Hoppa till innehåll

Få senaste nytt via vårt nyhetsbrev! Prenumerera här.

ALLA KAN ÄTA JULBORD

PRESSRELAEASE 23 juni 2015

Evenemang: Alla kan äta julbord
Medverkande: Lotta Lundgren, Erik Haag och Julia Frej
Regi: Karin af Klintberg
Musik: Julia Frej
Datum: 26 november – 19 december 2015
Plats: Artipelag, Värmdö (20 minuter från city)
Biljetter: Boka biljetter via Ticnet.se

Med start i slutet av november förvandlas Artipelags 1200 m2 stora Artbox till spelplats för julbordsföreställningen ”Alla kan äta julbord” med två av Sveriges mest populära TV-personligheter, Lotta Lundgren och Erik Haag, aktuella i årets julkalender i SVT och tv-succén ”Historieätarna”.

Tillsammans leder de julbordsgästerna genom ett högklassigt, autentiskt och välsmakande julbord sammansatt och tillagat av Artipelags köksmästare Stefan Pernemar med personal, och tar besökarna på en resa genom svensk historia och måltidskultur. Mer än en julshow är ”Alla kan äta julbord” en intensivkurs i julbordsätandets sköna konst; en lika underhållande som gastronomisk helhetsupplevelse som sätter samman maten på tallriken med insikter om vad ett julbord är, hur det ska ätas och varför det har en så central plats i vår matkultur och våra liv.

Premiärföreställning 26 november 2015. Biljettförsäljning sker på Ticnet från 26 juni 2015. Till alla julbordsföreställningar erbjuder Artipelag gratis direktbussar från Vasagatan i Stockholm, tur och retur.

Medverkande

Erik Haag och Lotta Lundgren och blev Erik och Lotta med hela svenska folket i samband med SVT-succén ”Historieätarna”, där duon berättade Sveriges historia genom att leva och äta enligt varje tids idéer, förutsättningar och ideal. Från och med den första december är Erik Haag och Lotta Lundgren aktuella som de två huvudrollsinnehavarna i årets julkalender ”Tusen år till julafton”, en historielektion i 24 delar på temat barnets och familjens historia.

Artisten och musikern Julia Frej ingår vid sidan om sin solokarriär bland annat i musikkollektivet FATTA. Julia Frej är också känd från SVT:s humorserier ”Kakan och Julia”, ”Full patte” och ”Kaka på kaka”.

Föreställningens regissör Karin af Klintberg är bland mycket annat känd som producenten och regissören bakom tv-serierna ”Historieätarna” och 2015 års julkalender ”Tusen år till julafton”.

KONTAKTUPPGIFTER PRESS

Maria Rosén, maria.rosen@artipelag.se, +46 72 244 22 38

Pressbilder

ARTIPELAG

Artipelag är en unik internationell mötesplats där konstutställningar, möten, event, kulturella aktiviteter, arkitektur, musik, design och god mat lever sida vid sida med den vackra skärgårdsmiljön. Artipelag är beläget på Hålludden som ligger på Värmdö, ca 20 km öster om Stockholm.

Maten till julbordsföreställningen ”Alla kan äta julbord” tillagas i Artipelags restauranger under ledning av köksmästare Stefan Pernemar. Julbordet är högklassigt och traditionellt med inslag från Artipelags eget rökeri och en hel del inspiration från skärgården.

Artipelag serverar året om god mat i två restauranger, Restaurang Artipelag och Buffet och Café Bådan, båda med terrasser och utsikt över Baggensfjärden. Restaurangerna drivs i Artipelags egen regi. Här finns också flera vackra och flexibla konferenslokaler, en Artbox för 1 000 personer lämpad för events och TV-produktioner samt en designbutik.

Publicerad: