Hoppa till innehåll

Få senaste nytt via vårt nyhetsbrev! Prenumerera här.

OBS! Söndag 23 juni stänger Artipelag 15:00. För alla med biljetter till Scensommarföreställningen är Artipelag öppet fram tills konsertens start.

Jazzsommar

Datum 27 juni – 19 juli 2018

Årets Jazzsommar på Artipelag är nu slut. Varmt välkomna till nästa Jazzsommar 2019.

Jazzsommar 2018
Jazzsommar 2018.

Sommaren 2018 genomsyras av jazz! Lyssna till ljuva toner i samklang med utsökt mat i form av en buffé som serveras före konserterna. Under sju sommarkvällar träffar vi några av Sveriges absolut främsta jazzartister.

Alla kvällar står husbandet under ledning av Max Schultz för ackompanjemang. Programansvarig för konserterna i samarbete med Artipelag är Johanna Sannefors.

Biljetter

Priset per biljett för samtliga konserter från 350–450 kr. För Art.Pass medlemmar är priset per biljett från 315 kr–405 kr (se mejlutskick för Art.Pass-medlemmar).

Datum

27 juni Viktoria Tolstoy
30 juni – Per ”Texas” Johansson i sällskap av Rebecka Törnqvist
3 juli – Kristin Amparo
11 juli – Svante Thuresson
14 juli – Ida Sand
18 juli – Sharon Dyall och Peter Asplund
19 juli – Edda Magnason

Tider, transport och mat

Konserterna börjar alla klockan 19.00 i Artipelag Artbox och är cirka två timmar och femton min långa inklusive 20 minuters paus. Vi kör bussar från Vasagatan (Centralplan 9, utanför O`Learys) för de som inte kommer till Artipelag med egen bil. På plats erbjuder vi vår Artipelagbuffé (dock ej 14 juli då en trerättersmeny serveras) samt tre olika pauspaket. Buss, jazzbuffé samt pauspaket kan bokas samtidigt som biljetterna. I Bådan Café & Konditori serveras endast matiga smörgåsar och bakverk efter kl 16.00.

Mat & Dryck

Pauspaket

Pauspaket ett
Skagenkanapé och ett glas mousserande.
145 kr

Pauspaket två
Getostkanapé och ett glas mousserande.
145 kr

Pauspaket tre
Artipelags morotskaka med bryggkaffe.
65 kr

Pausen är 20 minuter lång. Vi rekommenderar förbokning till pausen för att undvika kö. 

Buffé i Artipelag Restaurang

Observera! Buffén i Artipelag Restaurang är fullbokad den 19 juli. Välkomna till Bådan Café & Konditori på entréplan.

Vår välsmakande buffé består av en fiskrätt, en kötträtt och en vegetarisk rätt, liksom ett urval av säsongens grönsaker och passande tillbehör. Även sallad, aperitifs, kalla små rätter samt hembakat bröd ingår. De varma rätterna från buffén plockar ni av kockarna direkt i köket. Dessutom ingår vårt dignande dessertbord bestående av olika läckerheter att avsluta måltiden med samt bryggkaffe / te.

Buffén serveras från kl 16.45.

Pris 375 kr (inklusive dessertbord samt kaffe / te).

Bådan Café & Konditori (18-19 juli)

Efter kl 16.00 den 18-19 juli serveras endast matiga smörgåsar och bakverk i Bådan Café & Konditori.

Buffé, Artipelag Restaurang
Buffé, Artipelag Restaurang.
Event i foajén på Artipelag
Event i foajén på Artipelag.
Buffé i Artipelag Restaurang
Buffé i Artipelag Restaurang.

Praktisk information samt Buss & Transport

Förlängda öppettider i konsthallen och Artipelag Designbutik

Under samtliga sommarkonserter har vi förlängda öppettider i konsthallen till kl 18.45 och i designbutiken till kl 19.00. Mot uppvisande av konsertbiljetten erhålls 50% på entréavgiften till utställningen Bloomsbury Spirit på konsertdagen. Passa på att se utställningen och besök vår designbutik innan konserten börjar!

Rullstolsplatser

Vi har ett begränsat antal platser inne i salongen som är avsedda för rullstolar. Dessa bokas via Ticketmasters kundsupport (0771-70 70 70) eller på plats i vår informationsdisk. Det är viktigt att du vid bokningen uppger att du vill boka en rullstolsplats, samt om du är Art.Pass-medlem. En ledsagarplats per rullstol ingår i biljettpriset.

Bil och parkering

För den som kommer med bil finns det gott om parkeringsplatser.

Buss och transport

Vid konsertens slut har kollektivtrafiken slutat gå för dagen. Men du kan boka plats i vår direktbuss för 100 kr tur och retur från centrala Stockholm till Artipelag. Bussen avgår i anslutning till konserten och resan tar ca 25 minuter.

Bussen bokas och betalas via Ticketmaster i samband med biljettköp. Observera att bussbiljett måste bokas senast kl 15.00 dagen före konserten.

Avgång från Vasagatan

Buss avgår kl 16.30 och 18.00.

Bussarna är gula och körs av Traveller. De avgår från Vasagatan, nära Centralplan 9 (den lilla vändplatsen utanför O’Learys). En hållplatsstolpe med texten ”Artipelag” finns vid avgångsplatsen.

Husbandet & programansvarig

Husbandet: Max Shultz (gitarr), Carl Bagge (piano), Martin Höper (bas), Chris Montgomery (trummor). På bas 27 juni resp. 30 juni, Mattias Svensson och Niklas Fernquist. På piano 19 juli, Filip Ekestubbe.
Programansvarig: Johanna Sannefors
Foto: Gregor Hohenberg, Sune Andersson, Niclas Lindström, Jan Perneros, Tina Axelsson, Hugo Thambert

Musiker under jazzsommar 2018

27 juni – Viktoria Tolstoy
Max Schultz, Carl Bagge, Chris Montgomery, Mattias Svensson

30 juni – Per ”Texas” Johansson och Rebecka Törnqvist
Max Schultz, Carl Bagge, Niklas Färnqvist, Chris Montgomery

3 juli – Kristin Amparo
Max Schultz, Carl Bagge, Chris Montgomery, Martin Höper

11 juli – Svante Thuresson
Max Schultz, Carl Bagge, Chris Montgomery, Martin Höper

14 juli – Ida Sand
Max Schultz, Chris Montgomery, Martin Höper

18 juli – Sharon Dyall & Peter Asplund
Max Schultz, Carl Bagge, Chris Montgomery, Martin Höper

19 juli – Edda Magnason
Max Schultz, Filip Ekestubbe, Chris Montgomery, Martin Höper

”Årets sommarkonserter blir en sprudlande jazzkavalkad med sju härliga konserter. Målet för mig var att hitta artister som liksom atmosfären ute på undersköna Artipelag känns ålderslös. Utmaningen var att spänna publikbågen mellan noll till hundra år och jag tror att vi lyckats med det.”

– Johanna Sannefors, programansvarig för jazzsommaren på Artipelag

27 juni: Viktoria Tolstoy.

Viktoria Tolstoy är en av de ledande rösterna på Sveriges jazzscen och fick redan som 20-åring priset Jazzkatten som ”Årets nykomling”. Hon har en mästerlig förmåga att röra sig mellan olika genrer och lyckas med konstformen att göra varje sång till sin egen.

Per "Texas" Johansson och Rebecka Törnqvist, Jazzsommar 2018

30 juni: Per ”Texas” Johansson med Rebecka Törnqvist.

När Per ”Texas” Johansson äntrar scenen bjuder han på poetiska toner från både klarinett och saxofon. Under konserten gästas Per av Rebecka Törnqvist som ställer sig bland Sveriges främsta kompositörer och sångerskor och vars röst tar oss på en resa mellan jazz och avskalad pop på både svenska och engelska.

Kristin Amparo, Jazzsommar

3 juli: Kristin Amparo.

Kristin Amparo är vokalist och låtskrivare. Hon hade sitt genombrott i Sverige med hiten ”Your Soldier” tillsammans med artisten Albin. Amparo har rötterna i jazzen och Kungliga musikhögskolan liksom urbanmusiken.

Jazzsommar: Svante Thuresson

11 juli: Svante Thuresson.

Rollen som jazzsångare inledde Svante Thuresson redan under tidigt 60-tal, men han har fortfarande kvar både energin och stämman som krävs för att genomföra en förstklassig konsert. Därefter har han tagit sin publik vidare och alltid uppdaterat den med sin genuina musikalitet och sitt eget tonspråk.

Läs mer

Jazzsommar på Artipelag: Ida Sand

14 juli: Ida Sand.

Med sin uttrycksfulla röst och sitt fantastiska pianospel berör Ida Sand sin publik med sin souliga stil och hon rör sig vant mellan jazz, blues, funk och gospel. Inspirationen hämtar hon från världsartister som Aretha Franklin och Stevie Wonder.

Läs mer

Jazzsommar på Artipelag: Sharon Dyall-Peter Asplund, 2018

18 juli: Sharon Dyall & Peter Asplund.

Peter Asplund hör till en av Sveriges absolut främste trumpetare. Han är en artist som alltid spelar direkt från hjärtat. Tillsammans med jazzsångerskan Sharon Dyall, vars sceniska uttryck spänner mellan allt från film, teater och musikaler till svängig storbandsjazz, kommer denna duo ta med oss på en resa som inte kommer lämna någon oberörd.
Köp biljetter >>

Läs mer

Jazzsommar på Artipelag: Edda Magnason. Foto Nicklas Lindstrom

19 juli: Edda Magnason.

Hon tog musiksverige med storm när hon gestaltade Monica Zetterlund. I denna konsert får vi möta Edda i egen person och då som både sångerska, musiker och kompositör. Hennes musik rör sig mellan en blandning av jazz, pop, visa och klassiska toner. I rollen som kompositör jämförs hon med världsartister som Björk och Kate Bush.
Köp biljetter >>

Läs mer

Jazzsommar: Max Schultz

Husband under ledning av Max Schultz.

Alla kvällar står husbandet under ledning av Max Schultz för ackompanjemang. Programansvarig för konserterna i samarbete med Artipelag är Johanna Sannefors.

Artbox eventhall

Konsertlokal är Artbox.

Alla konserter genomförs i Artipelags stora Artbox.