Featured Video Play Icon

Skogsbad med Lisen Sundgren

Notera att p.g.a. corona så är grupperna något mindre och lunchen serveras på uteserveringen tillhörande Bådan Café & Konditori.
Hur corona påverkar Artipelag >>

Vill du ta ett skogsbad som grupp eller företag?
Klicka i så fall här >>

Stress är något de flesta av oss har alldeles för stor erfarenhet av idag. Människor behöver varva ned, sakta in och låta hjärnan återhämta sig för att må bra. Forskning visar att naturen är en utmärkt miljö för att göra just detta, vilket Artipelag nu tar fasta på – fyra söndagar under våren 2020 kommer växtexperten Lisen Sundgren leda skogsbad i Artipelags omgivande natur.

Lisen Sundgren är känd som örtspecialist, forager (specialist på ätliga vilda växter), författare och föreläsare. I över två decennier har hon delat med sig av sin kunskap genom böcker och kurser. Lisen har samarbetat som forager åt några av Sveriges främsta krogar och även gjort internationella gästspel. Hon är utbildad skogsterapiguide och att få människor att skapa en relation till naturen är passion och drivkraft i allt hon gör.

Skogsbad, eller shinrin yoku, är en metod som utvecklades i Japan under mitten av 80-talet då effekterna av den stora urbaniseringen ledde till stress och läkarna såg en ökning av stressrelaterade sjukdomar. En forskargrupp började forska på hur naturen påverkar vår hjärna och kropp och kom fram till häpnadsväckande resultat. Orsaken till ohälsan ansåg de vara ”naturbrist”. De utvecklade en metod där människor fick följa en guide i natursköna omgivningar och öppna sina sinnen för vad naturen bjuder.

Vid ett skogsbad går man ut i skogen tillsammans med en guide som bjuder in till olika övningar som har en välgörande effekt på hälsan och ger en ökad känsla av välbefinnande. Med lugnet kommer också större empati, mer kreativitet och bättre samarbetsförmåga.

Vetenskapens värld på SVT Play om naturens läkande effekt >>

Kommande datum och praktisk information

Kommande skogsbad

Söndagen den 14 juni 2020.

Förmiddagspass

Fullbokat alla datum

11.40 Samling vid utecaféet på sjösidan
11.45–13.45 Skogsbad med Lisen Sundgren
13.45 Lunch i utecaféet

Eftermiddagspass

Några platser kvar den 14 juni

13.30–14.15 Inledande lunch i utecaféet på sjösidan
14.15 Samling i utecaféet
14.20–16.20 Skogsbad med Lisen Sundgren

Praktisk information

Pris 395 kr per person.
Max antal i grupperna är 10 personer och först till kvarn gäller.
För att boka vänligen kontakta receptionen på 08–570 130 00 (telefonen är endast bemannad på vardagar) eller info@artipelag.se.
Betalning sker på plats före genomförandet.