Foto av folk som promenerar på träspången genom skogen

Sportlov

Passa på att besöka Artipelag under Stockholms sportlovsvecka (1–7 mars 2021).

På grund av den omfattande spridningen av corona är Artipelag tillsvidare stängt inomhus, men öppet utomhus torsdag till söndag kl 11–16. Den öppna verksamheten inkluderar utställningen Skulptur i natur, ett utecafé samt promenadstråken.

Vår grill i utecaféet, som vanligtvis bara är öppen lördagar och söndagar, är under sportlovsveckan även igång på torsdagen och fredagen. Vill ni ta en tur i omgivningarna? Testa då vårt ekospår som berättar om hur den kringliggande naturen fungerar, eller vår tipspromenad.

Torsdag till söndag under sportlovsveckan arrangerar vi skogsbad för barn! Under 90 minuter kan barn från 6 år och uppåt följa med växtexperten Lisen Sundgren på en tur i Artipelags omgivningar.

Boka här >>

Pris 200 kr per barn, start kl 11.55. En vårdnadshavare måste befinna sig på Artipelag (det går att vistas inomhus) under tiden skogsbadet pågår, men vuxna får ej deltaga i själva skogsbadet. Lunch ingår ej i barnversionen, men i slutet av skogsbadet serveras ett enkelt snack (glutenfritt, vegetariskt) och varm skogsdricka.

Om skogsbad för barn

Skogbad är en metod som ger oss möjlighet att ta in naturen med alla våra sinnen och på så sätt ta vara på naturens lugnande och välgörande inverkan. Ett skogsbad för barn skiljer sig något från det vi erbjuder vuxna – i barnversionen förekommer mer rörelse och lek, och deltagarna får större utrymme att utforska platsen där de befinner sig. Skogsbadet ger barnen en möjlighet att skapa förståelse för vad naturen är, vilken respekt vi bör visa den och en insikt i att vi alla är en del av ett större sammanhang. Att umgänge med naturen ger oss en känsla av gemenskap, öppnar upp för nya lekar, insikter och förundran för den värld vi lever i.

close

Vill du ta emot Artipelags nyhetsbrev?