Hoppa till innehåll

ÖPPET TIS-SÖN 11-17 | ONS 11-21 | TOR-LÖR 11-1830 | SÖN 11-17

Klassiskt julbord i Artipelag Restaurang

Traditionella julsmaker i vacker skärgårdsmiljö
27 november – 21 december 2025

Njut av ett klassiskt julbord i vacker skärgårdsmiljö med enastående utsikt över Baggensfjärden. I slutet av november tänder vi upp den öppna spisen och dukar fram ett traditionellt julbord med lantlig karaktär – liksom ett dessertbord som är lika vackert som gott.

Missa inte vår julmarknad 13-14 december

Information

Förbokning rekommenderas starkt! Artipelag kan ej garantera platser för drop in-gäster.

Om ni är fler än 10 personer behöver ni mejla in er bokningsförfrågan till restaurang@artipelag.se.

Syns inte önskad tid i bokningen? Då är den fullbokad!

Torsdag–söndag 27 november – 21 december

Torsdag–fredag
Lunch: 795 kr
Middag: 895 kr

Lördagar
Lunch: 895 kr
Eftermiddag:  895 kr
Middag: 995 kr

Söndagar
Lunch: 895 kr
Eftermiddag:  895 kr

I priset ingår kaffe/te samt alkoholfri glögg.

Priser för medföljande barn
0-3 år – gratis
4-13 år –  315 kr oavsett tid/dag
14 år och uppåt – ordinarie pris

Torsdag–fredag
Lunch: kl. 11:30-14.00
Middag: kl. 18:30-21.00 (kan sitta kvar till 22:00). Dock ej kväll 27/11 eller lunch 28/11.

Lördag
Lunch: kl. 11:30-14.00
Eftermiddag: kl. 15:00-17.30
Middag: kl. 18:30-21.00 (kan sitta kvar till 22:00)

Söndag
Lunch: kl. 11:30-14.00
Eftermiddag: kl. 15:00-17.30

 

Önskar ni sitta avskilt, i en ljudmässigt lugnare miljö, erbjuder vi Chambre Séparée för 8–20 personer i Artipelags vackra paviljonger samt den lite större lokalen Kärlekens vindar intill restaurangen.

Dessa bokas via restaurang@artipelag.se.

mMeny Julbord 2025 (med reservation för ändringar)

Sill
• Löksill
• Senapssill
• Brantevikssill
• Skärgårdssill (krämig med tångkaviar)
• Matjesill
• Artipelags julsill
• Curry och äpple

 

Strömming
• Kaviarströmming
• Stekt inlagd strömming
• Inkokt strömming
• Tomatströmming
• Klargravad strömming

 

Röror
• Gubbröra
• Skagenröra
• Laxröra

 

Fisk
• Gravad lax
• Rödbetsgravad lax
• Inkokt regnbåge
• Rökt lax med citron och dill
• Kallrökt lax
• Rökt makrill
• Laxröra

 

Veganskt
• Inlagd ”svill”
• ”Senapssvill”
• ”Laxröra” med kapris (rökt tofu)
• Griljerad kålrot
• Janssons frestelse

 

Paté
• Hjortpaté med cognac
• Lantpaté
• Kalvsylta
• Rullsylta
• Ankterrin

 

Chark & korv
• Egen rökt pastrami
• Julskinka
• Rökt hjorthjärta
• Lufttorkad skinka

 

Grönt
• Grönkålssallad
• Grönsaksterrin
• Rödbetssallad
• Rostade rotsaker
Varmt
• Köttbullar
• Fläsksida med rödvin och ingefära
• Prinskorv
• Janssons frestelse
• Rödkål
• Brunkål
• Brysselkål
• Gräddstuvad grönkål
• Lagrad ostpaj
• Omelett
• Lutfisk

 

Ost
• Ett urval av svenska ostar
• Päronmarmelad
• Björnbärsmarmelad
• Tomatmarmelad

 

Dessert
• Creme fraichemousse med lingonkompott, vispad lingonganache och chokladsablé
• Saffranspannkaka med blåbärs- och björnbärskompott samt vispad grädde
• Ris à la Malta med hallonkompott
• Pepparkaksmuffins med frosting

 

Julgodis & kakor
• Äppelgelégodis med kanelsocker
• Hallongelégodis
• Skuren tangormarmelad med fänkålssocker
• Ljus pralin med saltkaramellganache
• Mörk pralin med hallon- och lakristryffelfyllning
• Vit pralin med mandelganache
• Mörk chokladtryffel smaksatt med apelsin och timutpeppar
• Mintkyss
• Chokladtryffel med pistage och smaksatt med saffran
• Wienernougat
• Polkagrisar
• Brända mandlar
• Kaffekola
• Gräddkola med vanilj och havssalt
• Knäck med pistage
• Lingonmaräng
• Pepparkakor
• Saffranssnitt

 

Veganskt
• Mörkchokladganache med svartvinbärs- och blåbärskompott samt chokladcrumble
• Skuren tangormarmelad med fänkålssocker
• Saffransfudge med pistage
• Wienernougat
• Mintkyss
• Knäck med mandel
• Polkagrisar
• Brända mandlar

Om julbordet

Klassiskt, hantverk och lokalproducerat är ledorden för Artipelags julbord. Julmaten görs från grunden på Artipelag eller levereras från lokala producenter på Värmdö med omnejd. Fisk och kött röker vi i vårt eget rökeri och sill och strömming lägger vi själva in. Den söta avslutningen dukas upp av Artipelags erfarna konditorer och bagare.

Artipelags kockar och konditorer lämnar inget åt slumpen utan säkrar hög kvalitet in i minsta detalj. Maten kompletteras med passande drycker såsom lokalt producerat öl och äppelmust, snaps, utvalda viner och flertalet alkoholfria alternativ.

Bilder

Julbord för företag

Förutom de angivna dagarna och tiderna så kan sällskap om 80 personer eller fler boka en sittning exklusivt.

Vi kan även öppna upp Artipelag Restaurang för julbord på tisdagar och onsdagar om ert sällskap är 50 personer eller fler och då skapa en upplevelse enkom för er.

Är ni 100 personer eller fler? Då kan vi anordna julbord i vår stora Artbox där begränsningarna för julevent är små och möjligheterna är många.

Välkommen att boka julbord för större företag och stora grupper via event@artipelag.se eller ring oss på 08–570 130 50.

Praktisk information

Är du vegetarian eller vegan ber vi dig meddela detta vid bokningstillfället och gärna till hovmästaren eller er servitör vid ankomst. Artipelag Restaurang erbjuder en vegetarisk eller vegansk jultallrik, dessutom finns det flera vegetariska och veganska alternativ på julbordet.

Har du mer specifika frågor, vänligen kontakta restaurang@artipelag.se.

Du kan alltid fråga oss om innehållet i maten på plats. Behöver du ha svar innan – mejla dina frågor till restaurang@artipelag.se.