Hoppa till innehåll

Få senaste nytt via vårt nyhetsbrev! Prenumerera här.

OBS! Söndag 23 juni stänger Artipelag 15:00. För alla med biljetter till Scensommarföreställningen är Artipelag öppet fram tills konsertens start.

Premiär av Tillitsverkets nya upplevelseutställning Skapa, Leka, Lyssna

Tillit är en nyckel för social hållbar utveckling. I ett treårigt projekt har det ideella initiativet Tillitsverket skapat utgångspunkter för kunskapande och upplevelser om leken och skapandets tillitsbyggande kraft. Detta tillsammans med pedagoger, myndigheter, företagare, forskare, unga, vuxna och givetvis barn i alla åldrar. Dessa tre års fördjupning sammanfattas nu i upplevelseutställningen Skapa, Leka, Lyssna – en hyllning till människans skaparkraft som har premiär på Artipelag helgen den 14–17 oktober 2016. Press inbjuds härmed till en smygöppning av utställningen torsdag den 13 oktober kl 14–16.

Tillitsverket
Tillitsverket.

Utställningen bjuder in till lek och skapande aktiviteter. Programmet på Artipelag riktar sig till alltifrån politiker, företagsledare, pedagoger och tjänstemän till barnfamiljer.

”Utställningen bejakar det levande i människan genom att bjuda på upplevelser av skapande och lek. Att söka det skapande ger en speciell stämning och sinnet vidgas. Såväl skaparkraft som lekfullhet stärker inlevelse, tillit och medmänsklighet, något som vi verkligen behöver, nu, mer än någonsin.”
– Christina Wränghede, ordförande i Tillitsverket.

Aktiviteterna inleds på fredagen med Tillitsdagen, en konferensdag för samhällsbyggare som intresserar sig för kreativitet och skapande för hållbar samhällsutveckling. På lördag och söndag följer Familjehelgen, en helg för allmänheten som kommer vara fylld med upplevelser för barn och vuxna. Exempelvis blir det sagolek, teaterlek, skapande, bygglek och balansbana. På måndagen avslutas allt med Skoldagen, där elever och deras pedagoger får ta del av lek och skapande.

”Det viktigaste i livet är god hälsa. Lek bidrar till god hälsa.”
– Björn Jakobson, grundare av Artipelag och BabyBjörn.

Smygpremiär av utställningen

Press inbjuds nu att medverka på en smygpremiär av utställningen torsdag den 13 oktober kl 14–16 på Artipelag. På plats finns en grupp barn som leker sig igenom utställningen samt initiativtagarna till projektet. För att anmäla dig till smygpremiären så maila stina@tillitsverket.se.

Läs mer om Tillitsdagen här >>
Läs mer om Familjehelgen här >>

Om Tillitsverket

Tillitsverket är ett ideellt initiativ som med skapande, kultur och kreativa uttryck vill inspirera till och öka medvetenheten kring tillitens betydelse för medmänskligheten i samhället och världen. Kunskap om och erfarenhet av skapande, kreativitet och samverkan är verktygen. Medskapande, gränsöverskridande och samhällsförändring är nyckelord.

”Bakom de flesta nya upptäckterna och uppfinningarna ligger både hårt arbete och en kreativ lekfullhet – och för att våga leka fritt, banbrytande, metadisciplinärt och samskapande behövs även zoner av trygghet och tillit.
– 
Eva Bojner Horwitz, kulturhälsoforskare och Walter Osika, stressforskare på Institutionen för klinisk neurovetenskap samt Centrum för social hållbarhet, båda tillhörande Karolinska institutet.

Läs mer om Tillitsverket på tillitsverket.se

Skapa, Leka, Lyssna på turné

Utställningen kommer under 2016 och 2017 finnas på orter som tillsammans med Tillitsverket på olika sätt vill förstärka och belysa vikten av lek och skapande. Järpen i Jämtland och Burlöv i Skåne är några av de inplanerade orterna.

Pressbilder

Välkommen att ladda ned pressbilder från vårt pressrum >>

Presskontakt

Stina Balkfors, Tillitsverket, stina@tillitsverket.se, tel +46 (0)70-873 75 57
Gustav Idhammar, gustav.idhammar@artipelag.se, tel +46 (0)72-080 10 53

Om Artipelag

Artipelag är en världsunik mötesplats där konstutställningar, kulturella aktiviteter, arkitektur, musik, eventmöjligheter, svensk design och god mat lever sida vid sida med den vackra skärgårdsmiljön. Artipelag är beläget på Hålludden som ligger på Värmdö, ca 20 min med bil från Stockholms city. Byggnaden omfattar 10 220 kvm och varsamt placerad bland tallar och klippor med storslagen utsikt över Baggensfjärden. Artipelag är ritat av den framlidne arkitekten Johan Nyrén.

Publicerad: