Bloom med Cirkus Cirkör

Hyllade föreställningen ”Bloom” med Cirkus Cirkör till Artipelag i april

Cirkus Cirkör framför denna vecka de sista julbordsshowerna på Artipelag. Men redan den 3–13 april återvänder cirkuskompaniet, denna gång med den populära föreställningen BloomHär bjuds åskådaren in till en värld full av blommor, klassisk musik och enastående cirkus.

Ensemblen består av fem internationella multitalanger som vill göra världen till en gladare plats genom att sammanföra glädje, rädsla och risker med grundliga förberedelser.

”Rädslan för att misslyckas hindrar människor från att våga prova. Rädslan för det okända hindrar oss att påbörja nya äventyr. Rädslan för att sticka ut hindrar oss från att vara oss själva fullt ut. Bloom är en hyllning till lust, rörelse, tillit och omtanke.” säger regissörerna Sade Kamppila och Julien Auger.

Bloom kommer artisterna bland annat flyga genom luften, balansera sex meter ovanför marken, svinga sig i trapets och rep, utföra parakrobatik och hänga i tänderna!

Föreställningen är cirka sextio minuter lång och passar för hela familjen (från 4 år och uppåt). För de som inte kommer med egen bil har Artipelag direktbussar som kör tur och retur från centrala Stockholm. Artipelag Restaurang serverar en gastrobuffé som kan avnjutas före föreställningen.

Bloom har en internationell ensemble med artister från Schweiz, Tyskland, Skottland och Costa Rica och två regissörer från Frankrike och Finland. Philomène, Felix, Elisabeth och Ben är utbildade vi Stockholm och tog examen från Dans och Cirkushögskolan DOCH 2018. Sofia Mendez är utbildad vid Codarts Circus Arts i Rotterdam.

Föreställningar

Fredag 3 april kl 18.00
Lördag 4 april kl 16.00
Söndag 5 april kl 16.00

Tisdag 7 april kl 18.00
Onsdag 8 april kl 18.00
Skärtorsdag 9 april kl 18.00

Påskafton 11 april kl 14.00
Påskdagen 12 april kl 16.00
Annandag påsk 13 april kl 16.00

Om Cirkus Cirkör

Cirkus Cirkör startades 1995 med målet att etablera nycirkuskonsten i Sverige, konstnärligt och pedagogiskt samt sätta Sverige på nycirkusens världskarta. Cirkus Cirkörs verksamhet rymmer nu föreställningar på turné i Sverige och världen, kurser och pedagogiska program för unga med eller utan funktionsnedsättning och för äldre, gymnasieprogram i nycirkus samt events för företag och organisationer. Cirkus Cirkör driver också Cirkör LAB – en kreativ utvecklingsmiljö med bland annat residens för artister och kreatörer från hela världen.

Länkar

Föreställningen på Cirkus Cirkörs hemsida >>

Press

Pressbilder kan hämtas här >>

Presskontakt

Gustav Idhammar, gustav.idhammar@artipelag.se, tel +46 (0)70-710 53 55

Om Artipelag
Artipelag är en världsunik mötesplats där konstutställningar, kulturella aktiviteter, arkitektur, musik, eventmöjligheter, svensk design och god mat lever sida vid sida med den vackra skärgårdsmiljön. Artipelag är beläget på Hålludden som ligger på Värmdö, ca 20 min med bil från Stockholms city. Byggnaden omfattar 10 220 kvm och är varsamt placerad bland tallar och klippor med storslagen utsikt över Baggensfjärden. Artipelag är ritat av den framlidne arkitekten Johan Nyrén.