Hoppa till innehåll

Få senaste nytt via vårt nyhetsbrev! Prenumerera här.

Klassiskt julbord i Artipelag Restaurang

Traditionella julsmaker i vacker skärgårdsmiljö
28 november – 22 december 2024

Njut av ett klassiskt julbord i vacker skärgårdsmiljö med enastående utsikt över Baggensfjärden. I slutet av november tänder vi upp den öppna spisen och dukar fram ett traditionellt julbord med lantlig karaktär – liksom ett dessertbord som är lika vackert som gott.

Bilden föreställer tre bilder i en, en bild med julmat, en bild med ett bord dukat för jul framför en brasa och en bild med julgodis.

Information

Förbokning rekommenderas starkt.
Artipelag kan ej garantera platser för drop in-gäster.

Om ni är fler än 10 personer behöver ni mejla in er bokningsförfrågan till restaurang@artipelag.se.

Torsdag–söndag med start torsdagen den 28 november.

Julbordet serveras t.o.m. 22 december.

Vuxen: Från 795 SEK
Barn (4-12 år): 325 SEK
Barn (0-3 år): Gratis

I priset ingår kaffe/te samt alkoholfri glögg.

Torsdag–fredag
Lunch: kl. 12:00
Middag: kl. 18:00

Lördag
Lunch: kl. 12:00
Eftermiddag: kl. 15:00
Middag: kl. 18:00

Söndag
Lunch: kl. 12:00
Eftermiddag: kl. 15:00

Grundsittningarna är på 2,5 h.

Önskar ni sitta avskilt, i en ljudmässigt lugnare miljö, erbjuder vi Chambre Séparée för 8–20 personer i Artipelags vackra paviljonger samt den lite större lokalen Kärlekens vindar intill restaurangen.

Dessa bokas via restaurang@artipelag.se.

Om julbordet

Klassiskt, hantverk och lokalproducerat är ledorden för Artipelags julbord. Julmaten görs från grunden på Artipelag eller levereras från lokala producenter på Värmdö med omnejd. Fisk och kött röker vi i vårt eget rökeri och sill och strömming lägger vi själva in. Den söta avslutningen dukas upp av Artipelags erfarna konditorer och bagare.

Artipelags kockar och konditorer lämnar inget åt slumpen utan säkrar hög kvalitet in i minsta detalj. Maten kompletteras med passande drycker såsom lokalt producerat öl och äppelmust, snaps, utvalda viner och flertalet alkoholfria alternativ.

  • Köttbullar
  • Fläskkorv  
  • Ingefäradoftande revbensspjäll med plommon
  • Prinskorv
  • Janssons frestelse
  • Rödkål
  • Gräddstuvad kål
  • Parmesangratinerad palsternacka
  • Lutfisk (på beställning)
  • Brysselkål

Artipelag förbehåller sig rätten att ändra menyn.

  • Inlagd sill  
  • Matjesill med gräddfil & rödlök
  • Skärgårdssill
  • Artieplag sill
  • Senapssill
  • Skagenröra på danskt rågbröd, toppas med regnbågsrom
  • Gubbröra
  • Ägghalva med örtmajonnäs
  • Gravad lax med hovmästarsås
  • Pepparrotsgravad lax
  • Egenrökt lax med grön majonnäs

Artipelag förbehåller sig rätten att ändra menyn.

  • Paté
  • Julskinka
  • Örtspäckad lammrulad
  • Renkorv
  • Vildsvinskarre rökt
  • Rökt lammfiol
  • Artipelags julsylta

Artipelag förbehåller sig rätten att ändra menyn.

Kalla rätter

  • Rotsaksterrine med pepparrots kräm
  • Svamp- & ostpaj
  • Endive- & apelsinsallad
  • Vegansk skagenröra med rostade morötter
  • Rödbetssallad med pepparrot
  • Selleriremoulade
  • Ägghalva med örtmajonnäs
  • Grönkålssallad
  • Vegansk inlagd sill
  • Vegansk senapssill

Varma rätter

  • Parmesangratinerad palsternacka
  • Rödkål
  • Gräddstuvad kål
  • Vegetariska bullar/vegokorv
  • Brysselkål
  • Rostade rotsaker med granatäpple, persilja & hasselnötter

Artipelag förbehåller sig rätten att ändra menyn.

  • Vit caprin (svensk getost)
  • Whiskycheddar  
  • Sörmlands ädelost
  • Färskost med vitlök & örter
  • Morbier dessertost  
  • Körsbärsmarmelad
  • Marmelad på gröna tomater

Artipelag förbehåller sig rätten att ändra menyn.

  • Färskostmousse med lingonkompott och mjukpepparkaka
  • Saffranspannkaka med blåbär-björnbärskompott samt vispad grädde
  • Ris a la malta med hallonkompott
  • Pepparkakor
  • Choklad- kanel- och apelsinkakor
  • Havtorngelegodis
  • Svartavinbärgelegodis med grönt kardemummasocker
  • Skuren lingonmarmelad med kanelsocker
  • Ljus pralin med saltkaramellganache och rostade mandlar
  • Mörk pralin med körsbär-whiskeytryffel
  • Vit pralin med saffransganache smaksatt med apelsin
  • Mörk chokladtryffel smaksatt med batakpeppar
  • Mintkyssar
  • Wienernougat
  • Polkagrisar
  • Brända mandlar
  • Citronfudge med lakris
  • Gräddkola med vanilj och havssalt
  • Knäck med pistage
  • Björnbärsmaränger

Artipelag förbehåller sig rätten att ändra menyn.

Lilla
En snaps (5 cl)
En julöl (33 cl)

Pris: 244 kr

Mellan
En snaps (5 cl)
Två öl (33 cl) varav en julöl (33 cl)

Pris: 318 kr

Stora
En snaps (5 cl)
Två öl (33 cl) varav en julöl (33 cl)
En avec (3 cl): husets Whisky, Cognac, Rom eller Baileys

Pris: 439 kr

Tillägg till dryckespaketen
Vinglögg   62 kr

Ett glas cava   140 kr

Bilder

Julbord för företag

Förutom de angivna dagarna och tiderna så kan sällskap om 80 personer eller fler boka en sittning exklusivt.

Vi kan även öppna upp Artipelag Restaurang för julbord på tisdagar och onsdagar om ert sällskap är 50 personer eller fler och då skapa en upplevelse enkom för er.

Är ni 100 personer eller fler? Då kan vi anordna julbord i vår stora Artbox där begränsningarna för julevent är små och möjligheterna är många.

Välkommen att boka julbord för större företag och stora grupper via event@artipelag.se eller ring oss på 08–570 130 50.

Praktisk information

Är du vegetarian eller vegan ber vi dig meddela detta vid bokningstillfället och gärna till hovmästaren eller er servitör vid ankomst. Artipelag Restaurang erbjuder en vegetarisk eller vegansk jultallrik, dessutom finns det flera vegetariska och veganska alternativ på julbordet.

Har du mer specifika frågor, vänligen kontakta restaurang@artipelag.se.

Du kan alltid fråga oss om innehållet i maten. Mejla dina frågor till restaurang@artipelag.se.