Hoppa till innehåll

Få senaste nytt via vårt nyhetsbrev! Prenumerera här.

STOLEN NOVEMBER ÄR FRAMTAGEN EXKLUSIVT AV ARTIPELAG. NU LANSERAS BORDET I SAMMA SERIE

STOLEN NOVEMBER ÄR FRAMTAGEN EXKLUSIVT AV ARTIPELAG. NU LANSERAS BORDET I SAMMA SERIE

November är en möbelserie exklusivt formgiven av Artipelag. Det mjuka och fridfulla novemberljuset i skärgården, inspirerade till seriens utformning.
Formerna har skulpterats fram för hand. Formgivarna önskade full kontroll på ytorna ur alla vinklar och ljusets spel över de mjuka övergångarna. Novemberstolen och Novemberbordet är lika vackra från vilket håll man än tittar på dem.
När stolarna står runt bordet är de vackra som smycken ihop.
Novemberserien är ergonomiskt utformad för högsta bekvämlighet och gjord helt i trä. Tillverkningen sker med modern NC-teknik på ett snickeri med nära 100 års yrkeskunnande.
Resultatet är en vacker, unik och hållbar möbelserie med högsta kvalitet.
Novemberstolen finns placerad i Artipelags restauranger och inom kort kommer även bordet att stå i våra mötespaviljonger. Möbelserien säljs exklusivt i Artipelags designbutik.

VÄLKOMNA PÅ LANSERINGSEVENT AV BORDET NOVEMBER

Datum: Måndag 2 februari 2015
Tid: kl 17:00 – 20:00
Plats: Galleri So Stockholm, Jussi Björlings Allé 5, Kungsträdgården

Designerduon Peter Ejvinsson & Emmy Larsson berättar om möbelserien November kl 18.00

Vi bjuder på lite förfriskningar.

Fakta Novemberbordet:

-Utförande: Ask Artipelag Edition vitpigmenterad matt klarlack eller Valnöt med klarlack

-Dimensioner: 900×1450 cm, 900×2150 cm, 900×2600 cm

-För priser, frågor och leveransinformation, kontakta butik@artipelag.se

-Design: Emmy Larsson och Peter Ejvinsson

Det var hösten 2011 som Peter Ejvinsson och Emmy Larsson, båda industridesigners, fick det prestigefulla uppdraget att designa en stol som skulle fungera som matsalsstol på Artipelag konsthall på Värmdö, utanför Stockholm.

Artipelags grundare Björn Jakobsons vision med Artipelag var att förena den vackra naturen med kulturuppplevelser. Därför var just naturen och omgivningen en viktig inspirationskälla för designteamet. Björn Jakobsons krav var att stolen skulle vara bekväm, vacker och hållbar. Den största utmaningen som designduon stod inför var att designa en stol till en miljö som då ännu inte fanns –.Stolen skulle passa in i en central mötesplats för nyskapad kulturella aktiviteter och återspegla den vackra, fascinerande skärgårdsmiljön.

2013 fick designerduon utmärkelsen iF Gold Award, ett av världens mest åtråvärda designpriser för stolen November. Nu, 2015, kommer möbelserien bli komplett med lanseringen av bordet November.

Publicerad: