Hoppa till innehåll

Få senaste nytt via vårt nyhetsbrev! Prenumerera här.

OBS! Imagine Monet visas inte 27-29 september. Men, välkommen till utställningen På armlängds avstånd – Hundra år av nordisk konst.

Imagine Monet på Artipelag

Entréavgift:

Pris per person
Priserna varierar beroende på dag och tid, vänligen klicka på köp biljett för att komma till den dag och tid du vill se pris.
Observera att vi starkt rekommenderar dig att förköpa er biljett, speciellt till helgerna där det ofta blir slutsålt.
Läs även mer längst ned på sidan gällande köp av biljetter, frånpriser, dagar utan föreställningar m.m.
Datum
21 juni - 5 november
Nyhet!
Artipelag förlänger nu möjligheten att se Imagine Monet fram till 5 november med vissa undantag. Imagine Monet visas inte 27 - 29 september samt på måndagar när Artipelag är stängt.

Kliv in i Claude Monets fantastiska värld och låt dig översköljas av de tidlösa verken som projiceras på väggar och golv i Artipelags eventhall Artboxen. Imagine Monet ger konstverken nytt liv med hjälp av toppmodern teknik tillsammans med musik. Imagine Monet öppnar med den klassiska målningen Impression, soleil levant (1872) och avslutas med den välkända näckrosserien. 

Kombinera en uppslukande upplevelse med Stockholms skärgårds natur och vatten, konst, skulptur i natur, världskända bakverk och god mat. Allt på samma ställe, på Artipelag.

Claude Monet föddes i Paris år 1840 och blev en av impressionismens främsta representanter. Genom sin strävan att återge sin personliga uppfattning om världen runt omkring honom bidrog Monet till att skapa en helt ny stilinriktning inom konsten. I denna djupdykning av Monets universum tar Imagine Monet bort ramarna och låter dig som besökare uppleva verken på ett helt nytt sätt.  

Om Imagine Monet

Idag ställs Monets fysiska verk ut på olika museer och gallerier runt om i världen. Imagine Monet vill återförena de kända serierna och verken i en unik upplevelse tonsatt av musik.

Detta är det tredje projektet skapat av Annabelle Mauger och Julien Baron i samarbete med konsthistorikern Androula Michael. Efter framgångarna med Imagine Van Gogh och Imagine Picasso är Imagine Monet deras senaste produktion.

Hur upplever man Imagine Monet?

Upplevelsen tar ca 60 min beroende på hur mycket tid du som besökare vill spendera i de olika delarna. Vill du vara kvar längre än ca 60 minuter så går det bra. Insläppen sker var 30:e minut för att det ska bli ett lagom antal besökare samtidigt.

Man börjar i det pedagogiska rummet där man genom texter och bilder får veta mer om Monet´s värld, vem han var, hans konstnärskap och teknik, de olika perioderna som präglat hans verk och mycket mer. Man går sedan in i den stora delen av hallen där man uppslukas av Monets verk på väggar, golv och skärmar samt genom musik. Vi rekommenderar dig att ej bara ta in upplevelsen från en plats, utan från flera olika vinklar.

Upplevelsen passar alla åldrar, men kanske bäst från 5 år och uppåt.

Recensioner från besökare

”…du är mitt i konstnärens målningar både på väggarna och i golvet. Musiken fångade upp själen, man kan säga att det va en sinnerlig och en må bra upplevelse för kroppen. Kan varmt rekommendera” – Marita, Facebook

”Rekommenderar den varmt. För mig som förstagångsbesökare på Artipelag var allt en härlig upplevelse” – Kerstin, Facebook

”Som en meditation med klassisk musik till Monets målningar” – C Adesol, Google reviews

Information