Hoppa till innehåll

Få senaste nytt via vårt nyhetsbrev! Prenumerera här.

Jubileumsbakelse

2022 fyller Artipelag 10 år vilket vårt konditori belyser genom att ta fram en jubileumsbakelse som nu säljs i Bådan Café & Konditori.

Jubileumsbakelser upplagda på ett fat med betongvägg i bakgrunden

Bakelsen består av filmjölksmousse, syrlig äppelkompott, pumpafröbotten, pumpacrisp och citronglaze. Detta är en höst- och vintervariant som ersätter den tidigare version med sommarsmaker som serverades under juni till september.

– Bakelsens form är gjord för att efterlikna den båda som bevarades under byggnationen och som nu finns mitt bland borden. Ingredienserna utgår från det som är i säsong nu, exempelvis äpplen, säger chefskonditor Annie Hesselstad.

”Båda” är skärgårdsspråk för berghäll. Den båda som caféet är döpt efter såg dagens ljus för cirka 3000 år sedan då landhöjningen lyfte den upp ovan vattenytan.

Pris 65 kr. Innehåller gluten, laktos, ägg och gelatin.

Publicerad: