Brunch i Artipelag Restaurang
Avnjut en vällagad brunch med panoramavy över Stockholms skärgård. Här tillagas all mat från grunden av Artipelags skickliga kockar, inspirerade av den omgivande naturen och med fokus på säsongens närodlade råvaror. Det dignande dessertbordet signeras av Artipelags erfarna bagare och konditorer.
Information
Lördagar och söndagar med start 14 september.
Kl. 11:30-17:00
Sista sittningen är kl. 15:00
Vuxen (18 år +): 495 SEK
Ungdom (13–17 år): 495 SEK
Barn (4-12 år): 295 SEK
Barn (0-3 år): Gratis
Om brunchen
På brunchen serveras en valfri varmrätt från restaurangens à la carte meny, en buffé med kalla rätter samt ett avslutande dessertbord.
Rätter som kan komma att serveras på den kalla buffén kan exempelvis vara ugnsbakad nektarin med stracciatella och pinjenötter, Vitello Tonnato, gravad lax med senapsyoghurt och picklad gurka, aubergine–, rödbets– och getostterrine med rostade valnötter samt krispig grönkål med parmesan.
Buffén erbjuder även veganska alternativ så som vegansk sill och skagenröra, selleripastrami, rostade betor med hasselnötter samt krispig grönkål.
På dessertbordet förekommer bakverk och desserter såsom salt karamell bavaroise med blåbärskompott, cremeux och brownie, plommonkaka med rostad dinkel och mascarpone frosting samt hallon– och bryntsmörpralin.
Artipelag förbehåller sig rätten att ändra menyn.
À la carte meny
Rödvinsbräserad oxkind med rökt sidfläsk
serveras med potatispuré
Bakad gös
med ljummen gulbetssallad, salsa verde och potatispuré
Cannelloni
med ricotta, svamp, kål och parmesan
Krämig svampsoppa
med ostkrutonger