Hoppa till innehåll

Få senaste nytt via vårt nyhetsbrev! Prenumerera här.

Middagskonserter i Artipelag Restaurang

I februari fortsätter Artipelag med sina populära konsertkvällar! Sommaren 2015 arrangerades sex välbesökta sommarkvällskonserter i entréhallen. Nu gästas vi återigen av flera framstående musiker som framför ett brett konsertprogram – från klassiskt till jazz – och som serveras tillsammans med en trerättersmeny.

Stockholm Chamber Jazz.
Stockholm Chamber Jazz.

Middagskonserterna äger rum den 20 och 27 februari i Artipelag Restaurang och är en hyllning till den underbara kombinationen av god mat och skön musik. Artipelags kökschef Stefan Pernemar står för en högklassig trerättersmeny. Under konsertkvällarna kommer gästerna att njuta av god mat i avslappnad atmosfär och serveras musikaliska toner mellan rätterna.

20 februari: Stockholm Chamber Jazz

Jazz blandas med klassiskt, svensk folkmusik, klezmer och eget material. Bach, Mingus, Mozart, Monk, Quincy Jones, Fauré, Ellington, Stravinskij… Tre röster i samspråk.

Staffan Mårtensson: Grammisvinnare, soloklarinettist i Kungliga Hovkapellet.
Lennart Simonsson: jazzpianist, kompositör och lärare. Hans musikanteri har fört honom till så olika scener som Stockholms Stadsteater som kapellmästare, och till David Letterman Show, där han spelade med Elvis Costello.
Jan Adefelt: en av Sveriges mest anlitade basister inom radio, TV och studioinspelningar. Har turnerat med landets ledande jazzartister såsom Monica Zetterlund, Alice Babs, Putte Wickman och Anders Widmark.

27 februari: Från Bach till Bergman

Stefan Nilsson och Lotta Hasselquist presenterar en musikalisk resa i filmens värld med både klassiskt och nyskrivet, och Boel Adler gör dem sällskap bland annat i Gabriellas sång och den nyare Jubelsången som också är på god väg att bli en klassiker.

Pianisten och kompositören Stefan Nilsson som är känd för att ha komponerat musiken till några av våra mest älskade svenska filmer och TV-serier. Vi får lyssna till Stefans kompositioner och också höra honom berätta om sitt samarbete med filmmakarna.

Lotta Hasselquist är musikdirektör och konsertpianist. Hon har jobbat som kapellmästare på bl.a. Dramaten och Stadsteatern, ackompanjerat körer, sångare, spelat improvisationsmusik, kammarmusik och arbetat med opera och balett.

Pris & Bokning

Konsert samt trerättersmiddag: 695 kr (med Art.Pass 595 kr)
Barbiljett (endast konsert): 295 kr
Läs mer >>

Pressansvarig

Maria Rosén, maria.rosen@artipelag.se +46 72 244 22 38
För pressbilder klicka här >>

Ansvarig för evenemang på Artipelag

Anna Oldne, anna.oldne@artipelag.se +46 72 511 33 00

Om Artipelag

Artipelag är en världsunik mötesplats där konstutställningar, kulturella aktiviteter, arkitektur, musik, eventmöjligheter, svensk design och god mat lever sida vid sida med den vackra skärgårdsmiljön. Artipelag är beläget på Hålludden som ligger på Värmdö, ca 20 min med bil från Stockholms city. Byggnaden omfattar 10 220 kvm och varsamt placerad bland tallar och klippor med storslagen utsikt över Baggensfjärden. Artipelag är ritat av den framlidne arkitekten Johan Nyrén. Förutom kulturella aktiviteter och naturupplevelser, erbjuder Artipelag också god och vällagad mat i två restauranger med uteserveringar och konferensmöjligheter, en artbox på 1200 kvm lämpad för events, konserter, konferenser, fester, lanseringar, tv-inspelningar samt en designbutik.

Publicerad: