Brunch i Artipelag Restaurang
Avnjut en vällagad brunch med panoramavy över Stockholms skärgård. Här tillagas all mat från grunden av Artipelags skickliga kockar, inspirerade av den omgivande naturen och med fokus på säsongens närodlade råvaror. Det dignande dessertbordet signeras av Artipelags erfarna bagare och konditorer.
Information
Lördagar och söndagar från och med 1 februari 2025.
Kl. 11:30-17:00
Sista sittningen är kl. 15:00
Vuxen (18 år +): 495 SEK
Ungdom (13–17 år): 495 SEK
Barn (4-12 år): 295 SEK
Barn (0-3 år): Gratis
Om brunchen
På brunchen serveras en valfri varmrätt från restaurangens à la carte meny, en buffé med kalla rätter samt ett avslutande dessertbord.
Skapande av ny meny för 2025 pågår, men exempel på rätter som har serverats under 2024 på den kalla buffén har bland annat varit ugnsbakad nektarin med stracciatella och pinjenötter, Vitello Tonnato, gravad lax med senapsyoghurt och picklad gurka, aubergine–, rödbets– och getostterrine med rostade valnötter samt krispig grönkål med parmesan.
Buffén har erbjudit, och kommer att erbjuda veganska alternativ så som vegansk sill och skagenröra, selleripastrami, rostade betor med hasselnötter samt krispig grönkål.
På dessertbordet har bakverk och desserter såsom salt karamell bavaroise med blåbärskompott, cremeux och brownie, plommonkaka med rostad dinkel och mascarpone frosting samt hallon– och bryntsmörpralin funnits att njuta av.
Artipelag förbehåller sig rätten att ändra menyn.
À la carte meny
Exempel på rätter, ny meny för 2025 presenteras under januari
Rödvinsbräserad oxkind med rökt sidfläsk
serveras med potatispuré
Bakad gös
med ljummen gulbetssallad, salsa verde och potatispuré
Cannelloni
med ricotta, svamp, kål och parmesan
Krämig jordärtskockssoppa
med chilikrutonger