Skulptur i natur och verket Rodt 6 januari av Berlinde de Bryuckere

Skulptur i natur

De skärpta allmänna råden kring corona påverkar visningarna av Skulptur i natur så tillvida att max antal deltagare blir sju personer istället för först angivna femton. Har du frågor vänligen kontakta info@artipelag.se.

Skulptur i natur är Artipelags permanenta utomhusutställning. Verken går att se utmed promenadstråk i de omgivande skogarna och ängarna, vid strandkanten och på entrégården.

Som namnet antyder handlar Skulptur i natur om det samspel som uppstår när konst placeras i naturen och inte som brukligt i den neutrala vita kuben. Ett samspel som alltid varit av stor vikt på Artipelag, inte enbart via konstens placering utan även genom arkitekturen och sättet naturens element både tar plats inomhus och släpps in genom väggar och tak.

Skulptur i natur inkluderar konstverk av nordiska såväl som internationella konstnärer. I den permanenta samlingen ingår Jaume Plensa, Maria Miesenberger, Lars Nilsson, Klara Kristalova, Joel Fisher och Per Kirkeby, bland andra.

Senast tillkommen är den belgiska skulptören Berlinde De Bruyckeres verk Rodt, 6 januari (2012) som fått en plats på entrégården. Skulpturen föreställer en död hjort, vilken blir en påminnelse om samspelet mellan människa och natur och den delikata balans som vi måste vara varsamma om.

Skulptur i natur är en pågående process och Artipelags konstavdelning jobbar kontinuerligt med att lägga till nya verk, både permanenta och inlånade. Dessutom flyttas verk med jämna mellanrum till nya omgivningar för att skapa nya sammanhang och upprätthålla utställningens dynamiska format.

Nyheter om Skulptur i natur publiceras löpande på denna sida och nya verk tillkommer främst under sommarhalvåret.

Entré

För rådande entréavgifter, klicka här >>

Visningar

Visningar genomförs kl 12.15 och 14.15 på torsdagar samt fredagar och kl 12 och 13.45 på lördagar samt söndagar. En visning tar cirka 45 minuter.

Boka platser här >>

Pris 100 kr för vuxna, 1 kr för Art.Pass-innehavare och unga upp t.o.m. 16 år. Max sju deltagare per visning.

Bokning kan göras fram till kl 10 samma dag som visningen. Om det finns lediga platser kvar kan dessa köpas på plats på Artipelag. Det går även fint att boka privata visningar.

Tillgänglighet

I en del av området finns handikappanpassad spång, men några av verken är placerade i lättare terräng. Vid blött eller isigt väder sker nyttjande av spången på egen risk. Promenadskor rekommenderas.

Vänligen respektera naturen. Klättra inte på konstverken och använd stigarna i skogen.