Hoppa till innehåll

Få senaste nytt via vårt nyhetsbrev! Prenumerera här.

Utställningsbakelse till Anselm Kiefer – Essence-Eksistence

Under 2022-2023 utställning Essence-Eksistence med Anselm Kiefer tog Artipelags chefskonditor Annie Hesselstad fram en utställningsbakelse som var inspirerad av Kiefers gråa färgskalor och mångfasetterade sätt att utrycka sig i både nutid och dåtid.

Den består av vaniljbavaroise, björnbärskompott, citronglaze och ängsyrepannacotta på en havrebotten.

– Att tolka Kiefer var en utmaning eftersom att det är en relativt mörk färgskala att arbeta utifrån. Vi försökte att få till en bredare smakbild på samma sätt som Kiefer tolkar flera av världens ytterligheter på samma gång – medan färgskalan blev mer neutral och jordnära, berättar Annie.

Bakelsen finns att köpa i Bådan Café & Konditori under hela utställningsperioden (4 juni 2022 till 8 januari 2023).

Pris 80 kr

Publicerad: