Tillitsverket

Tillitsverket på Artipelag

Under sensommaren och hösten flyttar Tillitsverket in sin verksamhet på Artipelag. Varje tillfälle har ett tema inom lek och skapande, utifrån olika infallsvinklar. Varje datum erbjuds två pass: ett på förmiddagen och ett på eftermiddagen.

Vi börjar alltid med att leka tillsammans och alla söndagar inkluderar berättande och sång av något slag.

Tillitsverket ser leken och skapandet som verktyg för tillit och medmänsklighet. Inspirerade av platsen och atmosfären på Artipelag vill de erbjuda lek och skapande för barn och vuxna tillsammans.

Aktiviteterna görs i den fria, skapande lekens anda. Rekommenderad ålder 4-12 år.

Biljetterna kostar 100 kr per gång och på en biljett kan upp till fyra personer delta. För större sällskap måste ytterligare biljetter köpas (ett sällskap på fem till åtta personer behöver således två biljetter). Observera att detta är arrangemang för både barn och vuxna och att tanken är att även de vuxna deltar i leken.

20 augusti: Äventyrslek i skogen

Lokal: Utomhus (samling sker i Artipelags foajé kl 11.30)
Tid: kl 11.30–14.00.
Biljett: Köp här >>

En stor gemensam äventyrslek i skogen. Naturen bjuder in leken och fantasin och vi lämnar över till magi och förnimmelser att fylla i och skapa en berättelse, där det goda övervinner det onda.

Deltagarna skall vara klädda för utomhusaktivitet.

17 september: Bara bara leka leka

Lokal: Studion (samling sker i Artipelags foajé kl 11.30 samt 14.00)
Tider: Pass 1 kl 11.30–14.00. Pass två kl 14.00–16.30.
Biljett: Köp här >>

Bara, bara, leka, leka, busiga, stimmiga, tysta, smygande lekar. Sedan skapar vi äventyret som får liv och vi leker det.  På ett roligt och lekfullt sätt ger berättandet och leken möjlighet till att växa i inlevelsen, till att förstå sig själv, andra och världen. Fantasin övas och ökar. Lekfullheten berikar och hålls vid liv.

19 november: Måla

Lokal: Studion (samling sker i Artipelags foajé kl 11.30 samt 14.00)
Tider: Pass ett kl 11.30–14.00. Pass två kl 14.00–16.30.
Biljett: Köp här >>

Vi skapar genom att målande blanda och våra egna färger uppstår. Vi undersöker nyanser och lever oss in mot färgerna och hur de förvandlas. Med inlevelse och icke föreställande skapande målar vi enskilt och tillsammans. Att ägna sig enbart åt färg är ett sätt att pröva och känna av sin inlevelse. En stund att slippa formerna som annars finns överallt runt oss dagligen.

Om Tillitsverket
En film från då Tillitsverket gästade Artipelag den 14–17 oktober 2016.