Hoppa till innehåll

Få senaste nytt via vårt nyhetsbrev! Prenumerera här.

Skogsbad

med Lisen Sundgren
Halvbild kvinna

Fakta

Pris
395 kr inklusive lunch
Datum
3-4 dec 2022

Skogsbad, eller shinrin yoku, är en metod som utvecklades i Japan under mitten av 80-talet då effekterna av den stora urbaniseringen ledde till stress och läkarna såg en ökning av stressrelaterade sjukdomar. En forskargrupp började forska på hur naturen påverkar vår hjärna och kropp och kom fram till häpnadsväckande resultat. Orsaken till ohälsan ansåg de vara ”naturbrist”. De utvecklade en metod där människor fick följa en guide i natursköna omgivningar och öppna sina sinnen för vad naturen bjuder.

Vid ett skogsbad går man ut i skogen tillsammans med en guide som bjuder in till olika övningar som har en välgörande effekt på hälsan och ger en ökad känsla av välbefinnande. Med lugnet kommer också större empati, mer kreativitet och bättre samarbetsförmåga.

Lisen Sundgren är känd som örtspecialist, forager (specialist på ätliga vilda växter), författare och föreläsare. I över två decennier har hon delat med sig av sin kunskap genom böcker och kurser. Lisen är utbildad skogsterapiguide och som forager har hon samarbetat med några av Sveriges främsta krogar och även gjort internationella gästspel. Att få människor att skapa en relation till naturen är en passion och drivkraft som syns i allt hon gör.

Praktisk information

11.55 Samling på entrégården
12–14 Skogsbad med Lisen Sundgren
14.00 Lunch i Bådan Café & Konditori

Till lunch serveras soppa. Soppan är vegetarisk och laktosfri. Bubbelvatten och kaffe eller te ingår.

Promenadskor och kläder efter väder rekommenderas. Skogsbadet genomförs i lättare terräng.

Avbokning kan göras fram till kl 16 på torsdagen samma vecka som biljetten är köpt för.

Om evenemanget behöver ställas in p.g.a. instruktioner från myndigheter rörande corona, eller av någon annan anledning, så kommer återbetalning av bokade biljetter att ske.

Vid frågor vänligen kontakta info@artipelag.se.