Featured Video Play Icon

Skogsbad med Lisen Sundgren

Vill du ta ett skogsbad som enskild grupp eller företag?
Klicka i så fall här >>

Stress är något de flesta av oss har alldeles för stor erfarenhet av idag. Människor behöver varva ned, sakta in och låta hjärnan återhämta sig för att må bra. Forskning visar att naturen är en utmärkt miljö för att göra just detta, vilket Artipelag nu tar fasta på – fyra söndagar under våren 2020 kommer växtexperten Lisen Sundgren leda skogsbad i Artipelags omgivande natur.

Lisen Sundgren är känd som örtspecialist, forager (specialist på ätliga vilda växter), författare och föreläsare. I över två decennier har hon delat med sig av sin kunskap genom böcker och kurser. Lisen har samarbetat som forager åt några av Sveriges främsta krogar och även gjort internationella gästspel. Hon är utbildad skogsterapiguide och att få människor att skapa en relation till naturen är passion och drivkraft i allt hon gör.

Skogsbad, eller shinrin yoku, är en metod som utvecklades i Japan under mitten av 80-talet då effekterna av den stora urbaniseringen ledde till stress och läkarna såg en ökning av stressrelaterade sjukdomar. En forskargrupp började forska på hur naturen påverkar vår hjärna och kropp och kom fram till häpnadsväckande resultat. Orsaken till ohälsan ansåg de vara ”naturbrist”. De utvecklade en metod där människor fick följa en guide i natursköna omgivningar och öppna sina sinnen för vad naturen bjuder.

Vid ett skogsbad går man ut i skogen tillsammans med en guide som bjuder in till olika övningar som har en välgörande effekt på hälsan och ger en ökad känsla av välbefinnande. Med lugnet kommer också större empati, mer kreativitet och bättre samarbetsförmåga.

Vetenskapens värld på SVT Play om naturens läkande effekt >>

Kommande datum och praktisk information

Kommande skogsbad

Söndagarna den 28 juni och 5 juli 2020.

Hålltider

11.40 Samling i foajén
11.45–13.45 Skogsbad med Lisen Sundgren
13.45 Lunch i Bådan Café & Konditori

Kombinera med växtpromenad

Samma dagar som vi har skogsbad har vi även en växtpromenad på eftermiddagen. Även dessa leds av Lisen Sundgren och i växtpromenaden får du lära dig mer om alla de ätliga arter som finns i den svenska naturen och mer specifikt här på Artipelag.

Läs mer >>

Växtpromenad och skogsbad bokas var för sig, men via samma bokningslänk.

Bokning

Pris 395 kr per person.

BOKA HÄR >>

Max antal i grupperna är 12 personer och först till kvarn gäller.

Lunch

Lunchen består av en färdigpackad påse innehållande en matig vegetarisk sallad, en flaska mineralvatten samt en take away-mugg för kaffe eller te.