Lekar med Tillitsverket

Tillitsverket på Artipelag

Tillitsverkets aktiviteter på Artipelag hösten 2017 är nu över. Bokas fler datum kommer information om detta att publiceras här.

Tillitsverket ser leken och skapandet som verktyg för tillit och medmänsklighet. Inspirerade av platsen och atmosfären på Artipelag vill de erbjuda lek och skapande för barn och vuxna tillsammans. Aktiviteterna görs i den fria, skapande lekens anda. Rekommenderad ålder är 4-100 år.

Tillitshelgen 4-5 november 2017

Köp biljetter >>

Lokal: Artipelag Artbox

Tider: kl 11.00-16.30

På temat Lek & skapande bjuder Tillitsverket in till en helg fylld av lekar, sagor och skapande äventyr för hela familjen när Tillitsverkets upplevelseutställning Leka, Skapa, Lyssna gästar Artipelag. Utställningen bjuder in till upplevelser om den lekande, skapande människan. Insikter för tanken, känslan och kroppen, för barn och vuxna tillsammans. Och för vuxna att än mer förstå lekens och skapandets betydelse för människan.

Välkomna till lekens förtrollade värld i Artipelag Artbox.

Fem olika upplevelsehus

Under helgen kommer fem olika upplevelsehus finnas inne i Artipelag Artbox.

Tillitshuset
Här samlas Tillitsverkets arbete. Vi visar fram inspiration, forskning, insikter, upplevelser och berättar om möjliga aktiviteter som filmvisning om lek, lekledarfördjupning, kickoffs. Tillitsstjärnan, vår workshop för spåra begreppet tillit, är knutet till Tillitshuset.

Lekhuset
Forskning och egen erfarenhet visar att leken är det bästa elementet för barn att utvecklas och må bra genom. Även upp i åldrarna ger lekfullhet och ett lekfullt sinne en möjlighet till att hitta okonventionella lösningar. Detta visar vi fram i lekhuset.

Teaterlekhuset
Att förändras och fantisera är viktigt för ett socialt skapande tänkande, hos såväl vuxen som barn. Våga stå för att vilja visa sig. Utklädsel och lek blir till härliga happenings och framträdanden.

Skapandehuset
Detta är ”konstnärlighetens – och provapå det skapande elementets” hus. Här finns möjlighet att känna kontakt med sitt kreativa sinne, som verkligen är en tillgång i en föränderlig värld. Genom färg och form eller genom att göra collage övervinna det vita pappret. Eller skriva dikter och reminders på ”klotterplanket”.

Här erbjuds också Storytelling, som ger upplevelser av att skapande eller lyssnande ta del av språkets, ordens uttryck.

Ungdomshuset
Ungdom är framtid.  Fokus ligger på att känna igen och uppleva, vad det betyder att vara ungdom. Denna tid har alltid stor betydelse för framtiden. Drömmarnas tid. Sorgernas tid. Tankarnas och känslornas tid. Arbetet med hur trånga strukturer påverkar möjligheter om en möjlig framtid. Svart och vitt: Alla möjligheter och nattsvart omöjlighet. Hönan och ägget, det sociala vedugnsprojektet som värnar möjligheter genom samvaro och bakning är knutit till detta hus.

Köp biljetter >>

Biljetterna kostar 100 kr per gång och på en biljett kan upp till fyra personer delta. För större sällskap måste ytterligare biljetter köpas (ett sällskap på fem till åtta personer behöver således två biljetter). Observera att detta är arrangemang för både barn och vuxna och att tanken är att även de vuxna deltar i leken.

Om Tillitsverket
En film från då Tillitsverket gästade Artipelag den 14–17 oktober 2016.