Tillitsverket

Tillitsverket på Artipelag

En söndag i månaden flyttar Tillitsverket in sin verksamhet på Artipelag. Varje tillfälle har ett tema inom lek och skapande, utifrån olika infallsvinklar. Varje datum erbjuds två pass: ett på förmiddagen och ett på eftermiddagen.

Vi börjar alltid med att leka tillsammans och alla söndagar inkluderar berättande och sång av något slag.

Tillitsverket ser leken och skapandet som verktyg för tillit och medmänsklighet. Inspirerade av platsen och atmosfären på Artipelag vill de erbjuda lek och skapande för barn och vuxna tillsammans.

Aktiviteterna görs i den fria, skapande lekens anda. Rekommenderad ålder 4-12 år.

Biljetterna kostar 100 kr per gång och på en biljett kan upp till fyra personer delta. För större sällskap måste ytterligare biljetter köpas (ett sällskap på fem till åtta personer behöver således två biljetter). Observera att detta är arrangemang för både barn och vuxna och att tanken är att även de vuxna deltar i leken.

23 april: Teaterlek med charader, utklädning och ”uppvisning”

Lokal: Studion
Tider: Pass ett kl 11.30–14.00. Pass två kl 14.00–16.30.
Biljett: Köp här >>

Här ges tillfälle att tillsammans med barnen, ta av vuxenkostymen, prova nytt och öva lekfullhet utanför kända roller. Spela charader eller varför inte en riktig teaterföreställning. Vi leker fram det tillsammans på fullaste allvar utan prestationskrav. Leva oss in – leka oss in, leka oss ut i.

21 maj: Bygg och balanslekar utomhus

Lokal: Utomhus (samling sker i Artipelags foajé)
Tider: Pass ett kl 11.30–14.00. Pass två kl 14.00–16.30.
Biljett: Köp här >>

Med våra händer skapar vi nytt. Med gemensamma krafter, med hammare och spik bygger vi något lekfullt, kreativt skapande verk. Barn och vuxna använder sin kraft, sin vilja, sitt tålamod och bygger tillsammans. I anslutning till bygget finns balans- och äventyrsbanan. Lekfullt prövas och övas modet att vilja och våga säkra och roliga balanseringskonster.

11 juni: Äventyrsvandring

Lokal: Utomhus (samling sker i Artipelags foajé)
Tider: Pass ett kl 11.30–14.00. Pass två kl 14.00–16.30.
Biljett: Köp här >>

Ut i naturen och rakt in i en lustfylld äventyrlig vandring där upptäckarglädjen är central. En dag för barn och vuxna att tillsammans leka, klättra, vandra, uppleva och utforska natur och magi. Pröva mod, och styrka, listighet och samarbete.

Om Tillitsverket
En film från då Tillitsverket gästade Artipelag den 14–17 oktober 2016.