Hoppa till innehåll

Få senaste nytt via vårt nyhetsbrev! Prenumerera här >>

Torsdag den 8 juni är hela Artipelag abonnerat och har stängt för övriga gäster, både utomhus och inomhus. Vi välkomnar alla besökare från imorgon igen.

Invigningshelg vid vattnet – Cello, lyrik och dans under bar himmel

Scensommar
11 juni 2023
Foto av Artipelags takterrass
Foto av Mike Kelley

Praktisk information

Plats
Föreställningarna genomförs utomhus på Artipelags takterrass. Vid dåligt väder eller stark sol flyttas föreställningarna inomhus.
Pris
245 kr
Art.Pass pris (begränsat antal)
145 kr
Datum och tid
Söndag 11 juni kl 13:00 - 14.20
(10 min paus)

Årets Scensommar invigs genom att hylla Artipelags intilliggande vatten i två unika föreställningar. Tillsammans lyfter de genom musik, lyrik och dans fram vattnet som central tematik. Föreställningarna tar plats på Artipelags takterrass som omges av natur, konst och den glittrande Baggensfjärden.

I föreställningen gästar först dansarna Joanna Holewa Chrona och Yared Tilahun Cederlund med en specialframtagen version av dansföreställningen […it is contained in…]. Dansarna utforskar de olika kvaliteter som vatten har och hur det påminner oss om att hålla kontakten med vår naturliga omgivning och lära oss om några av våra grundläggande behov för att bli mer mänskliga: att känna, anpassa, kom ihåg, koppla samman, kommunicera och vara. Föreställningen är en ärlig resa tillsammans genom ingenting och något, lite och mycket, tystnad och harmonier, stillhet och rörelse. Joanna Holewa Chrona och Yared Tilahun Cederlund har tillsammans koreograferat föreställningen med sång av Ntsika Fana Nxganga och produktion av Land Before Time och Nordberg Movement.

Efter en kort paus intar sedan cellofenomenet Jakob Koranyi och Dramatenskådespelaren Rebecka Hemse scenen och bjuder på musik och lyrik i världsklass. Inom de kommande hundra åren kommer allt vatten på jorden att genomgå en fundamental förändring. Glaciärer, som för bara två generationer sedan var lika beständiga som bergen under dem, kommer att smälta och havsnivån höjas. Rebecka Hemse läser texter av Andri Snær Magnason som är författare, artist, aktivist och en av Islands mest framträdande kulturikoner läses till toner ur J.S. Bachs fjärde cellosvit framförd av Jakob Koranyi.

Hjärligt välkomna att inviga scensommaren på Artipelag!

Medverkande:
Jakob Koranyi - cello, Rebecka Hemse - textläsning, Yared Tilahun Cederlund – dans och Joanna Holewa Chrona – dans

Jakob Koranyi

Yared Tilahun Cederlund och Joanna Holewa Chrona (foto av Erik Linghede)

Praktisk information