Skulptur i natur

Skulptur i natur

Förra årets utomhusutställning Omvägar följs i år upp av den nya Skulptur i natur. Här samsas tidigare verk från Omvägar – där vissa står kvar på sin tidigare plats och vissa fått en ny placering – med nya verk.

Som namnet antyder handlar Skulptur i natur om det samspel som uppstår när konst placeras i naturen och inte som brukligt i den neutrala vita kuben. Ett samspel som alltid varit av stor vikt på Artipelag, inte enbart via konstens placering utan även genom arkitekturen och sättet naturens element både tar plats inomhus och släpps in genom väggar och tak.

Verk som omplacerats är bland annat Per Kirkebys bronsskulptur Minnesmärke, som från sin romantiska placering i skogen fått en mera central position som framhäver dess arkitektoniska relevans. På samma sätt har Klara Kristalovas Det som håller mig tillbaka bär mig vidare flyttats från sin placering i den lite mystiska skogen till en öppnare plats som tar fasta på skulpturens rörelseenergi, där den tycks vilja fly sin bindning till naturen.

Till årets utomhusutställning tillkommer ett nytt verk som även blir en del av Artipelags samling. Det är den belgiska skulptören Berlinde De Bruyckeres verk Rodt, 6 januari (2012) som nu fått en plats på entrégården. Skulpturen föreställer en död hjort, vilken blir en påminnelse om samspelet mellan människa och natur och den delikata balans som vi måste vara varsamma om.

Entré

Avgifter

För rådande priser, klicka här >>

Transport

Direktbussar

Alla öppna dagar har vi bussar som kör besökare från Vasagatan i Stockholm till Artipelag samt tillbaka.
Läs mer >>

Guidade visningar

Få ut mer av ditt besök på Artipelag med en privat guidad visning av våra konstvärdar.
Läs mer >>

Visningar

På begäran kan en 30 minuter lång visning av utställningen hållas. Dock bara om vädret tillåter och personal finns tillgänglig. Ställ förfrågan om visning till info@artipelag.se eller på plats i informationen på Artipelag. Att delta i visningen kostar 50 kr och biljett löses i vår information (fri entré för unga 0–15 år samt Art.Pass-medlemmar).

I en del av området finns handikappanpassad spång. Vid blött eller isigt väder sker nyttjande av spången på egen risk. Visningen sker delvis i lättare terräng och är därmed inte handikappanpassad. Promenadskor rekommenderas.

Max 30 personer per visning, först till kvarn gäller. Samling sker i foajén.