Hoppa till innehåll

Få senaste nytt via vårt nyhetsbrev! Prenumerera här.

OBS! Söndag 23 juni stänger Artipelag 15:00. För alla med biljetter till Scensommarföreställningen är Artipelag öppet fram tills konsertens start.

Artipelagvisning

Historien om Artipelag
28 maj – 28 juni 2024

Undrar du vad Artipelag betyder, eller hur det kom sig att de tidigare grundarna av BabyBjörn valde att öppna ett konstmuseum? Välkommen på en kortare visning om Artipelag.

Bild på Artipelags exteriör

Information

Visningen är gratis.

28 maj–28 juni

Tisdag–fredag
11:30 Svenska
13:00 Engelska

 

Om visningen

Artipelag på Hålludden är uppförd på initiativ av Lillemor och Björn Jakobson, grundare till det välkända företaget BabyBjörn. Tanken med Artipelag var att skapa en destination där olika upplevelser inom konst och kultur kunde samspela och där skärgården var närvarande i allt. Eller som Lillemor och Björn uttrycker det "Artipelag grundades för att ge något tillbaka till detta underbara land!"

Med Björns stora kärlek till skärgården i kombination med Lillemors bakgrund och stora talang inom konst föddes idén om en konsthall vid vattnet där upplevelsen av natur, arkitektur och konst kan smälta samman.

Välkommen att följa med på en kortare visning och hör historien från den första idén, om arkitekten Johan Nyrén och om Artipelag som blev hans sista verk samt utvalda konstverk från vår permanenta utomhusutställning Skulptur i Natur.