Hoppa till innehåll

Få senaste nytt via vårt nyhetsbrev! Prenumerera här.

Matías di Carlo

Intervall
4 januari – 10 mars 2024

Sommaren 2023 blev Matias di Carlos skulptur Crossroads del av Artipelags utomhusutställning Skulptur i natur. I samband med att verket får ny placering i början av 2024 visar Artipelag en koncentrerad utställning med konstnären i Studion.

Information

Vuxen, senior & student (18 år+): 50 SEK
Barn (0–17 år): fri entré
Art.Pass-medlemmar: fri entré

Vid köp av entré till utställningen No Life Lost med Berlinde de Bruyckere ingår entré även till denna utställning.

Biljetter köps på plats i Artipelags reception.

Studion, plan -1

Om utställningen

Matías Di Carlo konstnärliga uttryck domineras av abstrakta monumentala skulpturer, i beständiga material som cortenstål, aluminium, järn och betong. Naturen är en viktig utgångspunkt för Di Carlos praktik, men hans verk för också tankarna till såväl japansk pappersvikning som till minimalismens skulpturala språk.

Under de senaste åren har Matías Di Carlos verk fått alltmer uppmärksamhet, både internationellt och i Sverige. Innan Crossroads blev en del av Artipelags utomhusutställning Skulptur i natur visades den på Vanadisplan i centrala Stockholm.

Matías Di Carlo är född 1978 i Buenos Aires, men verksam i Málaga, Spanien. I sitt arbete hämtar han inspiration från flera skilda discipliner, med ett säreget uttryck som resultat. Han är fjärde generationen som arbetar med konstnärligt järnsmide, men har även arbetat med arkitektur och landskapsarkitektur i Patagonien, Argentina.

Utställningen på Artipelag omfattar både skulpturer och teckningar. Den ger därmed både en introduktion till Di Carlos konstnärskap och nya infallsvinklar till Crossroads, som i början av 2024 får ny placering på ängen vid parkering Lillemor.

© Matías Di Carlo

Bilder