Hoppa till innehåll

Få senaste nytt via vårt nyhetsbrev! Prenumerera här.

Sommarkonserter

Bild: Stockholm Chamber Jazz, Staffan Mårtensson, klarinett, Lennart Simonsson, piano, Jan Adefelt, bas

JAZZ & KLASSISK MUSIK FYLLER ARTIPELAGS FOAJÉ I SOMMAR

Torsdag 2 juli startar den första av sommarens sex konsertkvällar på Artipelag. Konsertprogrammet är varierat med såväl jazz som klassiskt och bland artisterna finns Stockholm Chamber Jazz, Love Derwinger (piano), sångerskan Katarina Henryson (The Real Group), Stockholm Jazz Trio, duoafton med Tobias Ringborg (violin) och Natalie Gourman (piano) och  hovsångare Karl-Magnus Fredriksson och Mattias Böhm, piano.Biljettförsäljningen startar onsdag 3 juni på Ticnet och i Artipelags reception.

Sommarkonserterna äger rum i Artipelags stora foajé med sin vackra utsikt över Baggensfjärden och är ett samarbete mellan Artipelag och Staffan Mårtensson, bl a soloklarinettist i Kungliga Hovkapellet. Han verkar även som konsertarrangör samt framträder som solist och kammarmusiker på scener i hela Europa.

  • Temat för sommarens konserter är ” där hav möter land ” och presenteras av några av Sveriges bästa artister. Jag har valt att blanda klassiskt med jazz, pop och folkmusik, säger Staffan Mårtensson.

Sommarkvällskonserterna är en fortsättning på flera populära musikaktiviteter som ägt rum på Artipelag. Senast uppmärksammande föreställningar var kritikerrosade ” Xerxes ” med bla operastjärnorna Malena Ernman, Loa Falkman och Kerstin Avemo.

  • Artipelag ska vara sommarens bästa utflyktsmål och vi vill erbjuda ett kvalitetsprogram även inom musiken. Vi vill ge våra gäster en minnesvärd kväll i den här underbara skärgårdsmiljön, säger Riitta Östberg, VD för Artipelag.

Direktbussar & specialkomponerad konsertmeny

I samband med konserterna kommer det att finnas direktbussar till Artipelag från Stockholms Centralstation på Vasagatan. Restaurang Artipelag erbjuder också, kvällen till ära, en specialkomponerad meny. Sommarens stora fotoutställning Land Meets Water har förlängda öppettider under konsertkvällarna.

KONSERTPROGRAM

2 juli STOCKHOLM CHAMBER JAZZ
Tre musiker, tre röster – kammarjazz utan gränser.
Jazz, klassiskt, folkmusik.
Staffan Mårtensson, klarinett; Lennart Simonsson, piano; Jan Adefelt, bas

9 juli LOVE DERWINGER, PIANO
Pianopoeten Love Derwinger spelar Bach, Schumann, Schubert.
En av landets mest omtalade pianister. ”Unik, mångsidig, virtuos…”

16 juli SÅNG OCH CELLO
Sångerskan Katarina Henryson, känd från The Real Group, och Svante Henryson, cellist som spelat med Yngwie Malmsteen och Elvis Costello. Soul, pop och eget material.

23 juli STOCKHOLM JAZZ TRIO MÖTER PETER GETZ
Sveriges tightaste jazztrio och sångaren Peter Getz.
Jazzklassiker med inspiration av Oscar Peterson.
Daniel Tilling, piano; Jan Adefelt, bas; Jesper Kviberg, trummor

30 juli DUOAFTON
En av våra mest spännande musikprofiler, violinisten Tobias Ringborg i duo med den lysande unga pianisten Natalie Gourman. På programmet: svenska klassiker av Aulin, Roman, Maier, Björkander.

6 augusti TILL HAVS!
Hovsångare Karl-Magnus Fredriksson; Mattias Böhm, piano
Stockholmsoperans stjärnbaryton bjuder på romanser, visor och kanske en och annan popballad.

Om Staffan Mårtensson
Soloklarinettist i Kungliga Hovkapellet, framträder som solist och kammarmusiker i hela Europa, nyligen t ex med Wiener Symphonikers kammarorkester i Musikverein i Wien och med Slovakiska Filharmonien. Hans repertoar sträcker sig från klassikerna till nutida repertoar och jazz. Med CD:n ”Clarinetto con forza” vann han 2006 en Grammis. Han är konstnärlig ledare för Östergötlands Musikdagar. Är också verksam som dirigent. 2014 mottog han medaljen Litteris et Artibus ur Kung Carl XVI Gustafs hand.

Publicerad: