Hoppa till innehåll

Få senaste nytt via vårt nyhetsbrev! Prenumerera här.

Artipelag lanserar en nyutgåva av boken Artipelag – Art Meets Nature

Den 25 november lanseras nyutgåvan av boken Artipelag – Art Meets Nature, ett rikt illustrerat verk om det magiska besöksmålet på Hålludden. Här presenteras naturen, konsten, maten, aktiviteterna och arkitekturen till ett av Sveriges vackraste konstmuseum – Artipelag.

Bild på skulpturen Solar Egg.
Solar Egg. Foto: Johan Strindberg

Endast tjugofem minuters buss- eller bilresa från Stockholm väntar en upplevelse för alla sinnen. I boken om Artipelag får man följa med i konsthallen, restaurangköket, konditoriet, på storslagna evenemang och i den omgivande naturen. Boken lyfter alla de delar som tillsammans bidrar till upplevelsen Artipelag. Samtidigt får läsaren bakgrundshistorien: hur visionen föddes och hur det gick till när huvudpersonerna, entreprenörsparet Björn och Lillemor Jakobson och arkitekten Johan Nyrén, träffades och påbörjade arbetet med det som Nyrén senare kom att kalla ”en storslagen bjudning till allmänheten”.

Bokreleasen äger rum i Artipelags Designbutik den 25 november kl. 14:00. Björn och Lillemor Jakobson kommer att vara på plats för att signera boken som under dagen kommer att säljas till ett specialpris. En perfekt julgåva!

Publicerad: