Hoppa till innehåll

Få senaste nytt via vårt nyhetsbrev! Prenumerera här.

Sista chansen att uppleva Annika Liljedahls verk i Skulptur i natur


Under sommaren har Annika Liljedahls verk Kokong/Skal visats i en skogsglänta på Artipelag som en del av den permanenta utställningen Skulptur i Natur. Den 1 oktober monteras verket ned från sin plats för att skyddas mot kommande höst- och vinterväder. Ta chansen att se skulpturen på sin nuvarande plats under denna vecka.

Bild på konstnären Annika Liljedahls skulptur placerad i en skogsglänta. Skulpturen föreställer två kokonger uppspända med fiskelina mellan tallstammarna.
Annika Liljedahl, Kokong/Skal, 1997

Annika Liljedahl (f. 1946) tog examen från Konstfack 1968 och har sedan dess ställt ut både i Sverige och internationellt. I sina verk har hon ofta skildrat det utsatta, sköra och ömtåliga. Genom konsten undersöker hon människans förhållande till sin omvärld och därmed också till naturen. Hennes verk pendlar ofta mellan allvar, humor och satir, och behandlar inte sällan livsbejakelser och liv i utveckling.


Annika Liljedahl har ställt ut på Artipelag två gånger, 2019 med utställningen Insekt Insikt och 2022 med utställningen Väx till Liv. Sedan 2021 har hennes verk Kokong/Skal ingått i Artipelags samling. 

Publicerad: