Jazzsommar på Artipelag

Jazzsommar

Sommaren 2018 genomsyras av jazz! Lyssna till ljuva toner i samklang med utsökt mat i form av en buffé som serveras före konserterna. Under sex sommarkvällar träffar vi några av Sveriges absolut främsta jazzartister. 

Alla kvällar står husbandet under ledning av Max Schultz för ackompanjemang. Programansvarig för konserterna i samarbete med Artipelag är Johanna Sannefors.

Vi inleder sommaren med Viktoria Tolstoy den 27 juni, som följs av Per ”Texas” Johansson den 30 juni i sällskap med en hemlig artist. Ett kärt återseende med Svante Thuresson blir det den 11 juli, Ida Sand framträder den 14 juli och Sharon Dyall samt Peter Asplund möter upp den 18 juli. Som avslutning blir det den 19 juli en konsert med Edda Magnason.

Biljetter

Priset per biljett för samtliga konserter från 350–450 kr. För Art.Pass medlemmar är priset per biljett från 315 kr–405 kr (se mejlutskick för Art.Pass-medlemmar).

Datum

27 juni  Viktoria Tolstoy BILJETTER >>
30 juni – Per ”Texas” Johansson i sällskap med en hemlig artist (presenteras 30 maj) BILJETTER >>
11 juli  – Svante Thuresson BILJETTER >>
14 juli  – Ida Sand BILJETTER >>
18 juli  – Sharon Dyall och Peter Asplund BILJETTER >>
19 juli – Edda Magnason BILJETTER >>

Tider, transport och mat

Konserterna börjar alla klockan 19.00 i Artipelag Artbox och är cirka två timmar och femton min långa inklusive 20 minuters paus. Vi kör bussar från Vasagatan (Centralplan 9, utanför O`Learys) för de som inte kommer till Artipelag med egen bil. På plats erbjuder vi vår Artipelagbuffé (dock ej 30 juni och 14 juli då en trerättersmeny serveras) samt tre olika pauspaket. Buss, jazzbuffé samt pauspaket kan bokas samtidigt som biljetterna.

Mat & Dryck

Pauspaket

Pauspaket ett
Skagenkanapé och ett glas mousserande.
145 kr

Pauspaket två
Getostkanapé och ett glas mousserande.
145 kr

Pauspaket tre
Artipelags morotskaka med bryggkaffe.
65 kr

Pausen är 20 minuter lång. Vi rekommenderar förbokning till pausen för att undvika kö. 

Buffé i Artipelag Restaurang

Vår välsmakande buffé består av en fiskrätt, en kötträtt och en vegetarisk rätt, liksom ett urval av säsongens grönsaker och passande tillbehör. Även sallad, aperitifs, kalla små rätter samt hembakat bröd ingår. De varma rätterna från buffén plockar ni av kockarna direkt i köket. Dessutom ingår vårt dignande dessertbord bestående av olika läckerheter att avsluta måltiden med samt bryggkaffe / te.

Buffén serveras från kl 16.45.

Buffén serveras under samtliga konserter, dock ej 30 juni och 14 juli då en trerättersmeny serveras.

Pris 375 kr (inklusive dessertbord samt kaffe / te).

Praktisk information samt Buss & Transport

Förlängda öppettider i konsthallen och Artipelag Designbutik

Under samtliga sommarkonserter har vi förlängda öppettider i konsthallen och i designbutiken till kl 18.45. Mot uppvisande av konsertbiljetten erhålls 50% på entréavgiften till utställningen Bloomsbury Spirit på konsertdagen. Passa på att se utställningen och besök vår designbutik innan konserten börjar!

Rullstolsplatser

Vi har ett begränsat antal platser inne i salongen som är avsedda för rullstolar. Dessa bokas via Ticketmasters kundsupport (0771-70 70 70) eller på plats i vår informationsdisk. Det är viktigt att du vid bokningen uppger att du vill boka en rullstolsplats, samt om du är Art.Pass-medlem. En ledsagarplats per rullstol ingår i biljettpriset.

Bil och parkering

För den som kommer med bil finns det gott om parkeringsplatser.

Buss och transport

Vid konsertens slut har kollektivtrafiken slutat gå för dagen. Men du kan boka plats i vår direktbuss för 70 kr tur och retur från centrala Stockholm till Artipelag. Bussen avgår i anslutning till konserten och resan tar ca 25 minuter.

Bussen bokas och betalas via Ticketmaster i samband med biljettköp. Observera att bussbiljett måste bokas senast kl 15.00 dagen före konserten.

Avgång från Vasagatan

Buss avgår kl 16.30 och 18.00.

Bussarna är gula och körs av Traveller. De avgår från Vasagatan, nära Centralplan 9 (den lilla vändplatsen utanför O’Learys). En hållplatsstolpe med texten ”Artipelag” finns vid avgångsplatsen.

Husbandet: Max Shultz (ackompanjemang), Carl Bagge (piano), Martin Höper (bas), Chris Montgomery (trummor)
Programansvarig: Johanna Sannefors
Foto: Gregor Hohenberg, Sune Andersson, Niclas Lindström, Jan Perneros, Tina Axelsson

”Årets sommarkonserter blir en sprudlande jazzkavalkad med sex härliga konserter. Målet för mig var att hitta artister som liksom atmosfären ute på undersköna Artipelag känns ålderslös. Utmaningen var att spänna publikbågen mellan noll till hundra år och jag tror att vi lyckats med det.”

– Johanna Sannefors, programansvarig för jazzsommaren på Artipelag