvis håller både avstånd och tider för att minimera kontaktytorna. Och självklart, att du stannar hemma vid minsta tecken på sjukdom.

close

Vill du ta emot Artipelags nyhetsbrev?