Skulptur i natur

Skulptur i natur

Skulptur i natur är Artipelags permanenta utomhusutställning. Verken går att se utmed promenadstråk i de omgivande skogarna och ängarna, vid strandkanten och på entrégården.

Som namnet antyder handlar Skulptur i natur om det samspel som uppstår när konst placeras i naturen och inte som brukligt i den neutrala vita kuben. Ett samspel som alltid varit av stor vikt på Artipelag, inte enbart via konstens placering utan även genom arkitekturen och sättet naturens element både tar plats inomhus och släpps in genom väggar och tak.

Skulptur i natur inkluderar konstverk av nordiska såväl som internationella konstnärer. I den permanenta samlingen ingår Jaume Plensa, Maria Miesenberger, Lars Nilsson, Klara Kristalova, Joel Fisher och Per Kirkeby, bland andra.

Senast tillkommen är den belgiska skulptören Berlinde De Bruyckeres verk Rodt, 6 januari (2012) som fått en plats på entrégården. Skulpturen föreställer en död hjort, vilken blir en påminnelse om samspelet mellan människa och natur och den delikata balans som vi måste vara varsamma om.

Skulptur i natur är en pågående process och Artipelags konstavdelning jobbar kontinuerligt med att lägga till nya verk, både permanenta och inlånade. Dessutom flyttas verk med jämna mellanrum till nya omgivningar för att skapa nya sammanhang och upprätthålla utställningens dynamiska format.

Nyheter om Skulptur i natur publiceras löpande på denna sida och nya verk tillkommer främst under sommarhalvåret.

Entré

Avgifter

För rådande priser, klicka här >>

Transport

Direktbussar

Alla öppna dagar har vi bussar som kör besökare från Vasagatan i Stockholm till Artipelag samt tillbaka.
Läs mer >>

Privata visningar

Få ut mer av ditt besök på Artipelag med en privat guidad visning av våra konstvärdar.
Läs mer >>

Öppna visningar

På begäran kan en 30 minuter lång visning av utställningen hållas. Dock bara om vädret tillåter och personal finns tillgänglig. Ställ förfrågan om visning till info@artipelag.se eller på plats i informationen på Artipelag. Att delta i visningen kostar 50 kr och biljett löses i vår information (fri entré för unga 0–15 år samt Art.Pass-medlemmar).

I en del av området finns handikappanpassad spång. Vid blött eller isigt väder sker nyttjande av spången på egen risk. Visningen sker delvis i lättare terräng och är därmed inte handikappanpassad. Promenadskor rekommenderas.

Max 30 personer per visning, först till kvarn gäller. Samling sker i foajén.