Hoppa till innehåll

Få senaste nytt via vårt nyhetsbrev! Prenumerera här.

I går hedrades Artipelag med ett besök av H.M. Konung Carl XVI Gustaf och H.M. Drottning Silvia

Klockan 10.00 på torsdagen tog Artipelags grundare Björn och Lillemor Jakobson emot kungen och drottningen utanför Artipelags huvudentré. Ett noga förberett program och rundvisning väntade. Programmet inleddes med en presentation och beskrivning av initiativet samt konsthallens hela arkitektur och idé av Björn. Därefter visade Bo Nilsson, konsthallschef, kungaparet utställningen ”Upplyst”.

Rundvisningen fortsatte sedan vidare med genomgång av designbutiken, Artbox, artistutrymme, teknikrum, de fina toaletterna och till sist paviljongerna och restaurang Baggen på övre planet med den storslagna utsikten över Baggensfjärden.

Som alltid känns det viktigt att dels visa på vilken bredd Artipelag har med arkitektur, konst och kultur för att attrahera en bred publik samt att berätta om våra planer i framtiden, menar Björn och Lillemor.

Besöket avslutades med att kungaparet bjöds på kaffe i paviljongen ”Kärlekens vindar” och fick träffa hela familjen Jakobson.

”Det är oerhört hedrande och betyder otroligt mycket för oss att kungaparet ville komma och besöka oss” , kommenterar en mycket glad Björn.

För ytterligare information kontakta:
Angelica Stebrant, kommunikationsansvarig,

Telefon: 070-230 31 43
 E-post: angelica.stebrant@babybjorn.com

Se även: artipelag.se

Publicerad: