Hoppa till innehåll

Få senaste nytt via vårt nyhetsbrev! Prenumerera här.

Artipelag vinnare av Stora Turismpriset 2017

Artipelag tilldelades den 7 december Stora Turismpriset av näringsminister Mikael Damberg under en ceremoni på hotellet At Six i Stockholm. Motiveringen lyder: ”Artipelag är en aktör som med mod och passion, i harmoni med naturen, under kort tid etablerat sig som en av de mest respekterade konsthallarna i Norden.”

Artipelag flygfoto

Priset ges till föredömliga insatser i nytänkande, internationalisering, kvalitet eller hållbarhet, som har bidragit till att utveckla turismen i Sverige. De tävlande utgjordes av turistmål från 17 av Sveriges 21 län, där den lokala turistorganisationen valt ut respektive läns representant.

– Att vinna Stora Turismpriset är ett stort erkännande för oss. Vi har under flera år jobbat hårt med att få vårt konstmuseum, vår natur och vår utsökta restaurang till en helhet, en destination för besökare från hela världen. Detta ser jag som ett bevis på att vi har lyckats, berättar prismottagaren Riitta Östberg, VD för Artipelag.

Tävlingen arrangerades för 24:e året i rad av Stiftelsen för kunskapsfrämjande inom turism, för vilken Tillväxtverket är huvudman. Prisutdelningen skedde i samband med Sveriges Kommuners och landstings besöksnäringskonferens och utöver äran utgörs priset av en summa om 100 000 kr.

Länkar

Stora Turismpriset 2017 på Tillväxtverkets hemsida >>
Stiftelsen för kunskaps­främjande inom turism på Tillväxtverkets hemsida >>
Pressbilder på Artipelags hemsida >>

Presskontakt

Gustav Idhammar, Artipelag, gustav.idhammar@artipelag.se, tel +46 (0)70-710 53 55

Om Artipelag
Artipelag är en världsunik mötesplats där konstutställningar, kulturella aktiviteter, arkitektur, musik, eventmöjligheter, svensk design och god mat lever sida vid sida med den vackra skärgårdsmiljön. Artipelag är beläget på Hålludden som ligger på Värmdö, ca 20 min med bil från Stockholms city. Byggnaden omfattar 10 220 kvm och är varsamt placerad bland tallar och klippor med storslagen utsikt över Baggensfjärden. Artipelag är ritat av den framlidne arkitekten Johan Nyrén.

Publicerad: