Vildvandring med Lisen Sundgren

Växtpromenad med Lisen Sundgren

Att äta vilda växter är att träda in i en ny smakvärld och en upplevelse för alla sinnen. Framtidens mat växer i det vilda – maten i naturens skafferi är inte bara kokhet inom den moderna gastronomin men också bland det mest näringsrika och miljövänliga du kan äta. Växterna öppnar också upp en helt ny värld av smaker. Att samla vilda växter till mat är också ett fantastiskt sätt att knyta an till naturen. 

För att plocka och använda vilda växter krävs det kunskap om var och hur man får plocka, hur man identifierar vad som är ätligt och hur växterna tillagas bäst.

Under den här vandringen får du tips om hur de växterna som finns på Artipelag används, prova hur de smakar och framför allt lära dig hur man identifierar dem.

Lisen tipsar också om hur de kan användas till mat, hudvård och för förbättrad hälsa.

Lisen Sundgren har hållit kurser om användningen av vilda och odlade växter i över 20 år och skrivit ett antal böcker i ämnet. Hon är en passionerad ambassadör för ett liv i samklang med naturen och har arbetet med framstående kockar i hela landet.

Kommande datum och praktisk information

Växtpromenader 2021

5 september
19 september

Hålltider

11.55 Samling på entrégården
12–14 Växtpromenad med Lisen Sundgren
14.00 Lunch i Bådan Café & Konditori

Lunch

Till lunch serveras soppa. Soppan är vegetarisk och laktosfri. Bubbelvatten och kaffe eller te ingår.

Anvisningar

Promenadskor och kläder efter väder rekommenderas. Växtpromenaden genomförs i lättare terräng.

Bokning

Pris 395 kr per person.

BOKA HÄR >>

Vi tar emot ett begränsat antal i varje grupp så först till kvarn gäller. Ingen åldersgräns. Hundar eller andra typer av husdjur får inte följa med.

Frågor

Vid frågor vänligen kontakta info@artipelag.se.

Avbokning

Avbokning kan göras fram till kl 16 på torsdagen samma vecka som biljetten är köpt för.

Om evenemanget behöver ställas in p.g.a. instruktioner från myndigheter rörande corona, eller av någon annan anledning, så kommer återbetalning av bokade biljetter att ske.