Hoppa till innehåll

Få senaste nytt via vårt nyhetsbrev! Prenumerera här.

OBS! Söndag 23 juni stänger Artipelag 15:00. För alla med biljetter till Scensommarföreställningen är Artipelag öppet fram tills konsertens start.

Skapandeverkstad

Familjevisning och skapande av en gemensam skulptur

Vad behövs för att skapa en skulptur och hur kan den se ut? Följ med på en familjevisning av vår permanenta utomhusutställning Skulptur i natur. Därefter gör vi en gemensam skulptur tillsammans i vår skapandeverkstad i Studion.

Målade pinnar som används i skapandeverkstad

Information

80 SEK per familj (barn + vuxna), ange vid bokning antal många barn och vuxna.

Lördagar och söndagar, 8 juni – 16 juni, kl: 14.00

Vi samlas i foajén för börja med en visning på ca. 20 min av ett antal skulpturer i utomhusutställningen Skulptur i natur. Därefter går vi till Studion där barnen (och de vuxna) får vara medkonstnärer till en skulptur.

Aktiviteten passar barn från 6 år och uppåt.

Max 25 deltagare per tillfälle.

Aktiviteten pågår i ca. 1 h (visning och skulpturbygge).

Om aktiviteten

Skapandeverkstaden inleds med en promenad i Artipelags utomhusutställning Skulptur i natur, där vi tillsammans upptäcker några spännande skulpturer. Därefter skapar vi tillsammans en gemensam skulptur i Studion.

I Studion får barn och familjer vara delaktiga i att tillverka en den gemensamma skulpturen med enkla material. På detta vis får barnen insikt om olika skulpturer och konst i naturen, samt en förståelse och erfarenhet av gemensamt, kreativt och enkelt skapande. Aktiviteten synliggör även hållbart skapande och skapande utan krav på ett "fint" resultat. Hantverksmässigt hålls aktiviteten på en enkel nivå där alla kan delta, inklusive yngre barn med hjälp av vuxna.

Bilder