Vildvandring med Lisen Sundgren

Växtpromenad med Lisen Sundgren

Att äta vilda växter är att träda in i en ny smakvärld och en upplevelse för alla sinnen. Framtidens mat växer i det vilda – maten i naturens skafferi är inte bara kokhet inom den moderna gastronomin men också bland det mest näringsrika och miljövänliga du kan äta. Växterna öppnar också upp en helt ny värld av smaker. Att samla vilda växter till mat är också ett fantastiskt sätt att knyta an till naturen. 

För att plocka och använda vilda växter krävs det kunskap om var och hur man får plocka, hur man identifierar vad som är ätligt och hur växterna tillagas bäst.

Under den här vandringen får du tips om hur de växterna som finns på Artipelag används, prova hur de smakar och framför allt lära dig hur man identifierar dem.

Lisen tipsar också om hur de kan användas till mat, hudvård och för förbättrad hälsa.

Lisen Sundgren har hållit kurser om användningen av vilda och odlade växter i över 20 år och skrivit ett antal böcker i ämnet. Hon är en passionerad ambassadör för ett liv i samklang med naturen och har arbetet med framstående kockar i hela landet.

Kommande datum och praktisk information

Kommande växtpromenader

Just nu har vi inga inplanerade växtpromenader.

Kombinera med skogsbad

Samma dagar som vi har växtpromenad har vi även ett skogsbad på förmiddagen. Även dessa leds av Lisen Sundgren och i skogsbadet får du träna dig i att slappna av och känna in den rogivande effekten från naturen.

Läs mer >>

Växtpromenad och skogsbad bokas var för sig, men via samma bokningslänk.

Bokning

Pris 395 kr per person.

BOKA HÄR >>

Max antal i grupperna är 15 personer och först till kvarn gäller.

Lunch

Lunchen består av en färdigpackad påse innehållande en matig vegetarisk sallad, en flaska mineralvatten samt en take away-mugg för kaffe eller te.